A 10 legjobb horrorfilm, amit októberben nézhetsz a Netflixen

Pár hét és itt a halloween, vagyis a következő hetek a horror és borzongás jegyében fognak telni. Ebben a Netflix is partner, hiszen egy rakás horrorfilmet kínál mindenféle műfajban és stílusban. A nagy tömegből persze nem mindig könnyű kibogarászni a minőséget, így most segítünk egy picit. Megmutatjuk, szerintünk melyik tíz horrorfilmmel kellene hangolódnod a halloweenre a következő hetekben.

#10

horror | misztikus | thriller

Telekom TVGO

A 60-es évek végi Amerika nagy változás előtt áll, ebből azonban nem sokat tapasztalnak Mill Valley városának lakói, akik életére hosszú évtizedek óta súlyként nehezedik a... több»

1968-at írunk, Amerikában járunk. Szinte mindenütt a változás szele fúj, a metropoliszokban zajló felfordulásoktól távol, Mill Valley kisvárosában azonban generációk óta a Bellows család árnyéka vetül a helyiek életére. A család városszéli kúriájában élt Sarah, egy fiatal lány szörnyű titkokkal, aki gyötrelmes életét félelmetes történetek sorozatává formálta, és ezeknek nagyon is valóságos következményei lesznek egy csapat kamasz számára, akik rábukkannak Sarah könyvére.
#9

53 Valaki van a házadban  (2021)

(8) (1)

horror | thriller

Netflix

Az Osborne középiskola érettségiző diákjait egy álarcos erőszaktevő terrorizálja, akinek célja, hogy minden áldozat legsötétebb titkát nyilvánosságra hozza. Egyedül egy... több»

A klasszikus tinihorror egy modernebb képviselője. Egy baráti társaságot titokzatos sorozatgyilkos üldöz, aki nem csak egyesével végez velük, de a legféltettebb titkaikat is kiteregeti róluk. A gyilkos egy közülük, de ki lehet az és miért teregeti ki a szennyest?
#8

54 Ismerős törlése  (2014)

(7) (1)

horror | misztikus | thriller

Egy éjszaka hat középiskolás barát Skype-üzenetet kap egy korábbi osztálytársuktól, aki épp egy évvel korábban vesztette életét. Először azt hiszik, csak egy rosszízű... több»

Hat középiskolás elkezd Skype-üzeneteket kapni egy társuktól, aki egy évvel korábban halt meg. Hamarosan rájönnek, hogy nem csak egy ízetlen tréfáról van szó, hanem egy túlvilági erőről, amely most az ő életüket is el akarja venni.
#7

81 A platform  (2019)

(19) (3)

horror | sci-fi | thriller

Netflix

A jövő börtönében a rabokat igencsak különös módon helyezik el: függőlegesen, amely a legtöbbek számára a valóságossá vált pokolt jelenti. több»

Egy kegyetlen börtön, ahol a rabok egymás alatt fekvő teraszokon tengődnek. Az ételt egy lift szállítja, amely fentről halad lefelé és minél lejjebb van valaki, annál kevesebb étel jut neki.
#6

65 Apostol  (2018)

(4)

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

Netflix

Thomas Richardson egy remeteszigetre érkezik, hogy kiszabadítsa húgát, akit egy rejtélyes szekta tagja ejtettek fogjul. A cselekmény során azonban egyre több fény derül Thomas... több»

A két Rajtaütés-mozi rendezője a horror műfajában is kipróbálta magát. Thomas Richardson azért érkezik egy távoli szigetre, hogy felkutassa a húgát, aki egy veszélyes szekta bűvkörébe került. Ahogy testvére után kutat, egyre több részlet derül ki az ő sötét múltjából is.
#5

horror | misztikus

Netflix

Egy rejtélyes haláleset rázza meg a ohiói Shadyside városka lakóit. Senki sem érzi magá biztonságban, hiszen a gyilkos köztük járhat. A Fear Street R.L. Stine könyvsorozatának... több»

A háromrészes sorozat mindegyik epizódja megér egy-egy estét, már csak azért is, mert egyben adják ki igazán a sztorit. Egy kisvárost évszázadok óta sötét átok sújt, brutális gyilkosságok követik egymást bizonyos időközönként. De lehet, hogy e hátborzongató események hátterében nem csak egy egyszerű boroszkányüldözés áll, hanem a szomszédos igen sikeres városka lakói is?
#4

dráma | thriller

Netflix

Bár nincs meggyőződve arról, hogy kapcsolatuknak van jövője, egy fiatal nő és újdonsült párja meglátogatja a férfi családját. Nem sokkal az érkezésük után pusztító... több»

Kapcsolatuk bizonytalansága ellenére a fiatal nő autóútra indul új barátjával annak családi farmjára. Miközben egy hóvihar fogságba ejti őket a farmon Jake anyja és apja társaságában, a fiatal nő elgondolkozik azon, amit eddig megtudott és megértett a barátjáról, önmagáról és a világról.
#3

70 Mise éjfélkor  (2021)

(13)

dráma | horror | misztikus

Netflix

Egy félreeső szigeten egy közösség csodaszerű eseményeket és ijesztő ómeneket  tapasztal, miután egy karizmatikus, titokzatos fiatal pap érkezik a településre. több»

A távoli és eldugott Crockett-sziget lakói egyre furcsább és olykor csodásnak tűnő dolgokat tapasztal, amióta a városba költözött egy titokzatos új pap. Egészen hátborzongató megközelítése a közösségi pszichológiának és a hit szükségességének.
#2

87 A Hill-ház szelleme  (2018)

(21) (4)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy misztikus történet öt testvérről, akik Amerika egyik legfélelmetesebb és leghírhedtebb szellemházában nevelkedtek. több»

Mi lehet jobb egy remek horrofilmnél mint egy remek horror sorozat? Shirley Jackson azonos című regényének adaptációja öt testvérről szól, akik Amerika leghírhedtebb kísértetkastélyában nevelkedtek. A remek kamerahasználatnak és rendezésnek köszönhetően sosem érzed magad biztonságban és mindig feszült vagy, hogy mikor történik valami. De sosem akkor, amikor várod.
#1

80 Kinek a háza?  (2020)

(6)

dráma | horror | thriller

Netflix

Egy fiatal párnak sikerül elmenekülni Dél-Szudán háborús övezetéből, hogy egy angliai kisvárosban új életet kezdhessenek. Ez az új élet azonban nem sok jóval kecsegtet,... több»

Egy fiatal pár éppen csak el tud menekülni a Dél-Szudánt sújtó háború elől és új életet kezdenek Angliában. Csakhogy a ház, ahová beköltöznek talán még a háború borzalmainál is sötétebb dolgokat rejt. A film nem finomkodik, már néhány perc után is az arcunkba vágja a rettegést.