2020.07.27   szerző: Sabnock Sanatory   hozzászólások: 0
Saját lista készítése

Nagyon szeretem Eli Roth munkáit. Kivételes tehetségnek tartom, jó ráérzéssel, speciális látásmóddal rendelkezik. Találtam tíz olyan filmet, amiben jócskán benne volt a "keze".

#10

akció | kaland | sci-fi

Miután a milliomos John Hammond őslényparkja megsemmisül, mindenki fellélegezhet. Ám kiderül, hogy létezik egy másik sziget is, és miután a káosz-elmélet kutató Iam Malcolm... több»

SZÍNÉSZ. Egy kisebb szerepben tűnik fel,de legalább elmondhatja magáról,hogy együtt dolgozott Spielberg-el,és Goldblum-al és Julianne Moore-al.A műfaj egyik klasszikusa.
#9

60 Kabinláz  (2002)

horror

Öt középiskolás egy elhagyott hegyi kuckóban töltik a vakációt. Egy napon láthatatlan ellenség tör rájuk: egyikük megfertőződik egy húsevő vírussal. Amilyen rohamosan... több»

ÍRÓ,FORGATÓKÖNYVÍRÓ,RENDEZŐ,PRODUCER,SZÍNÉSZ. Egy véres,darbolós horror,ami Eli Roth egyik rémálmát filmesíti meg.Kegyetlen,kendőzetlen,kissé szadista film,de a műfaj ezt megköveteli.
#8

74 Motel  (2005)

horror

Paxton (Jay Hernandez) és Josh (Derek Richardson) amerikai egyetemisták, akik hátizsákkal járják az öreg kontinenst. Összetalálkoznak egy izlandi sráccal, és együtt folytatják... több»

Rendező: Eli Roth
Forgatókönyvíró: Eli Roth
Szereplők: Eli Roth, Rick Hoffman, Jay Hernandez, Jan Vlasák, Derek Richardson
RENDEZŐ,SZÍNÉSZ,PRODUCER,ÍRÓ. Eli Roth tevékenyen részt vett ebben a kifejezetten morbid,véres,slasher horrorban,amit üres gyomorral kell végignézni.Műfajában egyedül álló.
#7

60 Piranha 3D  (2010)

horror | vígjáték

Egy amerikai álmos kis falu minden évben csak egyszer telik meg élettel: július 4-én. Rengeteg fiatal és bulizni vágyó ember érkezik a Viktória-tó melletti falvacskába. Ebben az... több»

SZÍNÉSZ. Itt is egy kissebb szerepben jut szóhoz Roth,de maga a film,ami nekem kikapcsolódást nyújt.Vicces,véres,és nem szabad semmi estre sem komolyan venni.A csajok legalább szépek.
#6

75 Mindörökké rock  (2012)

dráma | musical | romantikus

A 80-as évek közepén Los Angelesben van egy klub, ami a rock fellegvárának minősül és ott lép fel az akkori rockistenség, Stacee Jaxx (Tom Cruise). Ő az igazi ikon, az a sztár,... több»

SZÍNÉSZ.Egy kissebb szerepben (Stefano) Eli Roth is látható a filmben,de a csúcs az maga Tom Cruise,és a zene!Egyszerűen zseniális.
#5

56 The Sacrament  (2013)

horror | thriller

Egy rejtélyes kommuna vezetője szerint létrehozták a mennyországot a Földön, valójában azonban nem minden az, aminek látszik.

Rendező: Ti West
Forgatókönyvíró: Ti West
Szereplők: Amy Seimetz, Kate Lyn Sheil, Nick Damici, Jermaine Rivers, AJ Bowen
PRODUCER. Egy vallási szekta,és őrült vezetőjük utolsó napjai.Igaz történet alapján.Meddig mehet el egy "szent ember" ? Miért követik,ha tudják,nem az igaz úton jár?Ezek,és ehhez hasonló kérdések kavarogtak a fejemben a film megtekintése után.
#4

88 Hemlock Grove  (2013)

horror | misztikus | thriller

A sorozat központjában rejtélyes gyilkosságok állnak. Ezek felderítésében egy különös nyomozópáros segédkezik: egy vérfarkas (Peter) és egy, a még önmaga számára sem... több»

PRODUCER,RENDEZŐ.Egy három évados misztikus thriller,aminek a rendezésében is besegített Roth.Kifejezetten tetszetős sztori,bár nagyon odafigyelős.A történet jó,és nincsenek benne hullámvölgyek,az események pörögnek,nincsen üresjárat.
#3

71 Clown  (2014)

dráma | fantasy | horror

Egy szerető édesapa rátalál egy bohócjelmezre, mellyel meg akarja lepni fiát annak születésnapján. Csakhogy a jelmezen gonosz átok ül, ami viselőjét gyilkosság változtatja.

PRODUCER,SZÍNÉSZ. Az átalakulás félelmetes,és tökéletes.Könnyed,szórakoztató,és egyben nagyon félelmetes film.Eli Roth zseniális benne.Harcol benne a két test.Melyik győz?Az erősebb.
#2

64 South of Hell  (2015)

dráma | fantasy | horror

A South of Hell című sorozatban Maria Abascal, a természetfeletti démon-vadász életével ismerkedhetünk meg. A Dél-Karolinában tevékenykedő lány küzd saját démonjával,... több»

PRODUCER,RENDEZŐ. Aki kedveli a misztikus horrort,és a démonokat,valamint az ezzel kapcsolatos történeteket,mindenképpen nézze meg,ajánlott.Az első évad kifejezetten látványosra sikerült.
#1

65 Prédák  (2019)

horror | thriller

Néhány jóbarát egy kísértetházba látogat, hogy játékból megtapasztalják, mi az igazi félelem. Az éjszaka azonban egy valóságos rémálommá válik, a félelmeik pedig... több»

PRODUCER. Nagyon jó kis slasher,sok gore elemmel tarkítva.Scott Beck és Bryan Woods szépen felépítették a filmet.A maszkok is tetszettek.