Amerikában a Disney uralja már a szórakoztatóipart

2019 eleje óta dolgozik a National Research Group azon a felmérésen, amelyben az amerikai fogyasztók véleményét kutatták a szórakoztatóipar legmeghatározóbb alkotásait illetően. Ennek a kutatásnak az eredményét a napokban hozták nyilvánosságra és, ha nem is meglepő, de mindenképpen érdekes adatokra derült fény. Kijelenthető, hogy az amerikai szórakoztatóipart immár szinte teljes egészében a Disney uralja.

A felmérés során nagyjából 350 000 fogyasztói kérdőívet tölttettek ki, a témát pedig 700 különböző szórakoztatóipari alkotás adta. A kutatás nem szorítkozott csak a mozifilmekre, kérdezték a résztvevőket TV-sorozatokról és TV-filmekről, illetve videojátékokról is. Miután a felmérés befejeződött, összegezték és elemezték a beérkezett adatokat.

Ahogy az a lenti toplistán is látható, a fogyasztók szerint napjaink szórakoztatóiparának jelentős részét a Disney vagy a hozzájuk köthető stúdiók alkotásai dominálják. A húsz legfontosabb alkotás között ugyan találunk előkelő helyen olyat is, amihez nincs semmi köze a Disneynek, de tény, hogy a listán szereplő filmek és sorozatok nagyjából 70 százaléka hozzájuk köthető.

Íme, napjaink legnagyobb visszhangot kiváltó filmjei és sorozatai az amerikai fogyasztók szerint:

20. Hamilton

19. Az oroszlánkirály

18. Coco

17. Spider-Man

16. Doktor Strange

15. Toy story - Játékháború

14. Mario Bros.

13. A vasember

12. Thor

11. Deadpool

10. Fekete Özvegy

9. Pókember - Irány a Pókverzum

8. Ozark

7. Vaják

6. A galaxis őrzői

5. Fekete Párduc

4. John Wick

3. Stranger Things

2. Bosszúállók

1. A mandalóri