Mérföldkövéhez érkezett a fesztiválszezon, íme a kritikusok Oscar-esélyesei A kép forrása: The Weinstein Company

A New York-i filmkritikusok idén is díjazták a legjobb filmeket.

Átadták a New York-i filmkritikusok díját, és bár a mezőnyből hiányzott pár, még be nem mutatott, de igazán nagy esélyesnek tartott produkció, kezd körvonalazódni, mely filmeknek teremhet babér a jövő évi Oscaron.

A kritikusok döntése szerint az idei év legjobb filmje a Cate Blanchett nevével fémjelzett Carol lett, mely egyúttal megkapta a rendezés, a forgatókönyv és az operatőr díját is. A legjobb női főszereplő azonban mégsem Blanchett, hanem a Brooklyn színésznője, Saoirse Ronan lett.

A legjobb férfi főszereplő kategóriájában a Spotlight sztárja, Michael Keaton győzedelmeskedett, míg a mellékszereplők kategóriájában Mark Rylance-t (Kémek hídja) és Kristen Stewartot díjazták (Sils Maria felhői).

Bár a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat nem a nagy esélyesek között számon tartott Saul fia kapta (be kellett érnie a legjobb első filmnek járó elismeréssel), de az eddigi fesztiválszereplést elnézve továbbra is minden adott ahhoz, hogy újabb hazai produkció kapjon Oscart 2016-ban. A Saul fia ellenében a Timbuktu győzedelmeskedett.

Ha még többet szeretnétek tudni a díjazott alkotásokról, az említett filmek adatlapját a linkekre kattintva érhetitek el.