HBO Max: Minden idők 10 legjobb minisorozata, amit neked is látnod kell!

Pár éve folyik egy vita arról, hogy a filmek túl hosszúak, és hogy az embereket idegesítik a háromórássá dagasztott sztorik.

A történetek nem mindig egyformák, ezért talán némelyiknek több felvételt kell felhasználnia. Ehhez jön még a filmkészítők egyedi történetmesélési stílusa és a stúdiók érdekei, akik ezen érdekek miatt mindig többet és többet akarnak. Több rész, több pénz.

A 2000-es években még a 23 epizódos évadok voltak jellemzőek. Mára ilyen hosszúságúakat egyre ritkábban látunk. Viszont megjelentek a minisorozatok és a Netflix, HBO, Amazon...stb. limitedek.

Szóval, ha nem vagy oda a hosszú filmekért, akkor ezek a sorozatok lehet, hogy épp neked szólnak. Egyetlen izgalmas évadon keresztül mennek, és ennyi. A minisorozatként is ismert limitált sorozatoknak olyan történetszálaik vannak, amelyek korlátozott számú epizóddal kezdődnek és végződnek.

#10

dokumentum

HBO Max

Michelle Carter története sokak számára ismert: a 17 éves lány öngyilkosságba kergette saját barátját, Conrad Royt. Az HBO dokumentumfilmje most utánajár, mi is történt... több»

A doku-sorozat egy kivételes igaz bűnügyi dokumentumfilm Carter peréről, mivel azzal vádolják, hogy öngyilkosságra csábította barátját, Conrad Royt. Az ügyet, amilyen zavaros, olyan alaposan tárja fel Erin Lee Carr rendező, aki ismét bizonyítja, hogy érdemes a dokumentumfilmes univerzumban dolgozni, mert ott is igazán nagyot lehet alkotni.
#9

80 A harmadik nap  (2020)

(4) (2)

dráma | misztikus

HBO Max

A HBO és a Sky Brad Pitt produkciós cégével, Jude Law és Naomie Harris főszereplésével készítette el közös minisorozatát a nagy sikerű Csernobil és a Nagy Katalin után.... több»

Még soha nem tapasztaltál olyasmit, mint A harmadik Nap. Nem a cselekmény ismerős folklór-horror aspektusa miatt, hanem az adaptáció ambiciózus formája miatt. Igen, ez volt az, amelynek középső szegmense egy 12 órás, interneten közvetített élő eseményből állt. Nem sokan látták a felvételt (12 óra egyszerűen túl sok), de a cselekmény szempontjából lényegesnek bizonyult a gyászoló férfiról szóló történethez. A férfi egy titokzatos szigetre utazik, ahol az emberek, úgy tűnik, túl sokat tudnak a fia haláláról. Nem spoilerezzük el, mi történik ezen a rejtélyes helyen. Csak annyit tudjunk, hogy nem hagyjuk el egyszerűen a helyet anélkül, hogy megtapasztalnánk a hagyományokat és szokásokat, amelyek egyedivé teszik azt.
#8

dráma

HBO Max

Ingmar Bergman eredetijének feldolgozása. Az ötrészes sorozatban egy modern házasságot ismerhetünk meg. A történet a monogámia, szerelem és gyűlölet kérdéseit vizsgálja.... több»

Az 1973-as Ingmar Bergman minisorozat alapján készült Jelenetek egy házasságból egy pár történetét meséli el, akik a modern házasság szakaszaival küzdenek. A szerelemtől az abszolút gyűlöletig egy olyan elégedetlen emberek közötti kapcsolat viharos vizein utaznak, akik semmilyen formában nem látnak fényt az alagút végén. Ezt nem biztos, hogy a pároddal akarod megnézni... Oscar Isaac és Jessica Chastain tündökölnek a főszerepekben.
#7

82 Angyalok Amerikában  (2003)

(1) (1)

dráma | fantasy | romantikus

HBO Max

A történet egyik szála egy meleg férfirõl szól, aki elhagyja szerelmét egy mormon vallású magas beosztású hivatalnokért, aki sokáig próbálja elnyomni magában saját neme... több»

