Netflix: A 10 legjobb családi film, ami kiszakít a hétköznapokból

Végre javában dübörög a tavasz, ami azt jelenti, hogy nemcsak a nap szabadult ki a felhők mögül (többnyire), hanem a gyerekek is az iskolákból.

Mit tegyen tehát egy család, ha a pollenek száma a szabadidővel arányosan nagy? Kapcsoljuk be néhány kedvenc filmünket, amit mindenki együtt élvezhet!

Akár az egész családdal együtt indulnál egy tavaszi filmes utazásra, akár inkább egy kitalált világba látogatnál el, hogy szabadságot vegyél ki a valóságból, íme 10 film, amely most a Netflixen streamelhető, és amelyek tökéletes lehetnek.

Mit tegyél, ha például hétvégén atz egész napot a szabadban töltötted? Tűnj el a városból egy gombnyomással!

#10

akció | animáció | családi | fantasy | kaland

Hablaty, a Hibbant sziget első sárkányszelídítő vikingje már elhozta a békés együttélést a sziget lakói és a tűzokádó fenevadak között. Ezúttal új kalandra indul,... több»

Az Így neveld a sárkányodat 2. Cressida Cowell 2003-as azonos című könyve alapján készült, az Így neveld a sárkányodat-trilógia második része. A 29. DreamWorks-film rendezője és írója Dean DeBlois, zeneszerzője John Powell. Magyarországon 2014. június 19-én mutatták be a mozikban. / A történet 5 évvel korábban kezdődött, azóta pedig Hibbant-sziget lakói már megbékéltek a sárkányokkal. Most együtt élnek a hibbant-szigetiek a sárkányokkal, gondoskodnak a kényelmükről és segítik egymást. Hablaty és saját sárkánya, Fogatlan, együtt fedezik fel a többi szigetet és térképet készítenek róluk, míg a többi sárkánylovas "Sárkány-versennyel" tölti az időt. Hablaty most húszéves és nagykorúvá vált, így apja, Pléhpofa őt akarja kinevezni a falu főnökének. Hablaty nem örül ennek a hírnek, inkább szeretné még felfedezni a távoli szigeteket, mert nem érzi, hogy készen állna erre a feladatra.
#9

77 Végre otthon!  (2015)

(46) (5)

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix | HBO Max

Egy mogorva, magányos és makacs lány egy nap rátalál a népe elől bujdosó, a Galaxis legidegesítőbben optimistának tartott lényére. Bár kettejükben az ég egy adta világon... több»

Milyen messzire visznek a tavaszi szüneti utazások? Mit szólnál... egy másik bolygóhoz? A 2015-ös Végre otthon! című animációs filmben a bolondos Boov idegen faj "barátságos inváziót" rendez a Földön, sok embert kitelepítve ausztráliai otthonából. A film a gyerekeknek szóló sci-fi műfaj szórakoztató, bolondos verziója, amely a valószínűtlen barátság és együttműködés üzenetével (az egyik idegen összefog egy 13 éves, anyukáját kereső gyerekkel) és rengeteg egysorossal, valamint többek között Jim Parsons, Rihanna és Steve Martin szinkronhangjaival a felnőttek figyelmét is leköt(het)i.
#8

zenés

A színpadon Taylor Swift, aki megmutatja, hogy mennyire nem érdekli a kétes hírnév.  több»

Akár a családoddal csomagolsz, hogy megnézd a pop uralkodó királynőjét, akár csak a közösségi médiát görgeted, és azon bánkódsz, hogy nem tudtál jegyet szerezni az Eras Tourra, a Taylor Swift 2018-as, texasi Arlingtonban tartott fellépésén rögzített, egész estés koncertfilmben mindenki az első sorból nézheti meg. A nyitó "...Ready for It?"-től a koncertet záró "This Is Why We Can't Have Nice Things" és a "We Are Never Ever Ever Getting Back Together" című dalok mash-upjáig, mindezt rengeteg speciális effektussal és egy óriáskígyóval kiegészítve. 
#7

