Már a milliárdon is túl a Halálos iramban 8, Tom Hanks csúnyán elhasalt

Már a milliárdon is túl a Halálos iramban 8, Tom Hanks csúnyán elhasalt

Zsinórban harmadik hétvégén végzett az élen a Halálos iramban franchise új epizódja.

A hétvégén hivatalosan is átlépte az 1 milliárd dolláros összbevételt a Universal akciófilmje, az  F. Gary Gray rendezésében bemutatott Halálos iramban 8, így a stúdió már öt olyan filmmel büszkélkedhet, melyek milliárd felett hoztak a konyhára (Jurassic World, Halálos iramban 7, Minyonok, Őslénypark). A produkció három héttel a premierje után újabb 19 millióval bővítette bevételeit a tengerentúlon, mely ezúttal is bőven elég volt az első helyhez. A 250 milliós büdzséből készült film iszonyú nagyot megy a nemzetközi piacokon, ahonnan eddig 867 milliót kaszált.

A második helyet az Eugenio Derbez és Salma Hayek neveivel fémjelzett vígjáték, a Hogyan legyél latin szerető szerezte meg, melyre 12 millió dollárt értékben váltottak jegyet Észak-Amerikában.  Nem sokkal maradt le a Baahubali 2: The Conclusion, mely a kultikus első rész sikerei után 425 moziban mutattak be, melyet 10 millió dollárral háláltak meg a mozizók. Csúnyán elbukott azonban a STX és a céggel három évre exkluzív szerződést kötő Europacorp új filmje, A Kör, mely annak ellenére maradt alul az imént említett produkcióval, hogy 3163 moziban mutatták be, a főszerepeit pedig olyan A-listás sztárok alakítják, mint Emma Watson és Tom Hanks. A 18 milliós költségvetésű film mindössze 9,3 milliót tudott összekaparni, de a kritikusok sem voltak túl kegyesek vele. Mindent elmond erről a RottenTomatoes 18 százalékos értékelése.

Továbbra is kirobbanthatatlan az élmezőnyből a Disney klasszikusának élőszereplős adaptációjaA Szépség és a Szörnyeteg, mely hét héttel a bemutatása után is a hatodik helyet szerezte meg, nem sokkal lemaradva az öt hete futó animációs filmtől, a Bébi úrtól.