Christopher Nolan összes filmje a legrosszabbtól a legjobbig

Az Oppenheimer alkalmat ad arra, hogy Christopher Nolan összes filmjét rangsoroljuk!

Meg is tettük és összeállítottuk a listát a Mafab közösség szavazatai alapján! Most megtudhatod, hogy a Sötét lovag-trilógia és az olyan kultikus sikerfilmek, mint a Memento vagy az Eredet hol helyezkednek el a rangsorban.

Íme a kultikussá vált rendező filmjei a legrosszabbról a legjobbig a Ti szavazataitok alapján!

#12

91 Eredet  (2010)

(325) (33)

akció | kaland | sci-fi | thriller

HBO Max

Cobb (Leonardo DiCaprio) a legnagyobb tolvajok egyike, aki arra specializálódott, hogy egy különleges álommegosztó technológia segítségével mások álmaiba lopódzon be, és olyan... több»

Ez marad Nolan legnagyobb rejtélye. Az álmok erejét kutatja, és az eredmény egy hihetetlenül összetett thriller, ahol a valóság csak a szemlélő szemében van. A szerelem és a veszteség szokásos témáját kutatva Nolan olyan vizuális effekteket használ, amelyek felülmúlják minden eddigi karrierje során elért eredményét. Zimmer zenéje pedig a duó állandó együttműködésének egyik kiemelkedő darabja.   Ez a film többszöri megtekintés után is lenyűgöző.
#11

91 A sötét lovag  (2008)

(213) (51)

akció | dráma | krimi | thriller

Netflix

Batman (Christian Bale) minden erejével igyekszik megtisztítani Gotham Cityt a bűnözőktől. Ebben a város rendőrfelügyelője (Gary Oldman), és újonnan kinevezett ügyésze (Aaron... több»

A valaha készült vitathatatlanul legjobb szuperhősfilm megalkotása, ebben a filmben Nolannek minden klappol - kezdve a nagy tétektől, amivel Bruce Wayne szembeszáll, az akcióig, és persze Heath Ledger hihetetlen alakításáig, mint Joker. 
#10

90 A tökéletes trükk  (2006)

(156) (21)

dráma | misztikus | sci-fi | thriller

HBO Max

A két bűvész, az elegáns Robert Angier és a zseniális Alfred Borden a XX. század Londonjának legünnepeltebb varázslói. A múltban barátok voltak, de egy baleset tönkreteszi... több»

A "Batman kezdetek" és "A sötét lovag" között készült film nem kapja meg a neki járó tiszteletet Nolan filmográfiájában.   Amikor megjelent, a "The Prestige"-ről egy másik, ugyanabban az évben bemutatott bűvészfilmre, az Edward Norton főszereplésével készült "The Illusionist"-ra hivatkozva beszéltek. Idővel azonban Nolan filmje, amelynek főszereplői Christian Bale és Hugh Jackman, mint versengő bűvészek, végre kezdett némi tiszteletet kapni. 
#9

90 Csillagok között  (2014)

(263) (35)

dráma | kaland | sci-fi

HBO Max | TV-ben (Sport2, csütörtök 01:33)

A Föld órája a végéhez közeledik, az emberiség lassan feléli minden tartalékát. A civilizációnak fel kell készülnie a pusztulásra. Azonban nem mindenki hajlandó belenyugodni... több»

Nehéz megmondani, melyik Nolan-film a legambiciózusabb, mert úgy tűnik, a következőhöz mindig feljebb kapcsolja a dolgokat. De a "Csillagközi" biztosan ott van a sorban.   A "2001"-hez hasonló űreposza talán még a legkeményebb Nolan-rajongókat is összezavarta, de ez is része a vonzerejének. Ez egyike azoknak a címeknek, amelyek egyre nagyobb elismerést kapnak, ahogy újabb generációk találkoznak vele.
#8

89 Mementó  (2000)

(67) (21)

misztikus | thriller

Leonard Shelby minden áron meg akarja találni azt, aki megerőszakolta és megölte a feleségét. Azonban gyógyíthatatlan betegsége miatt nem képes friss élményeket tárolni a... több»

Nolan mindenkit meglepett, amikor ez az egyedülálló krimi beindult a fesztiválokon.   De mire a film a mozikba került, Nolan már a jövő sztárjának számított. A filmben Guy Pearce remekül alakítja a felesége gyilkosát kereső férfit, aki rövid távú memóriazavarban szenved, de a fordított sorrendben elmesélt történet az, ami kiemelkedik a filmből.   Az a komplexitás, amellyel ezt véghez tudta vinni, bebizonyította, hogy Nolan olyan filmes, akit kevesen láttak. És több mint 20 évvel a debütálás után még mindig felfedezhetsz olyan dolgokat a történetben, amiket korábban nem fogtál fel.   Ennél szebb bókot nem is lehet adni egy filmnek vagy annak alkotójának.
#7

akció | kaland

Netflix

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően... több»

