2018.05.03   szerző: hp   hozzászólások: 0

Ahogy várható volt, a Marvel gigaprodukciója elsöpörte a mezőnyt, miközben rekordok tucatját döntötte meg.

Itthon is bedarálta a kihívóit a Bosszúállók 3

MAGYARORSZÁG BOX OFFICE:

Bár a rekorddöntögetés elmaradt, idehaza is elképszető számokat produkált a hétvégén a Bosszúállók 3. A Marvel szuperprodukciója természetesen a magyarországi bevételi toplista élén végzett 317 millió forinttal. A szuperhősmozira több mint 204 ezer haza néző váltott jegyet, amivel köröket vert rá az Ultron kora mutatóira. Ennél hétvégi eredményt két film tudott elkönyvelni, a Star Wars hetedik és nyolcadik epizódja. A második helyezett Rampe-re már csak alig nyolcezren voltak kíváncsiak, alig előzve meg ezzel a frissen bemutatott Hang nélkült. A mezőny további részében nem történt jelentős változás, a negyedik az Éjjeli napfény, az ötödik a Ready Player One lett, míg a hét harmadik premierfilmje, a Bűbáj herceg és a nagy varázslat a hatodik helyet tudta megszerezni. 

USA BOX OFFICE:

630 milliós összbevétellel kezdte meg mozis szereplését a  Bosszúállók: Végtelen háború, melyből 250 milliót termelt ki a hazájában. Ezzel a korábbi rekordert, a Star Wars: Az utolsó Jedik et is maga mögé utasította, mely 2015-ben ugyanennyi idő alatt 247,9 milliót kaszált. De nem ez az egyetlen rekord, amit megdöntött a Marvel új filmje. Íme a legfontosabbak: legnagyobb vasárnapi bevétel, legnagyobb szombati bevétel, legjobb áprilisi premierhétvége, legjobb tavaszi premierhétvége, a legtöbb vásznon bemutatott PG13 korhatár besorolású film, film, amelyik a leghamarabb érte el a 150, a 200 és a 250 milliós bevételt. Soroljuk még?

Ami a nemzetközi piacot illeti, a Bosszúállók 3-ra 380 millió dollár értékben váltottak jegyet nemzetközi szinten. Ennél jobb számokat csak a Halálos iramban 7 produkált, bár azt érdemes hozzátenni, hogy utóbbit a világpremierrel együtt mutatták be Kínában, míg a Marvel képregényfilmjét még nem mutatták be az ázsiai országban.

A filmet nem csak a nézők, de kritikusok elismerését is kivívta, 268 szemlézett cikket követően jelenleg 84 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon.

Természetesen egy stúdió sem készült országos premierrel erre a hétvégére a Végtelen háborúval szemben, így a mezőny további részében nem történt jelentős változás. A második helyen az év horrorjának kikiáltott Hang nélkül végzett, míg a dobogó legalsó fokát Amy Schumer vígjátéka, a Túl szexi lány szerezte meg. Alig csúszott le a top3-as helyezésről Dwayne Johnson filmje, a Rampage: Tombolás, de az igazi meglepetést az ötödik helyezett okozta. A Fekete Párduc ugyanis 11 (!) héttel a premierje után vissza tudott kapaszkodni a mezőny közepére, így összbevételei már meghaladják az 1,33 milliárd dollárt.

A top10-es listát és a pontos összegeket idelent találjátok.

#10

NA Traffik  (2018)

akció | dráma | krimi

Egy kellemes és romantikus hétvége reményében John és Brea a hegyekbe utazik, ahol egy motoros banda támad rájuk. A párnak minden erejüket latba kell vetnie, hogy megvédjék magukat.

$1,620,000    
#9

87 Ready Player One  (2018)

akció | kaland | sci-fi

2044-ben az egész világot behálózó, virtuális valóságon alapuló játék, az Oasis nyújt menedéket azoknak, akik a sivár hétköznapokból menekülni szeretnének. Az Oasisben a... több»

$2,435,000    
#8

67 Szűzőrség  (2018)

vígjáték

Amikor három szülő rájön, hogy a lányaik paktumot kötöttek, mely szerint el fogják veszteni a szüzességüket az érettségi banketten, titkos, egy éjszakás akciót terveznek a... több»

$2,945,000    
#7

60 Felelsz vagy mersz  (2018)

horror | thriller

A Blumhouse Productions (Boldog halálnapot, Tűnj el!, Széttörve) új thrillerében egy ártatlannak induló “felelsz vagy mersz” játék halálosra fordul, amikor valaki – vagy... több»

$3,210,000    
#6

krimi | misztikus | vígjáték

Amikor az Egyesült Államok és Kanada között területi viták robbannak ki, a Baromi őrjáratra hárul a feladat, hogy járőrszolgálatot alakítsanak ki a határ mentén.

$3,600,000    
#5

75 Fekete Párduc  (2018)

akció | kaland | sci-fi

A Marvel Studios Fekete Párduc című új filmjének hőse T’Challa, aki apja halálát követően hazatér az elszigetelt, ám technológiailag fejlett afrikai országba, Wakanda... több»

$4,381,000    
#4

75 Rampage: Tombolás  (2018)

akció | kaland | sci-fi

Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos... több»

$7,105,000    
#3

67 Túl szexi lány  (2018)

romantikus | vígjáték

Renee Bennett jól tudja, milyen átlagosnak lenni egy olyan világban, amelyet a génlottó nyertesei uralnak. Miután egy balesetben beveri a fejét, arra ébred, hogy valóságos... több»

$8,130,000    
#2

75 Hang nélkül  (2018)

dráma | horror | sci-fi

Világunkat látszólag sebezhetetlen, ragadozó lények foglalták el, melyek a legkisebb zajra is azonnal lecsapnak prédájukra, kíméletlen, halálos erővel. Egy leleményes családnak... több»

$10,650,000    
#1

akció | kaland | sci-fi

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

$250,000,000