Minden idők 15 leggyűlöltebb filmje rászolgált a népharagra

Minden idők legnézettebb, de leggyűlöltebb filmjei - már, ha hihetünk a filmes oldalak értékeléseinek. Igazi Rotten Tomatoes és Arany Málna-díjas filmek, amelyek közül legalábbis néhány a puszta szörnyűségük ellenére - vagy legtöbbször éppen azért - sokkoló sikert aratott.

A rossz mozi tiszteletére összegyűjtöttük minden idők legnézettebb, de általánosan utált filmjeinek listáját. A lista a Mafab és az IMDb értékelések pontszámai alapján készült.

#15

54 Minizsenik  (1999)

(3)

családi | krimi | sci-fi | vígjáték

A Babyco a világ vezető babaápolási cége. Senki sem sejti, hogy a kulisszák mögött titkos kísérleteket folytatnak. Dr. Elena Kinder és Dr. Heep azon dolgoznak, hogy megfejtsék a... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.7 / Mafab értékelés: 64 százalék / Műsoridő: 97 perc - A babák a való életben talán ellenállhatatlanok, de nem annyira ebben a nyálas vígjátékban. Miközben két őrült tudós (Kathleen Turner és Christopher Lloyd) megpróbálja megfejteni a "bababeszéd" kódját, a nézők türelme is próbára van téve. A film a Rotten Tomatoes-on 2 százalékos kritikusi és 24 százalékos közönségpontszámmal rendelkezik, és valahogy ezek a pontszámok magasnak tűnnek... Nem beszélve a mafabos 64 százalékról...Mi van veletek, srácok? =D
#14

52 Csajozós film  (2006)

(7)

romantikus | vígjáték

Julia, az irgalmatlanul kövér lány a sovány, szőke hercegre vár. Elmegy a randiguruhoz, aki jó nőt varázsol belőle, majd egy Nagy Ő-műsorban rá is talál a szőke hercegre, a... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.8 / Mafab értékelés: 52 százalék / Műsoridő: 83 perc - Volt idő, amikor a paródiák még tényleg viccesek voltak. A 2000-es évek nem ez az időszak. Vegyük például a Csajozós filmet, amely a romantikus vígjátékokat veszi célkeresztbe, és messze célt téveszt. A gyenge kritikák ellenére mégis közel 50 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál egy 20 millió dolláros becsült költségvetésből.
#13

50 Bazi nagy film  (2007)

(5) (6)

kaland | politikai | vígjáték

Négy problémás árva négy különböző mozifilm történetéből most összetalálkozik, amikor az aranyjegyükkel egy páratlan kalandra indulnak Willy Wonka (Crispin Glover)... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.4 / Mafab értékelés: 50 százalék / Műsoridő: 86 perc - Mint Friedberg és Seltzer összes többi paródiája, a Bazi nagy film is egy-egy béna poénnal érdemli ki szörnyű hírnevét. A korszak nagy franchise-ait veszi célba, és egy nevetést sem vált ki. A jövő történészei egy nap talán megnézik ezt a förtelmet, és azon tűnődnek, hogy társadalmunk valamiféle kulturális demenciában szenvedett-e. Aztán észreveszik majd, hogy a Bazi nagy film valóban pénzt hozott, és a gyanújuk beigazolódik.
#12

50 Az Emoji-film  (2017)

(22) (9)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Netflix

A történet szerint az okostelefonok applikációi mögött egy teljes világ húzódik meg, mely az Emojiknak ad otthont. Ebben a világban egy emojinak csak egy arckifejezése van, ez... több»

IMDb felhasználói értékelés: 3.3 / Mafab értékelés: 49 százalék / Műsoridő: 86 perc - Mint kiderült, a beszélő kaki emojikat tartalmazó filmek nem a legjobb filmek. Az Emoji-film ezt a saját bőrén tapasztalta meg, amit az IMDB rendkívül alacsony, 3,3-as pontszáma is bizonyít. T.J. Miller színész szerint ez volt a történelem leggyorsabban legyártott animációs filmje. Nos, ez meg is látszott.
#11

