Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk!

Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad Max: A harag útja című filmjének folytatását - pontosabban előzményét? Vagy látni, hogyan folytatódik az új Majmok bolygója-saga A majmok bolygója: A birodalom című epizóddal? Esetleg jót szórakozni Ryan Gosling legújabb akció-vígjátékán?

A filmek fanatikusai számára tehát számos műfajban hoznak rengeteg mindent az alkotók! Íme 15 film, amit alig várunk, hogy 2024-ben láthassunk!

A premierdátumok az amerikai/nemzetközi premierekre vontkoznak, amint friss információink lesznek a magyar mozis bemutatókról, azonnal megírjuk őket!

#15

akció | dráma | kaland

A többszörös Oscar-díjas Gladiátor folytatása, melynek rendezői székét ezúttal is Ridley Scott foglalta el. több»

Paul Mescal bőr tunikát és szandált húz a 2000-es Oscar-díjas Ridley Scott régóta készülő folytatásában, melyben az immár felnőtt Lucius Verust alakítja. (Emlékeztek még a srácra az első filmből, ugye? A Joaquin Phoenix által alakított Commodus unokaöccsére? Akit Russell Crowe megment? Na, ő az.) Connie Nielsen az anyját, Lucillát alakítja. Ráadásul Denzel Washington és Pedro Pascal is megjelennek majd a filmben. És ha szeretnél valami szép műfaji folytonosságot: Nem kisebb színész, mint maga az I, Claudius sztárja, Sir Derek Jacobi alakít egy római szenátort. Novemberben ismét jöhet egy kaland Rómában. (Ki kezdte el hallani a fejében Jason Momoa Rome, Rome, ancient Rome rapjét..?)
#14

NA Venom 3  (2024)

akció | kaland | sci-fi

A Tom Hardy nevével fémjelzett Venom franchise harmadik filmje az első két rész producerének, Kelly Marcel rendezésében. több»

Tom Hardy antihőse visszatér a harmadik körre, és reméljük, hogy még több lesz abból a csodálatos morgó ugratásból a szerencsétlen ember és a rosszindulatú szimbióta között, ami az első két filmet jellemezte. Juno Temple és Chiwetel Ejiofor is feltűnik egyelőre még meg nem nevezett szerepekben. November 7-től tehát Venom, a Halálos Védelmező visszatér.
#13

akció | dráma | krimi | musical | thriller

A Todd Phillips rendezésében készült 2019-ben megjelent Joker hatalmas sikert aratott a mozikban, így nagyon rövid időn belül az elmúlt évek egyik legnagyobb bevételét termelő... több»

Igen, Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix visszatér egy újabb körre a D.C. I.P.-be, ahol Isten magányos bohóca lesz a főszereplő és Lady Gaga (!) is csatlakozik az urakhoz, hogy eljátssza Joker barátnőjét, szociopata társát és szó szerinti bűntársát, Harley Quinnt (!!!). Örüljetek, Batfanok és kis szörnyetegek! Októberben legyen hát tánc!
#12

fantasy | horror | vígjáték

A Beetlejuice - Kísértethistória (1988) című film folytatásában felbérelnek egy szellemet, aki segít kísérteni egy házat. több»

Michael Keaton és Tim Burton rendező újra összeállnak a duó 1988-as klasszikusának folytatásához, amelyben a szellem visszatér, hogy kísértse Deetzéket - Catherine O'Hara és Winona Ryder is visszatér! - és pusztítást okoz Jenna "Wednesday" Ortega életében is. Csak mondd ki a nevét háromszor és már meg is jelenik! Szeptemberben tehát egyik kedvenc gusztustalankodó karakterünk is újra riogat majd minket!
#11

NA Borderlands  (2024)

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

Pandora bolygóján vakmerő kalandorok vágnak bele az útba, hogy megtaláljanak egy legendás ereklyét. A Borderland az azonos című, kultikus videojáték adaptációja. több»

A népszerű videojáték, amely egy csapat szerencsétlenről szól, akik a Pandora bolygón (nincs köze ahhoz a bizonyos másik Pandorához, ami azonnal eszedbe juthat) egy eltűnt lányt keresnek, megkapja a saját nagyvásznas adaptációját. A gárda erős: Cate Blanchett, Kevin Hart, Jack Black és Jamie Lee Curtis is tagja ennek a törvényen kívüli bandának; a The Last of Us-ban szereplő Craig Mazin pedig Eli Roth rendezővel közösen írta a forgatókönyvet. Augusztusban felpörög a kaland a mozikban.
#10

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

A nagy hír, hogy ez a harmadik Deadpool-film integrálja Ryan Reynolds szájhősét a Marvel Moziverzumba - és Rozsomákot is, Hugh Jackman ugyanis visszatér, hogy még egyszer eljátssza az admantium-karmú mutánst. Ez az MCU/X-Men univerzum crossover, amire a rajongók régóta vártak! Hurrá! Emellett Jennifer Garner a jelek szerint újra eljátssza Elektra szerepét, amelyet évekkel ezelőtt a Daredevil-franchise-ban játszott. Júliusban elolvadhatunk a mozikban!
#9

akció | krimi | thriller | vígjáték

Netflix (2024.07.03.)

