A 10 legijesztőbb Stephen King-adaptáció

Stephen King évtizedek óta szolgáltatja a témát a horrorfilm-készítőknek. Már a ’70-es évektől kezdve élvezhetjük az író történeteit TV-filmek és mozik formájában, és remélhetőleg ez még hosszú évekig így is fog maradni. King sikerét a művei alapján forgatott több mint 50 mozifilm és több tucat tévésorozat is igazolja.

Megszámolni is nehéz, hogy összesen hány ilyen adaptációnak örülhettünk eddig, és a nagy számok törvénye alapján ezek között könnyen felejthető és piszok jó filmek is voltak: Kedvencek temetője, Tortúra, Az, Ragyogás... ezek a mára már kultikus státuszú filmek távolról sem csak a horror zsánerének rajongói számára nyújtottak maradandó élményt.

Bár Stephen King nem kizárólag horrorban utazik, a legtöbben ezzel a műfajjal azonosítják a munkásságát. És mint ilyen, a filmek döntő többsége is ebben a kategóriában készült el. De ezek közül melyek a legijesztőbbek? Ez mindig szubjektív kérdés, hiszen mindenki mást talál rémisztőnek. De az alábbi tíz film a többségre azért garantáltan rá tudja hozni a frászt.

És nektek, melyik a kedvencetek?

#10

60 A kukorica gyermekei  (1984)

(10) (15)

horror | thriller

Egy fiatal pár békés utazgatásra indul, keresztülszelve az autópályát, eljutva a nyugodtnak és kihaltnak tűnő Gatlin városkába. Megérkezésük előtt kisebb baleset éri őket,... több»

#9

80 1408  (2007)

(40) (6)

horror | misztikus

Netflix | TV-ben (RTL+, csütörtök 01:33)

Mike Eslin (John Cusack) író paranormális, természetfeletti jelenségek után kutat, de könyveivel annak ellenére elégedetlen, hogy az olvasóközönség körében nagy... több»

#8

80 Gerald's Game  (2017)

(21) (1)

dráma | erotikus | horror | thriller

Netflix

Amikor egy házaspár ártalmatlan játéka egyik pillanatról a másikra a túlélésért folyó küzdelemmé válik, a feleségnek, Jessie-nek meg kell küzdenie a házban ólálkodó... több»

#7

76 A köd  (2007)

(55) (17)

horror | sci-fi

Netflix

David Crayton (Thomas Jane) és családja egy átlagos amerikai kisvárosban lakik, ahol egyik éjszaka egy hatalmas vihar kicsavarja a kert fáit, betöri a ház galériáját, és... több»

#6

68 A holtsáv  (1983)

(9) (19)

dráma | horror | sci-fi | thriller

Johnny Smith a csaknem végzetes karambol után évekig feküdt kómában. Amikor magához tér, nemcsak körülötte változott meg minden, ő maga is megváltozott: különös, látnoki... több»

#5

79 Az  (2017)

(105) (54)

horror

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek... több»

#4

77 Carrie  (1976)

(13) (38)

horror

Carrie egyszerű, gátlásos iskolás lánynak tűnik, akit azonban otthon és az iskolában is temérdek megaláztatás ér. Osztálytársai folyton gúnyolják és bántják, mélyen... több»

#3

89 Ragyogás  (1980)

(78) (22)

dráma | horror

HBO Max

Jack Torrance (Jack Nicholson) író elvállal egy nyugalmasnak ígérkező munkát: családjával télire az Overloook Hotelbe költözik, hogy ellássa az épület gondnoki teendőit. Az... több»

#2

86 Tortúra  (1990)

(34) (9)

dráma | thriller

Paul Sheldont (James Caan), a népszerű amerikai írót tragikus autóbaleset éri a coloradói havas országutak egyikén. A balesetet sikerül túlélnie, a biztos haláltól egy nő,... több»

#1

80 Kedvencek temetője  (1989)

(24) (17)

horror | thriller

Egy tragédia után egy gyászoló apa felfedez egy ősi temetkezési helyet a háza mögött, amely képes feltámasztani a halottakat. több»