A legkedvesebb filmjeim

#10

82 Férfibecsület  (2000)

(11) (7)

dráma | életrajzi

Disney+

Bayonne a hírhedt kiképzőközpont, ahová sorkatonaként érkezik meg Carl Brashear. Kemény kiképzőtisztje, Billy Sunday mély ellenszenvvel viseltetik iránta, mivel a déli államok... több»

Bayonne a hírhedt kiképzőközpont, ahová sorkatonaként érkezik meg Carl Brashear. Kemény kiképzőtisztje, Billy Sunday mély ellenszenvvel viseltetik iránta, mivel a déli államok szülötteként komoly előítélettel viseltetik a fekete bőrűek iránt. Brashear azonban nem adja fel, és megmutatja, mire képes. Búvárként nyújtott teljesítményével lenyűgözi Billyt, aki hajlandó kiállni mellette, mikor a férfi bevetés közben elveszíti lábát, és ezért le akarják szerelni. Ezzel azonban magára haragítja sok bajtársát és felettesét.
#9

83 Hurrikán  (1999)

(4) (6)

dráma | életrajzi | sportfilm

Disney+

Rubin "Hurrikán" Carter a legígéretesebb középsúlyú bokszoló, aki már a zsebében érzi a bajnoki címet. Egy nap azonban a sors boldogsága útjába áll. Egy New Jersey-ben... több»

Rubin "Hurrikán" Carter a legígéretesebb középsúlyú bokszoló, aki már a zsebében érzi a bajnoki címet. Egy nap azonban a sors boldogsága útjába áll. Egy New Jersey-ben történt hármas gyilkosság elkövetésével vádolják. Bár a férfi tudja, hogy ártatlan, hamis bizonyítékok alapján mégis sikerül elítélni és bebörtönözni őt. A bezárva töltött évek során elfelejti korábbi harci szellemét, mígnem egy rajongója mozgalmat indít kiszabadításáért.
#8

dráma | romantikus

Disney+

Alice és Michael házassága tökéletes: a házaspár mélyen szereti egymást és mintaszerűen nevelik két lányukat is. A háttérben azonban ott lépdel nyomukban Alice 'betegsége',... több»

Alice és Michael Green házassága mintaszerű. Szenvedélyesen szeretik egymást, minden gondjukat-bajukat megosztják egymással és van két gyönyörű lányuk. Olyanok ők együtt, mint ahogy a képeslapokban a boldog családokat ábrázolják. De a romantikus felszín mögött ott lapul Alice szörnyű titka, amelyet nem csak családtagjai, hanem saját maga elől is rejteget. Ez a titok, mint egy időzített bomba, egyik pillanatról a másikra válságba sodorja Alice és Michael harmonikus házasságát, fenekestül felforgatja addigi életüket. De a családtagok egymás iránt érzett szeretete, elkötelezettsége és mindannyiuk lelkiereje lehetővé teszi, hogy a nagy robbanás után újra összeszedjék az apróra tört cserepeket és megpróbáljanak közösen szembenézni Alice problémájával.
#7

86 Patch Adams  (1998)

(6) (7)

dráma | életrajzi | romantikus | vígjáték

Patch Adams örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként... több»

Patch Adams örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a film az ő történetét mutatja be.
#6

87 A szív bajnokai  (2009)

(43) (13)

dráma | életrajzi | sportfilm

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikai futball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel... több»

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.
#5

90 Ben Hur  (1959)

(37) (65)

dráma | kaland | történelmi

Ben Hur (Charlton Heston) gazdag júdeai család sarja, aki az római uralom alatt senyvedő Jeruzsálemben él. Egy nap találkozik legjobb gyerekkori barátjával, a katonával,... több»

Ben Hur (Charlton Heston) gazdag júdeai család sarja, aki az római uralom alatt senyvedő Jeruzsálemben él. Egy nap találkozik legjobb gyerekkori barátjával, a katonával, Messalával (Stephen Boyd). Egy félreértés miatt azonban megvádolják azzal, hogy megpróbálta megölni barátját. Büntetésül gályarabságra ítélik, családját pedig száműzik. A sors azonban mellé szegődik, mikor egy tengeri csatában sikerül megmentenie gályája parancsnokát, aki hálából fiának fogadja. Ben Hur immár készen áll arra, hogy a bosszú útjára lépjen.
#4

90 Rettenthetetlen  (1995)

(55) (26)

dráma | életrajzi | háborús | történelmi

HBO Max | Disney+

Sir William Wallace a skót történelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy  országában a kegyetlen I. Edward, angol... több»

Sir William Wallace a skót tröténelem egyik legemblematikusabb figurája. Hosszú távollét után hazaérkezvén szembesül azzal, hogy országában a kegyetlen I. Edward, angol király uralkodása miatt kaotikus állapotok uralkodnak. Hosszú rábeszélés és hősies példamutatás árán hadsereggé kovácsolja a hitehagyott skót népet, és a sereg élén csatába indul a szabadságért.
#3

92 Schindler listája  (1993)

(115) (21)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat.... több»

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat. Zsidó származású könyvelője tanácsára kezd el zsidókat alkalmazni az üzemben, amely kiváló üzleti húzásnak tűnik, ám egy sokkal fontosabb oka is van: az alkalmazásába álló családokat így meg tudja menteni a deportálástól és a biztos haláltól. Az igaz történeten alapuló film egy megható történet arról, hogy egy ember is meg tudja változtatni a történelem menetét, ha képes az önfeláldozásra.
#2

93 A remény rabjai  (1994)

(264) (57)

dráma

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie... több»

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elyneri az őrök és a rabtársai bizalmát is. A börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.
#1

89 Good Will Hunting  (1997)

(87) (14)

dráma | romantikus

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de... több»

Will Hunting (Matt Damon) Dél-Boston munkásnegyedében él. Keményen dolgozik, amikor éppen nem valamelyik bárban iszik vagy nem kerül valami bajba. Soha nem tanult egyetemen, de fotografikus memóriájának közsönhetően megoldhatatlannak tűnő matematikai feladatokat old meg. Egy újabb kocsmai verekedés után azonban nem tud kibújni a büntetés alól, az egyetlen ember, aki ebben a nehéz helyzetben segíthet neki, Sean McGuire (Robin Williams) pszichológus.