A Mike Nichols rendezésében és Tony Kushner írásával, az 1991-es azonos című színdarabja alapján készült Angyalok Amerikában egy lenyűgöző HBO-sorozat volt, amely tökéletesen ábrázolta a 80-as évek közepének társadalmi körülményeit, amikor talán túl sok minden is történt. A konzervatívok megkérdőjelezhető politikájától kezdve az AIDS démonizálásáig. A szereposztás finoman szólva is erős, Meryl Streep pedig az egyik legjobb és alulnézett alakításában játszik.
#6

akció | dráma | thriller | történelmi

HBO Max

A 12 részes sorozat különböző szemszögből mutatja be az Apollo programot és annak résztvevőit. több»

A Tom Hanks által készített HBO-s limitált sorozat nagyszerű drámai merítés a '60-as évek Apollo-misszióiról. A legmodernebb speciális effektusokat használva a televíziózást reflektorfénybe emelte, amikor azt másodlagosnak hirdették. De a nagyszerű szereposztása volt az, ami a '90-es évek végén is aktuálissá tette. Formátuma ál-dokumentumfilm, ami a realizmusra vágyóknak tetszeni fog.
#5

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

HBO Max

Két templomba járó pár maradéktalanul élvezi kisvárosi életét Texasban addig a pillanatig, amíg valaki kezébe kerül a fejsze. több»

David E. Kelley igazán nagyszerű sorozatot készített. A sorozat Candy Montgomery krimitörténetét meséli el, amely azután zajlik, hogy Candy kapcsolatba keveredett egy férfival, akinek a feleségét végül darabokra aprítja. Montgomery ábrázolása, valamint Elizabeth Olsen alakítása máris a 2023-as év legjobbjai között az első hely közelébe repítette.
#4

86 Tönkretehetlek  (2020)

(5)

dráma

HBO Max

A szexualitásban az önkéntességet és a kiszolgáltatottságot gyakran nagyon vékony mezsgye választja el egymástól. Arabella, a fényes karrierről álmodozó fiatal író a saját... több»

Michaela Coel mindent megtesz ebben a sorozatban: Ő írja, rendezi és executive producere is a limitált sorozatnak. Ja, és ő a főszereplője a vígjáték-drámának, amely egy londoni íróról szól, aki megpróbálja feldolgozni a szexuális zaklatás utóhatásait. Coel lenyűgöző írói munkássága élvezetessé és nagyon-nagyon érdekessé teszi a sorozatot.
#3

83 Titkok a kertben  (2021)

(5)

dráma | krimi | vígjáték

HBO Max

Egy kedves, visszahúzódó pár úgy dönt, meggyilkolják egymás szüleit. A történet az 1998-as Nottinghamshire gyilkosságokon alapszik, amelyeket William és Patricia Wycherley... több»

A túlságosan is kockázatosnak tűnő vígjáték-dráma stílusban elmesélt történet a Max rejtett gyöngyszeme, amelyet nem sokan láttak, amikor 2021-ben megjelent. Azonban még nem késő megnézni egy túl sok titkot rejtő házaspár történetét. Olivia Colman és David Thewlis alakítják Susan és Christopher Edwardsot, azt a valódi házaspárt, akik 1998-ban rejtélyes módon megölték és elrejtették Susan szüleinek holttestét.
#2

94 Az elit alakulat  (2001)

(61) (21)

akció | dráma | háborús | történelmi

HBO Max | Netflix

Az elit alakulat minden idők egyik legköltségesebb televíziós alkotása, a 10 epizód forgatása 125 millió dollárba került. A Stephen E. Ambrose történész és író könyvén... több»

Ez a Steven Spielberg és Tom Hanks rendezte produkció a második világháborús történeteket követte. Ez egy nagyszerű darab az Easy Company dinamikájáról, az Egyesült Államokban való kiképzésüktől kezdve egészen a háború végéig. Nagyszerű szereposztással, filmes értéket hozott a televízióba 2001-ben, amikor a tévésorozatok formátuma még csak arra várt, hogy berobbanjon.
#1

94 Csernobil  (2019)

(78) (1)

dráma | katasztrófafilm | történelmi

HBO Max

Az amerikai HBO, illetve a brit Sky tévécsatorna koprodukciójában készült minisorozat az 1986-os csernobili katasztrófa eseményeire koncentrál. több»

Fantasztikus adaptáció a csernobili katasztrófa körüli eseményekről és a polgáraival mit sem törődő kormány hozzá nem értéséről. A Csernobil nagyon valósághűen és alaposan ábrázolja az idővonalat, mind előtte, mind utána. Amikor 2019-ben bemutatták, rengeteg díjat vitt haza, ismét bebizonyítva, hogy az HBO képes jó történelmi drámákat készíteni.