48 Spárta a köbön  (2008)

(12) (6)

vígjáték

A hősies Leonidas király (Sean Maguire) egy szál bőr alsógatyába és egy menő köpönyegbe öltözve vonul hazáját megvédeni a támadók ellen. Öngyilkos hadjáratára 13... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.8 / Mafab értékelés: 46 százalék / Műsoridő: 87 perc - A Spárta a köbön egy újabb paródia Jason Friedberg és Aaron Seltzer filmrendezőktől, akik olyan filmeket gúnyolnak ki, mint a 300 és más kardos és botrányos eposzok. A nyilvánvaló hommage-ok mellett szabadon dobják be a popkultúrára való utalások egész keverékét. Természetesen sok pénzt hozott nekik mindez a konyhára.
#10

47 Az otthagyottak  (2014)

(7)

akció | dráma | fantasy | katasztrófafilm | misztikus | thriller

Csupán egy maroknyi túlélő marad hátra, miután milliók válnak egyszerre köddé és a világ káoszba és pusztulásba fordul.

IMDb felhasználói értékelés: 3.1 / Mafab értékelés: 45 százalék / Műsoridő: 110 perc - Ki gondolta volna, hogy egy film ennyire erőtlen is lehet? Hála Az otthagyottaknak, most már mindannyian tudjuk. A 2014-es film főszereplője Nicolas Cage, aki egy a sok ember közül, aki a Földön rekedt, miután milliók tűnnek el. Sajnos minden téren amatőr alkotás volt. Tekintsünk előre, és tételezzük fel, hogy ez a film egyszerűen nem létezik a jövőben.
#9

49 Háború a Földön  (2000)

(4) (9)

akció | kaland | sci-fi | szatíra

A Háború a Földön című kalandfilm a 2000-es évek elején játszódik, amikor a pszikló faj megtámadja a Földet és gyakorlatilag azonnal le is törik az emberiség ellenállását.... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.5 / Mafab értékelés: 45 százalék / Műsoridő: 118 perc - John Travolta nem tett jót a szcientológiának, amikor producere és főszereplője volt a 2000-es Háború a Földön című epikus bukásnak. A film arról szól,hogy az emberiséget egy futurisztikus idegen faj rabszolgasorba taszítja. Végső soron a közönség érezte magát megkínzottnak... és a színész szeretett egyházát sem érintették jól az áthallások...khm...
#8

42 Gengszterrománc  (2003)

(3) (4)

krimi | romantikus | vígjáték

Larry Gigli (Ben Affleck) maffiózónak készül, de sajnos nem örökölte apja tehetségét. Főnöke megbízza egy kaliforniai vizsgálóbíró testvérének az elrablásával. Gigli el... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.5 / Mafab értékelés: 42 százalék / Műsoridő: 121 perc - Néha egy film annyira rossz, hogy a közönség mintha magára venné. Így járt a Gengszterrománc, a 2003-as Martin Brest-film, amelynek főszereplői az akkori páros, Ben Affleck és Jennifer Lopez voltak. Lopez később azt állította, hogy a rendkívül rossz sajtó miatt megkérdőjelezte, hogy egyáltalán van-e keresnivalója a szakmában.
#7

42 A Maszk 2 - A Maszk fia  (2005)

(8) (5)

családi | fantasy | vígjáték

Tíz esztendő telt el első látogatása óta, de Edge City lakói még mindig nem heverték ki azt a felfordulást, amit Loki (Alan Cumming) varázslatos maszkja okozott. S most újra itt... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.2 / Mafab értékelés: 40 százalék / Műsoridő: 94 perc - Azt mondják, mint az apa, olyan a fia, de A Maszk fia mást állít. Az 1995-ös "A maszk" agresszívan ostoba folytatásában Jamie Kennedy megpróbálja Jim Carrey cipőjét felhúzni, és csúfos kudarcot vall. A világ egyetlen kultikus követője sem tudja ezt a kasszasikert a kasszasikerek közé emelni.
#6

37 Katasztrófafilm  (2008)

(10) (5)

vígjáték

Egy nagyvárost, mint Los Angeles sokféle veszély fenyegethet: természeti katasztrófák, földrengés, árvíz, aszteroida, tornádó... ezek mindegyike egyetlen nap csap le a városra.... több»

IMDb felhasználói értékelés: 1.9 / Mafab értékelés: 38 százalék / Műsoridő: 87 perc - Az összes többi elviselhetetlen 2000-es évekbeli paródia mögött álló csapat végre egy olyan filmet hozott, ami méltó a nevéhez: "Katasztrófafilm". Ez a silány mozis próbálkozás megpróbálja kigúnyolni a katasztrófafilmeket, de leginkább saját magát gúnyolja ki. Kim Kardashian megjelenése csak még rosszabbá teszi az amúgy is szörnyű dolgokat.
#5