  Nolan Batman-franchise-ának utolsó fejezete talán egy kis franchise-fáradtságot ütött ki, és az sem segített a helyzeten, hogy az embereknek gondot okozott Tom Hardy szavainak megértése Bane-ként.   De mint a legtöbb Nolan-filmnek, ennek is van egy fergeteges befejezése.
#6

86 Batman: Kezdődik!  (2005)

(78) (61)

akció | kaland

Netflix

Bruce Wayne (Christian Bale) szüleit a gyermek szeme láttára ölik meg. A fiatal, árva milliomos önszántából elhagyja Gothemet, hogy megismerje a bűnözők világát. Közben... több»

  Nolan újraindítja a Batman-franchise-t egy lenyűgöző eredettörténettel, amely a főszereplő, Christian Bale tehetségére épül.   Bár meg kellett küzdenünk a béna Madárijesztővel, mint gonosztevővel (bocs, Cillian Murphy), a film sok mindent adott, amiért izgatottan várhatjuk a folytatást.
#5

77 Oppenheimer  (2023)

(57) (11)

dráma | életrajzi | történelmi

Mozikban | SkyShowtime | Telekom TVGO | TV-ben (Spektrum, csütörtök 01:33)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»

Nolan pályafutása során először meséli el egy valós személy történetét, J. Robert Oppenheimer életének és munkásságának vizsgálata a történetmesélés minden szempontból epikus.   Cillian Murphy Oppenheimer alakítása mesteri színészi alakítás, a film hátborzongató befejezése pedig megmutatja, milyen nagy volt a tét, és hogy az a hatalom, amit Oppenheimer adott a világnak, miért bizonyulhatott túl soknak.
#4

80 Követés  (1998)

(4) (5)

krimi | misztikus | thriller

Bill, a fiatal angol író szereti figyelni az embereket. Kiválaszt valakit az embertömegből és a nyomába eredve elemezgeti annak viselkedését. Egy alkalommal azonban kiszemelt alanya... több»

Nolan játékfilmes debütálása már rögtön a kapunál fogva egyedülálló: Egy író, aki úgy szerzi meg az anyagát, hogy idegeneket követ. Persze a dolgok bonyolultabbá válnak, amikor egy tolvaj szárnyai alá veszi.   Ez a fekete-fehér film Nolan nagyságának nyomait mutatja a történet meglepetésszerű leleplezéseitől kezdve a zene tökéletes felhasználásáig. 
#3

81 Álmatlanság  (2002)

(30) (6)

dráma | misztikus | thriller

Dormer (Al Pacino) detektív és társa, Hap (Martin Donovan) egy 17 éves lány gyilkossága után nyomoz. Hogy megtalálják a gyilkost, egy észak-alaszkai városba utaznak. Dormer... több»

Az áttörést jelentő "Memento" sikere után Nolant gyorsan felkapta Hollywood. Steven Soderbergh behúzta a Warner Bros-hoz, és ez vezetett oda, hogy Nolan rendezte ezt a thrillert, Al Pacino és Robin Williams főszereplésével. Williamset a ritka rosszfiú szerepében látni érdekes volt, de Pacino egy fáradt zsarut alakított, ami nem jött be. A filmben Pacino egy zsarut alakít, aki egy gyilkosságot próbál megoldani egy alaszkai városban, ahol örökös nappali világosság van. Ez az aspektus nem segített az amúgy is lassú történetnek. Ez az a ritka Nolan-film, amiben nem érezni, hogy a szerző teljes mértékben kézben tartotta az irányítást. Az alapjául szolgáló eredeti norvég filmet viszont nagyon ajánljuk.
#2

74 Dunkirk  (2017)

(55) (41)

akció | dráma | háborús | thriller | történelmi

HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén végén a diadalmasan előretörő német... több»

Nolan bensőségesen elmeséli a szövetséges erők evakuálását a franciaországi Dunkerque-nél a második világháború idején, és bemutatja az eseményben részt vevők hősiességét és bátorságát.   Hans Zimmer felkavaró zenéjével és a történetmesélés izgalmas végkifejletre épülő történetvezetésével Nolan ebben a filmben is bizonyítja, hogy ő a feszültség modern kori mestere.
#1

71 Tenet  (2020)

(37) (16)

akció | sci-fi

HBO Max

A Földet egy rendkívüli katasztrófa miatt a pusztulás fenyegeti. A harmadik világháború küszöbén az események különleges összjátékaként egy brit ügynökre (John David... több»

Ez messze a legösszetettebb film, amit valaha láttam, de ez is a film szépségéhez tartozik. Erre teljesen rá kell zárkózni, és ha ezt megteszed, akkor az a kifizetődés, hogy mennyire kielégítő a finálé.   Alapvetően Nolan egy kémfilmet készít, de olyan időutazós elemmel, amit csak ő tud megcsinálni. John David Washington fantasztikusan játssza azt a fickót, aki megpróbál rájönni az egészre, és ott van Ludwig Göransson csodálatos zenéje, ami nem csak ennek a filmnek, hanem a Nolan filmográfiájában végigvonuló, megható zenei örökségnek az erejét növeli.