Axel Foley nyomozó (Eddie Murphy) ismét Beverly Hillsben járőrözik. Miután lánya (Taylour Paige) életét veszély fenyegeti, a lány (Taylour Paige) és Foley új társával (Joseph... több»

Tekintve, hogy Eddie Murphy néhány évvel ezelőtt újragondolta az Amerikába jöttemet, csak idő kérdése volt, hogy mikor tér vissza vitathatatlanul még mindig a legismertebb karakteréhez. Detroit legjobb utcai nyomozója, Axel Foley most visszatér a legpatinásabb Los Angeles-i negyedbe, ahol egy régi barátja halála ügyében nyomoz. Miután visszatér az angyalok városába, rájön, hogy a helyi rendőrség soraiban minden eddiginél nagyobb a korrupció. Joseph Gordon-Levitt, Taylour Paige és Kevin Bacon csatlakozik a franchise számos ismerős arcához egy újabb kalandos akciózásban. Júliusban Axel és csapata beindítja a bulit.
#8

NA Agymanók 2  (2024)

(5)

animáció | kaland | vígjáték

A Pete Docter és Ronnie Del Carmen rendezésében készült 2015-ös Agymanók hatalmas sikert aratott a közönség és a kritikusok körében egyaránt, hiszen az animációs film az... több»

utoljára láttuk Riley-t, a Pixar mindent elsöprő remekművének középpontjában álló 11 éves lányt, éppen egy új városba költözés és újrakezdés következményeivel küzdött - ami káoszba taszította az érzelmeit, élükön Örömmel (Amy Poehler). Tekerjünk előre sok évvel későbbre: Most már fiatal nő, ami azt jelenti, hogy rengeteg új érzelem érkezik az elméjében, köztük a szorongás (Maya Hawke). Hirtelen a régi bandának rengeteg új lakótárssal kell megbirkóznia a fejében. Vajon elég lesz a hely mindenki számára? Poehler, Phyllis Smith és Lewis Black Öröm, Szomorúság és Düh szerepében térnek vissza, Hawke, Tony Hale és Lisa Lapira pedig Szorongás, Félelem és Undor szerepében csatlakozik a bulihoz. Júniusban újra alámerülhetünk Riley érzelmi világába.
#7

akció | kaland | krimi | thriller | vígjáték

A Bad Boys franchise negyedik része, melyben visszatér Will Smith és Martin Lawrence ikonikus párosa. A rendezői széket a Bad Boys 3 - Mindörökké rosszfiúkat is készítő Adil... több»

Will Smith és Martin Lawrence még egyszer (utoljára?) újra összeáll Mike Lowery és Marcus Burnett nyomozókként. Arról egyelőre nincs hír, hogy a két zsaru mire készül az új filmben, bár megkockáztatjuk, hogy lesznek poénok, lövöldözések, autós üldözések, mocskos rosszfiúk (nem összetévesztendő a címben szereplő "rosszfiúkkal")... A Bad Boys For Life rendezőcsapata, Adil & Bilall ezúttal is visszatér. Júniusban a mozikban.  
#6

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon... több»

Ő volt a félkarú megmentő, aki segített Mad Maxnek túlélni a Fury Roadot - most megtudhatod, hogyan lett Imperator Furiosa George Miller posztapokaliptikus franchise-ának badass lázadója. Végre egy előzményfilm, amit igazán jó szívvel várhatunk! Anya Taylor-Joy lép az egykor Charlize Theron által viselt ütött-kopott csizmába. Chris Hemsworth és Tom Burke a férfi főszereplők. És sssok-sok jó kis régimódi kaszkadőrmutatványra is számíthatunk! Májusban indulhat az őrület.
#5

akció | sci-fi

Sok évvel a legutóbbi események után számos majomtársadalom alakult ki az oázisban, ahová Caesar vezette társait. Eközben az emberek tovább fejlődtek vissza elvadult... több»

