Netflix: Itt a 17 legijesztőbb eredeti horrorfilm a platformról

Egyesek számára az őszi vagy halloweeni szezon valamikor augusztus végén kezdődik...

Mások számára a spooky szezon egész évben tart, talán csak egy kis pihenő akad, a tavaszi szünetben...

Így az őszi ünnepek előtt, után és közben ezek a leghátborzongatóbb és összességében legjobb rémisztő filmek, amelyekkel a Netflix igyekszik jóllakatni a borzongásra vágyókat.

Lássuk a listát a 17 legdermesztőbb spooky movie-val!

#17

72 A tökéletesség  (2018)

(10) (1)

dráma | horror | thriller

Netflix

Mikor a zenei tehetségnek számító, problémás Charlotte felkeresi Elizabeth-et, egykori iskolája jelenlegi sztárját, a két lány találkozása események olyan láncolatát indítja... több»

Egy rövid szinopszis alapján, amelyben Charlotte Willmore (Allison Williams) egy kis távollét után visszatér a neves zeneakadémiára, és azt tapasztalja, hogy egy másik nő (Logan Browning) vette át a helyét az osztály élén, úgy tűnhet, mintha legrosszabb esetben a Fekete hattyú sztorijának területére tévednénk - de a szándékosan széteső narratíva itt hamar átcsap vad klausztrofób testhorrorba. Lehet, hogy nem ez az első film, amely a művészeti oktatásból bányássza ki a sötét izgalmakat és a gore-t (Suspiria, valaki?), de olyan messzire megy, mint bármelyikük, sőt, még azon is túl.
#16

dráma | horror | misztikus

Netflix

Egy rejtélyes haláleset rázza meg a ohiói Shadyside városka lakóit. Senki sem érzi magá biztonságban, hiszen a gyilkos köztük járhat. A Fear Street R.L. Stine könyvsorozatának... több»

Egyszerre három filmről van itt szó, hiszen az R. L. Stine-könyvekből adaptált trilógia mindegyik filmje hasonló hangvételű, minőségű és a rendező is ugyanaz(Leigh Janiak, aki a Fear Street előtt a Mézeshetekből ismert). A Félelem utcája első része: 1994 indítja a filmeket, bemutatva Shadyside városát, amelyet a helyi gyerekek "Shittyside"-nak hívnak, és amelynek sötét múltja többszörös gyilkosságokat rejt, amelyek többségét eltussolták. Egy csapat tinédzser felforgatja egy boszorkány sírját, és ezzel egy gyilkos szekta újjáéledését indítja el. A hangulat itt egy kicsit olyan, mint a Stranger Things, némi vérrel és ijesztgetéssel (ez YA, de határozottan nem gyerekeknek való), mivel Janiak a horrorfilmek széles skálája előtt tiszteleg. A sorozat a Fear Street Part Two: 1978-al folytatódik, és a Fear Street Part Three: 1666-al zárul.
#15

52 Malevolent  (2018)

(1)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Jackson és Angela egy szélhámos testvérpár, akik vállalkozásukban szellemektől szabadítják meg ügyfeleik otthonait. Egy megbízás során azonban egy sötét és brutális titokra... több»

Az utolsó felvonásban egy kicsit (igazából eléggé) elszabadul a pokol, de Florence Pugh (mint Angela) nagyszerű alakítást nyújt a 80-as évekbeli szellemirtó testvérpár egyik felének átverésében. Skóciában. A film során Angela rájön, hogy anyja állítólagos képessége, hogy kommunikáljon a halottakkal, nem volt hazugság, és hogy ő is rendelkezik ezzel a képességgel - ami megnehezíti az életüket, különösen, amikor a testvérek a kelleténél többet tudnak meg egy házról, ahol egy csapat gyereket megöltek.
#14

thriller

Netflix

Két gyerekkori barát elugrik a skót felföldre vadászni a hétvégére, ám semmi sem készíti fel őket arra, ami ott történik.  több»

Inkább thriller, mint horrorfilm, de elég sok a holttest ahhoz, hogy ez a kategória legyen, és a befejezés is elég kemény (skót városiakról van szó, így a folk-horror hangulatok nagyon ülnek). Egy felföldi vadászaton két előkelő és ellenszenves barát véletlenül megöl egy gyereket, majd az apját. A két férfi úgy gondolja, hogy egyszerűen eltussolják a bűntényt, és tovább élhetik az életüket, ami persze abszolút nem sikerül nekik.
#13

72 The Ritual  (2017)

(14) (11)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy csapat jó barát, akik még az egyetemen ismerkedtek meg, most újra találkozik, hogy túrázzanak egyet az erdőben, ám a vadonban valami leselkedik rájuk. több»

Mit teszel, ha az egyik legjobb barátodat meggyilkolják egy elfuserált italbolt-rablás során? Nyilván Svédországba mész, és az erdőben túrázol! A négy barát itt pontosan ezt teszi ebben a hatásos filmben, amely a ne tévedj el az erdőben horrort keveri néhány valóban mitológiai rémséggel, amelyek a népi horror legjobb hagyományaiból merítenek.
#12

