5 hollywoodi híresség, aki jelenleg is börtönben ül

Hollywood sosem volt az a "csendes hely", a filmes szcéna ugyanis gyakorta hangos a különböző botrányoktól.

Az utóbbi években azonban többek között Harvey Weinstein zaklatási ügyei miatt mintha megváltozott volna valami. Az ő botránya kapcsán indult el a metoo nevezetű mozgalom, majd pedig egy egész világ kísérte figyelemmel a hírhedt producer bukását.

De említhetnénk még a Smallville sztárját, Allison Macket, aki egy olyan szektát futtatott, mely a tagjait szexre kényszerítette, de állítólag meg is kínozták őket. Bár a színésznő a tárgyaláson azt mondta, hogy megbánta, amit tett, ez nem lágyította meg a bíró szívét, 3 év börtönre ítélték.

Nem gyakori eset, hogy világsztárokat bíróság elé állítanak, majd pedig évekre börtönbüntetésre ítélnek, az alábbi listánkon szereplő egyének tetteitől azonban sokaknak borsódzik a háta, és valljuk be, ilyen bűncselekmények elkövetését senki nem úszhatja meg.

#5
Allison Mack

Allison Mack

szül. 1982. 07. 29. (41 éves)
Preetz, Nyugat-Németország
Allison Mack Preetz-ben született Németországban 1982.július 29-én. Szülei Mindy és Jonathan Mack amerikai származásúak. Apja operaénekesként dolgozott Németországban. Két éves korában visszaköltöztek az Egyesült Államokba. Két testvére van Shannon és Robyn. Filmes karrierjét 1989-ben kezdte az Eltűnt egy kisfiú két... több»
A színésznőt Keith Raniere Nxivm szektájának tagjaként állították bíróság elé, a vád szerint Allison Mack nők közvetítésében segédkezett, akiket a továbbiakban prostitúcióra kényszerítettek. A színésznőre 3 év börtönbüntetést szabott ki a bíróság 2021. szeptemberében, szabadulása után további 3 évig csupán felügyelet mellett maradhat szabadlábon. Mindezek mellett 20 ezer dollár befizetésére is kötelezték. A színésznő a bíróságon beismerte, hogy hatalmas hibát vétett, és elmondása szerint élete végéig bánni fogja a cselekedeteit. A  bűntársát ugyanakkor 120 év börtönre ítélték. 
#4
Michael Jace

Michael Jace

szül. 1965. 07. 13. (58 éves)
Paterson, New Jersey, Egyesült Államok
Michael Andrew Jace 1962. július 13-án született, amerikai színész, legismertebb szerepe Julien Lowe-ként a The Shield című sorozatban volt. A Cold Case sorozat egyik epizódjában is játszott Andre Pibbs-ként, egy gyilkossággal vádolt elítéltet játszott. 2014. május 20-án Jace-t letartóztatták, miután lelőtték feleségét, April... több»
Michael Jace, akit a Kemény zsaruk című televíziós rendőrségi drámából ismerhet a közönség, 2014-ben lelőtte feleségét két gyermekük szeme láttára a Los Angeles-i otthonukban. A gyilkosságért 40 év börtönre ítélték - jelentette a CNN. A gyilkosság indítéka a jelek szerint a féltékenység volt. Felesége, April Jace el akart válni, és az 53 éves színész meg volt róla győződve, hogy egy másik férfival jár. Az eset után felhívta a 911-et és apósát, és elismerte a bűncselekmény elkövetését. Jace-nek korábban volt erőszakos ügye: első feleségének egyik barátja egy 2005-ös gyámügyi eljárás során tett eskü alatt tett nyilatkozatában felfedte, hogy fojtogatta, megütötte a nőt, majd a falhoz csapta. 2016-ban 40 év börtönre ítélték.  
#3
Harvey Weinstein

Harvey Weinstein

szül. 1952. 03. 19. (72 éves)
Flushing, New York, U.S.
Harvey Weinstein 1952. március 19-én született New Yorkban, de a queens-i Buffaloban nőtt fel. A város egyetemén kezdte meg felsőfokú tanulmányait, melyet a New York-i Állami Egyetemen fejezett be. Bátyjával, Bob Weinsteinennel szokott együtt dolgozni. Rockkoncertek promóciójával kezdte karrierjét, majd producerként kezdett... több»
A Hollywoodban mindig is kétes hírnévnek örvendő, rendkívül befolyásos filmmogult 23 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság rendbeli erőszakos szexuális bűncselekmény és egy rendbeli nemi erőszak elkövetés vádjával. Harvey Weinstein mindössze két nő, Miriam Haley és Jessica Mann vádjai alapján van börtönben, bár több tucat nő (a USA Today szerint összesen 87) érintett a szexuális zaklatási ügyekben. Weinsteint 2018-ban New Yorkban letartóztatták, és nemi erőszakkal, szexuális aktus elkövetésével, szexuális zaklatással és szexuális visszaélésekkel vádolták meg.
#2
Bill Cosby

Bill Cosby

szül. 1937. 07. 12. (86 éves)
Philadelphia, PA, Amerikai Egyesült Államok
Bill Cosby 1937. július 12-én született William Henry Cosby néven a Pennsylvania államban található Philadelphiában, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja Anna Pearl Hite, édesapja William Henry Cosby Sr. Élénk kisgyerek volt. Gyerekkorában volt osztályelnök és baseball csapatkapitány is. Osztálytársait előszeretettel... több»
A népszerű komikus ellen 2015-ben emeltek vádat, miszerint nőket kábított el és erőszakolt meg. Cosbyt 2018-ban ítélték el 10 év börtönbüntetésre. Viselkedése hosszú ideig radar alatt maradt, mígnem Hannibal Buress humorista egy 2014-es stand-up fellépésén megemlítette, hogy a Cosby Show egykori sztárja a nők megerőszakolásáról ismert. Nemsokára egy sor nő állt elő azzal, hogy a sztár erőszakoskodott velük. Janice Dickinson szupermodell az Entertainment Tonight című műsorban elmondta, hogy borral itatta és gyógyszer adott neki, mielőtt megtámadta. Ettől kezdve olyan lavina indult meg, melyet már nem lehetett megállítani.  
#1
Shannon Richardson

Shannon Richardson

szül. 1977. 08. 31. (46 éves)
Bowie megye, Texas, Egyesült Államok
Shannon Guess Richardson 1977. augusztusában látta meg a napvilágot Texasban. Miután édesanyja elhagyt a családot Richardsont édesapja nevelvet egyedül két testvérével együtt. Bár a legtöbben a The Walking Dead című nagysikerű sorozatból imserik, Richardson karrierje során olyan további produkciókban volt látható, mint a... több»
A Texarkana Gazette szerint 2013-ban Shannon Guess Richardson színésznő, akit a The Walking Dead című sorozatból ismerhetünk, bűnösnek vallotta magát egy toxin kifejlesztésében, előállításában, birtoklásában és átvitelében, azzal a szándékkal, hogy azt fegyverként használhassa. Fenyegető, mérgezettleveleket küldött Barack Obamának, az akkori amerikai elnöknek és két másik személynek. Richardson hitelkártyával és férje számlájával vásárolt kelléket a tervéhez. A mérget a saját otthonában készítette, ahol férjével és négy gyermekével élt. Mindeközben állapotos volt. 10 év börtönbüntetésre ítélték.