36 Egyedül a sötétben  (2005)

(4) (3)

akció | horror | sci-fi

A videójátékra épülő történet középpontjában Edward Camby, a paranormális jelenségek egyik nyomozója áll, aki lassanként megfejt egy rejtélyes esetet, de halálos... több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.4 / Mafab értékelés: 38 százalék / Műsoridő: 96 perc - A modernkori Ed Woodként emlegetett Uwe Boll az összes gyengébb filmkészítési fogást tálalja, kivéve az akaratlan nevetéseket. Míg Boll filmjei lehet, hogy szerelemmunka volt, a nézők és a kritikusok számára csak egyenesen fáradságos... Az Egyedül a sötétben Boll legrosszabb filmje, és ennek megfelelően minden idők legrosszabb filmjei közé tartozik.
#4

28 A dögös és a dög  (2008)

(3) (3)

romantikus | vígjáték

Nate hatéves kora óta reménytelenül szerelmes Cristabelbe. A szerelmi vallomását azonban keresztülhúzta, hogy a családjával másik városba költöztek. Az évek múlásával Nate... több»

IMDb felhasználói értékelés: 1.9 / Mafab értékelés: 31 százalék / Műsoridő: 91 perc - Paris Hilton játssza az említett "dögös csajt", aki csak akkor hajlandó randizni egy sráccal, ha az talál valakit, aki randizik a nem túl vonzó barátnőjével (a "nottival"). A merészen sekélyes film 9 millió dolláros költségvetésből mindössze 27 ezer dollárral nyitott. Talán mégiscsak van némi igazság ebben a világban.
#3

akció | sci-fi | sportfilm

2005-ben Jonathan Cross a legjobb amerikai rollerball játékos. A vállalat által kitalált és uralt gladiátor-játék a rögbi, a hoki és a motorverseny veszélyes keveréke.... több»

IMDb felhasználói értékelés: 3.1 / Mafab értékelés: 29 százalék / Műsoridő: 98 perc - A sors iróniája, hogy ez a borzalmas remake olyan, mintha pont az a vállalati kultúra készítette volna, amelyet az 1975-ös eredeti is megsarcolt. A 2005-ös, ultrafuturisztikus évben játszódó film a világ legveszélyesebb sportjának különböző szereplőit követi nyomon. A filmet újraforgatások és egyéb gyártási problémák gyötörték, kiábrándító jegybevételi adatokkal nyitott, és onnantól kezdve még durvább lejtmenetbe kapcsolt.
#2

19 Holtak szigete  (2003)

(1)

akció | horror | kaland

Egy csapat főiskolás egy látszólag lakatlan szigetre költözik, ahol egy hatalmasat készülnek bulizni, azonban még csak nem is sejtik, mekkora veszély leselkedik rájuk. több»

IMDb felhasználói értékelés: 2.0 / Mafab értékelés: 20 százalék / Műsoridő: 90 perc - Azt beszélik, ha rosszul viselkedsz a filmes suliban, bezárnak egy moziba, és csak Uwe Boll-filmeket játszanak. Ha ez igaz, akkor ez sokkal ijesztőbb, mint bármi, amit a 2003-as Holtak szigetében találsz. A film elvileg a zombikról szól - ehelyett úgy néz ki, mintha zombik készítették volna.
#1

14 Minizsenik 2  (2004)

(3)

családi | sci-fi | vígjáték

A Minizsenik 2-ben Archie Fisher a Beverly Hills-i bölcsiben mesél társainak a szuperkém Kahunáról, aki azért küzd, hogy megmentse a gyerekeket az őket fenyegető veszélyektől. A... több»

IMDb felhasználói értékelés: 1.9 / Mafab értékelés: 11 százalék / Műsoridő: 88 perc - A szuperintelligens, egymással "bababeszéddel" kommunikáló babák kalandjainak folytatása, ez a felesleges folytatás gyakorlatilag minden lehetséges szempontból megbukott. Széles körben nézett és általánosan gyűlölt, de igazi kultikus státuszról nem beszélhetünk. Tanuljunk mindannyian a sok súlyos hibájából.