A 2017-ben újra indult franchise sorozat negyedik filmje érkezik.Ez pedig azt jelenti, hogy az alkotók már csak két további filmnyire vannak attól, hogy megdöntsék az 1968-ban kezdődött öt részes sorozatot. Mintegy három évszázaddal Andy Serkis alfa-majom Caesar korszaka után egy új, az ő nevét viselő főmajom (Kevin Durand) kezdett el olyan fegyverek és technológiák után kutatni, amelyek klánvezérként előnyhöz juttatják. Csak Noa (Owen Teague), egy csimpánz és Mae (Freya Allen), egy ember tudja megakadályozni, hogy igazi diktátorrá váljon. Májusban a mozikban.
#4

NA A kaszkadőr  (2024)

(7)

akció | dráma | vígjáték

Mozikban

Colt Seavers (Ryan Gosling) egy öregedő, lecsúszott kaszkadőr, aki kétségbeesetten kapaszkodik az iparágban eltöltött sikeres éveibe. Most úgy tűnik, új esélyt kap, amikor... több»

Emlékszel arra a tévésorozatra az 1980-as évekből, amelyben Lee Majors egy hollywoodi kaszkadőr volt, aki fejvadászként is tevékenykedett? David Leitch (John Wick, Atomic Blonde) akcióvígjátéka a sorozat nagyvászonra vitt változata, Ryan Gosling pedig Colt Seavers szerepét alakítja, aki a filmsztár Tom Ryder (Aaron Taylor-Johnson) eltűnése ügyében nyomozni kezd, pontosabban lesz kénytelen... Kiderül, hogy az A-listás sztárnak köze volt néhány gyanús alakhoz, így Seavers néhány autós üldözés, lövöldözés, kocsmai verekedés és hasonlók kereszttüzében találja magát, nagyon is valódi golyókkal. Májusban élvezhetjük a mozikban.
#3

akció | kaland | sci-fi

Mozikban

A végső, mindent átfogó harc nem ért véget Kong és Godzilla monumentális összecsapásával. Most az emberiség kénytelen beismerni sebezhetőségét, felismerve, hogy nem ő a... több»

Az egyik egy nagy, öreg gyík, aki időnként kiemelkedik a tengerből és tüzet okád, a másik egy hatalmas majom, aki a Koponya-szigeten hűsöl. Normális esetben ez a két "titán" szenvedélyesen gyűlöli egymást, de amikor egy új fenyegetés bukkan fel, és a bolygó elpusztításával fenyeget, Godzilla és Kong összefognak, és felkészülnek a harcra. A Godzilla vs. Kong rendezője, Adam Wingard visszatér, hogy folytassa a saga-t. Dan Stevens, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Rebecca House és Kaylee Hottle az emberi karakterek és, ha már nagyon vártad Kong fiának felbukkanását - és ki ne várta volna? - akkor ez a te szerencsenapod! Márciusban a mozikban.
#2

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Mozikban

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»

Amikor néhány természetfeletti erő elszabadít valamit, amit "halálos hidegnek" hívnak és azzal fenyeget, hogy egy új jégkorszakot szabadít el New York Cityben, nos - kit hívsz? Jason Reitman 2021-es Szellemirtók reboot/requeljének folytatása bemutatja az újgenerációs paranormális nyomozókat (Paul Rudd, Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace) és a franchise néhány régi tagját (Dan Aykroyd, Bill Murray, Ernie Hudson, Annie Potts) is visszahozza egy újabb körre, hogy együtt kapják el a szellemeket. Ráadásképp Patton Oswalt és Kumail Nanjiani is beugrik! Márciusban a mozikban.
#1

77 Dűne: Második rész  (2024)

(40) (14)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Mozikban | Telekom TVGO

Egy messzi jövőben, amikor bolygóközi királyságok között oszlik meg a hatalom, két uralkodó dinasztia ádáz harcot vív az Arrakis bolygó feletti uralomért. E világon hatalmas... több»

Denis Villeneuve befejezi, amit elkezdett Frank Herbert sci-fi eposzának második fejezetével, amelyben Zendaya és Timothée Chalamet megmentik az univerzumot, és egy teljesen szőrtelen, vad kinézetű Austin Butler (mint a gonosz Feyd-Rautha Harkonnen) mindenkit kiborít. Egy csomó ismerős arc, köztük Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Dave Bautista, Stellan Skarsgard és Charlotte Rampling is visszatér a második körre. Szintén csatlakozik a Dűne-univerzumhoz: Florence Pugh, Christopher Walken és Léa Seydoux. A mozikban napokon belül! A Dűne: Második rész február 29-én érkezik meg a magyar vásznakra.