A Mad Max: A harag útja továbbra is az élen, a Holnapolisz itthon is alulteljesített

Megőrizte első helyét a Mad Max – A harag útja, a Holnapolisz a második helyen nyitott, a Bosszúállók 2 újabb helyet csúszva vissza még mindig dobogós.

George Miller Tom Hardy főszerepésével készül filmje megőrizte első helyét a hétvégi toplistán. A közönség- és kritikus kedvenc Mad Max - A harag útja-ra közel 25 ezer néző 37 millió forint értékben váltott jegyet. Az amerikai szereplése után nem meglepő módon csak a második helyen nyitott az Oscar-díjas Brad Bird filmje, a Holnapolisz, melyre a haza közönség 26,5 millió forintot költött. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára szorult a  Bosszúállók: Ultron kora, de a Marvel szuperhősfilmjének nem lehet oka a panaszra, ugyanis csak idehaza 510 milliót kaszált. A múlt heti második helyezett, a Tökéletes hang 2 már csak az ötödik helyet tudta megszerezni.

A legnézettebb filmek hétvégi toplistájára a Holnapoliszon kívül felfért vegyes kritikai fogadtatásban részesült Poltergeist - Kopogó szellem, mely a negyedik helyen végzett, a hazájában elsöprő sikereket elért francia vígjáték, a Bazi nagy francia lagzik, és az öregedő rocksztár életét feldolgozó, Al Pacino nevével fémjelzett Danny Collins is. Bár az idei nyár egyik legjobban várt vígjátéka, A kém csak ezen a héten debütál a mozikban, a film csak az előjátszással 11,6 millió forintos bevételre tett szert. Ezek alapján kockázatok nélkül állíthatjuk, hogy jövő héten az élmezőny elején találkozhatunk majd a filmmel. A Serena és A szerelem üstököse című filmekről nem érkeztek adatok.

Árpa Attila kultfilmjének folytatása, az Argo 2 el múlt héten átlépte a 100 ezres nézőszámot, és bár csak a kilencedik helyet szerezte meg, de továbbra is ott van a legjobbak között. A vígjáték eddigi összbevételei meghaladják a 141 millió forintot.

A tengerentúlon a maga 53 millió dolláros bevételeivel egyből az élen nyitott a héten nálunk is debütáló, Dwayne Johnson főszereplésével készült katasztrófafilm, a Törésvonal . Az Emma Stone, Rachel McAdams és Bradley Cooper nevével fémjelzett, a kritikusok által pocséknak tartott Aloha csak 10 millióval nyitott.