Megvan az első Star Wars spin-off címe, a főszerepben Felicity JonesA kép forrása: Lucasfilm

Megtörtént a hivatalos bejelentés, az első Star Wars spin-off címe Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, melynek főszerepét Felicity Jones játssza, ráadásul megkapta premierdátumát a Star Wars: Az utolsó Jedik is.

Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet címmel kerül a mozikban a Gareth Edwards rendezésében készülő Star Wars spin-off, derült ki a Disney és a Lucasfilm a részvényeseknek tartott San Franciscó-i ülésén. Rian Johnson emellett bejelentette, hogy a Star Wars: Az utolsó Jedik 2017. május 27-én kerül a mozikba.

Gareth Edwards filmjének forgatási munkálatai idén nyáron kezdődnek meg, míg a premiert 2016. december 16-ára tűzte ki a stúdió. A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet főszerepét A mindenség elmélete sztárja, Felicity Jones alakíthatja.

A film ötlete az Oscar-díjas John Knollt dicséri, a forgatókönyvet a hamarosan hazánkban is bemutatásra kerülő Hamupipőke szkriptjét is jegyző Chris Weitz írja, míg a produceri teendőket Kathleen Kennedy látja el.

A Disney és a Lucasfilm a produkció történetét egyelőre hét lakat alatt őrzi.

Edwards filmje mellett a stúdió két további spin-offot tervez, ezekről azonban mélyen hallgatnak a Disneynél. Mindössze annyi derült ki, hogy az egyik filmet Az erő krónikája rendezője, Josh Trank fejleszti. A pletykák szerint Trank filmje az eredeti trilógia szereplőire, Leia hercegnőre és Han Solóra fókuszál majd.

A J.J. Abrams rendezésében készülő Star Wars - Az ébredő Erő december 18-án debütál a mozikban, melyben visszatér majd Harrison Ford, Mark Hamill és Carrie Fisher is, míg az új karaktereket John Boyega és Adam Driver alakítják majd. A film története 30 évvel az 1983-as a A Jedi visszatér után játszódik majd.