44 Mindenkiből lehet hős  (2020)

(6) (3)

akció | családi | dráma | fantasy | vígjáték

Netflix

Idegenek rabolják el a Föld szuperhőseit. Hogy megvédjék gyermekeiket, a kormány komoly intézkedésekre szánja el magát, és egy védelmi programot hoz létre. A srácokat, köztük... több»

Ha egyszerűen nem tudsz betelni Pedro Pascal világmegmentésével, akkor nézd meg a 2020-as Mindenkiből lehet hős című filmet, amelyben a család és a hősiesség egyaránt megtalálható. Pascal játssza Marcus Morenót, a Hősöknek nevezett szuperhőscsoport (szó szerint) mágneses vezetőjét és Missy apját, akinek - vérvonala ellenére - látszólag nincsenek szuperképességei. Amikor idegenek támadnak, és a Hősök lelepleződnek, a gyerekek összefognak, hogy segítsenek, és megmutassák, milyen erősek is tudnak lenni. Mindenki számára van valami ebben a Robert Rodriguez rendezte filmben, amely egyfajta Bosszúállók stílusú szuperhős-rajongás, és a fiatalabb korosztálynak szól. 
#6

81 Pinokkió  (2022)

(7) (3)

animáció | családi | dráma | fantasy | musical

Netflix

A klasszikus mese sötét hangulatú animációs változata az ikonikus rendező, Guillermo del Toro tolmácsolásában. több»

Lehet, hogy a legendás rendező, Guillermo del Toro a Pinokkió Oscar-díjas animációs filmjéhez újraértelmezte a klasszikus gyerekmesét, de ettől még ez a film nem csak gyerekeknek való. Valójában a stop-motion újragondolás idősebb gyerekeknek és felnőtteknek ajánlott, tekintettel néhány komoly, valós témára. Készülj fel egy vizuálisan gazdag utazásra a világban, sőt az alvilágba is, a család, az igazság és a lelkiismeret keresése közben. Bónuszként Sebastian J. Tücsök (jiminy, vajon mit jelent a J) hangját nem más, mint Ewan McGregor adja, ami nagyon szórakoztató. 
#5

58 Matilda – A musical  (2022)

(7) (2)

családi | dráma | fantasy | musical | vígjáték

Netflix

A film alapját Roal Dahl népszerű és díjnyertes musicalje ihlette. A történet középpontjában Matilda áll, kivételes lány, éles elmével és gazdag képzelőerővel. Tanárai... több»

Ének, utánzásra hívó táncjelenet és kislányok, akik minden akadályt leküzdve győznek? A Matilda új, pazar adaptációja biztosan megragadja a felnőttek és a gyerekek fantáziáját egyaránt, és arra készteti őket, hogy álmodozzanak arról, hogy az akadályoktól függetlenül eljutnak az igazsághoz. A magas színvonalú produkció és az azonnal dúdolható dalok segítenek abban, hogy a Matilda - a Musical varázslatos délutáni kikapcsolódást nyújtson.
#4

akció | animáció | családi | kaland | rövidfilm | vígjáték

Az űrben töltött hosszú évek után Rocko és barátai próbálnak alkalmazkodni egy annál is modernebb élethez a Földön, mint amire emlékeztek. több»

Az egyik legszórakoztatóbb dolog a szülői létben az, hogy megismertetheted a gyerekeiddel azokat a dolgokat, amelyeket te is szerettél, amikor annyi idős voltál, mint ők. Lépj be a Rocko's Modern Life-ba, amely sokezer szülő gyermekkori kedvence. A Rocko's Modern Life: Ragaszkodásban, a Nickelodeon klasszikus sorozatának sztárja, Rocko, a wallaby visszatér. A 45 perces különkiadás tökéletesen alkalmas a "na és... most mi lesz?" előtti "szóval... most mi lesz?" szünetre. Rocko és barátai visszatérnek, miután 20 évig az űrben ragadtak. Az ismeretlen modern életbe csöppentve az a céljuk, hogy megtalálják kedvenc műsoruk, a Kövérfejűek alkotóját, és újra műsorra tűzzék azt. A Ragaszkodás egy őrült kaland, és remek lehetőség arra, hogy a felnőttek nosztalgiázzanak, míg a gyerekek ízelítőt kapjanak a régi szép időkből - amikor a hawaii ingben lévő wallabyk csak tévézni akartak.
#3

71 Enola Holmes 2  (2022)

(13)

akció | dráma | kaland | krimi | misztikus

Netflix

Enola Holmes elvállalja első ügyét nyomozóként, de ahhoz, hogy megfejtse egy eltűnt lány rejtélyét, szüksége lesz barátai és bátyja, Sherlock segítségére. több»

Mindenki ismeri az ász detektív, Sherlock Holmes történetét, de a kishúgát, Enolát is ismerni kell. A Millie Bobby Brown által alakított kamasz Enola ugyanolyan éles eszű, mint híres bátyja, és lehetőséget kap arra, hogy próbára tegye rejtélyfejtő képességeit, amikor édesanyja eltűnik. Ennél az ügyesen megtervezett, stílusos és kiválóan nézhető rejtélynél már csak az a jobb, hogy a móka nem ér véget, amikor a stáblista lepereg: A családok rögtön az Enola Holmes 2. részébe léphetnek, amelyben a bátor tini nyomozó saját ügynökséget alapít, és egy eltűnt lányt keres. 
#2

62 Igen nap  (2021)

(11)

családi | vígjáték

Netflix

Allison és Carlos rádöbbennek, hogy állandóan mindenre nemet mondanak. A házaspár épp ezért úgy dönt, hogy tartanak egy igen napot, amely csakis arról szól majd, hogy a gyerekek... több»

Minden szülő ismeri azt az érzést, amikor vitatkozik a gyerekeivel, amikor újra és újra nemet mond valamire, és azt kívánja, bárcsak lazíthatna egy kicsit, és mondhatna igent - még akkor is, ha a nemet a csemete saját érdekében mondja. Senki sem szereti magát rosszfiúnak érezni. Az Igen nap című filmben Allison (Jennifer Garner) rájön, hogy a gyerekei diktátornak tartják őt. Férjével egyezséget kötnek három gyermekükkel: Ha betartják az alku rájuk eső részét (házimunka, jegyek, általános jó magaviselet), akkor jutalmul egy korlátlan "igen-napot" kapnak, ahol a szüleik mindenre igent mondanak, és a rossz zsaru anyukát nem látják. Vajon az egész család átvészeli az igen napot? Egy figyelmeztetés a szülőknek, akik a gyerekeikkel együtt nézik: Készüljenek fel arra, hogy az utódok maguk is kérni fognak egy "igen napot". 
#1

animáció | családi | kaland | sci-fi | vígjáték

Netflix | Telekom TVGO

A filmekből jól tudjuk, ha egy átlagos család tagja vagy, jobb ha felkészülsz, ugyanis előbb-utóbb hatalmas veszélybe keveredsz, és olyan események láncolatának részesévé... több»

A tinédzser Katie Mitchell (Abbi Jacobson hangján) csak filmeket akar készíteni. Éppen a filmes iskola előtt áll, amikor egy laptopjával kapcsolatos baleset keresztbe tesz a terveinek, nem is beszélve a szüleivel (Danny McBride és Maya Rudolph hangján) való kapcsolatáról. A megoldásnak egy családi kirándulás tűnik, kisöccsel és kutyával közösen. Minden rendben is megy, egészen addig, amíg Mitchelléknek - mint oly sokszor a családi kirándulásokon - meg nem kell küzdeniük a mesterséges intelligenciával rendelkező robotokkal, hogy megmentsék az emberiséget. Felnőttek és gyerekek egyaránt szeretni fogják ezt a vicces filmet, amely tele van hírességek hangjával (John Legend és Chrissy Teigen!) és a befogadás és elfogadás üzenetével. A filmet az Oscar-díjra jelölték a legjobb animációs film kategóriájában, és ugyanebben a kategóriában nyert az Annie-díjátadón is.