80 Madarak a dobozban  (2018)

(36) (3)

dráma | horror | sci-fi

Netflix

Egy nőnek és két gyermekének egy veszélyekkel teli világban kell két nap alatt biztonságos helyre jutnia - bekötött szemmel.  több»

Ez a high-concept thriller lehet, hogy bizonyos szempontból horror-lite, de az okos premissza végig rengeteg feszültséget generál - és nem lehet megkérdőjelezni a Sandra Bullock-film hatását, hiszen pár évvel ezelőtti megjelenésekor popkulturális pillanat volt. Az alaptétel az, hogy ha meglátod a világra szállt lényeket, meghalsz. Bullock és társai tehát kénytelenek pusztán a hangok alapján tájékozódni, és a láthatatlan fenyegetések szinte biztosan ijesztőbbek, mint bármi, amit a Netflix vizualizált volna. A folytatás, a Bird Box: Barcelona (szintén Netflix-eredeti) némileg kevésbé hatásos, de még mindig szórakoztató.  
#11

62 A magas fűben  (2019)

(11) (2)

dráma | horror | thriller

Netflix

Kansasen keresztülutazva egy testvérpár egy fiatal gyermek sírására lesz figyelmes. Azonnal kutatni kezdik a hang forrásást, rövidesen azonban egy magas fűvel benőtt mezőre... több»

Oké, még egy King-adaptáció (ezúttal egy novella alapján, amelyet a fiával, és a saját jogán is egy fene nagy horrorszerzővel, Joe Hill-lel közösen írt): És, bevallottan, valószínűleg ez a Netflix legkevésbé sikeres King-közeli alkotása. Mégis! Ez egy ambiciózusan őrült premissza (lényegében egy pár ember eltéved egy kukoricaföldön, ahonnan nincs menekvés), szolid alapteljesítményekkel, és rengeteg ötletes vizuális érzékkel Vincenzo Natali (Cube) rendezőtől. Kicsit túlzásba viszi, de elég borzongást kelt ahhoz, hogy megfeleljen a követelményeknek.
#10

73 1922  (2017)

(9) (2)

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

Netflix

Az 1922 történetének főszereplője egy farmer, Wilfred James, aki békés vidéki életet folytat feleségével, Arlette-tel és fiukkal, Henryvel. Csakhogy Arlette nem boldog a farmon,... több»

Egy újabb Stephen King-adaptáció (ezúttal egy novellából), és egy újabb emlékeztető arról, hogy bár nem mind nyerő, még mindig rengeteg aranyat lehet bányászni a King-kánonból. Itt Thomas Jane farmerének karaktere meggyőzi a fiát, hogy segítsen neki megölni a feleségét és anyját, Molly Parkert (a nő el akarja adni a családi farmot, és a nagyvárosba akar költözni), ami a horrorfilmek egyik-másikához vezető műfajának szilárd példájához vezet, ahol a főszereplő egyre mélyebbre és mélyebbre kerül egy bűnügyben, amelynek egyre vadabb és borzalmasabb következményei lesznek.
#9

80 Sóvárgás  (2023)

(4)

dráma

Netflix

Egy családi tésztaétteremben dolgozó nő lehetőséget kap, hogy egy elismert séf tanítványaként dolgozzon. több»

Ez nem horrorfilmként van feltüntetve, de sok szerencsét ahhoz, hogy találj ennél megrázóbb pszichológiai thrillert a streameren. Legyen szó A menüről vagy A szomorúság háromszögéről, a tévében és a filmekben a legintenzívebb drámák némelyike az ételkészítés vagy -evés körül forog. Az éttermekkel kapcsolatos szorongás most mélyen benne van a korszellemben, ami talán azt tükrözi, hogy mélyen megértjük, hogy az étel fogytán van, akár akarjuk ezt tudomásul venni, akár nem. Itt Chutimon Chuengcharoensukying játssza Ayót, a családi tésztaboltban dolgozó fiatal nőt, aki mentort talál a diktatórikus Paul séfben (Nopachai Chaiyanam). A lány úgy gondolja, hogy megéri, még akkor is, ha a felemelkedés egy olyan világnak teszi ki, amelyre nincs felkészülve.
#8

80 Cargo  (2017)

(3) (8)

dráma | horror | sci-fi | thriller

Netflix

Posztapokaliptikus thriller egy edésapáról, aki mindent megtesz, hogy megmentse gyermeke életét.   több»

A mindig szívesen látott Martin Freeman főszereplésével ez, oké, egy újabb zombifilm, de mégis sikerül egy kicsit másképp csinálni a dolgokat. Az ausztrál import, ez a film úgy módosítja a szabályokat, hogy a fertőzötteknek mindössze 48 órájuk marad, mielőtt átváltoznak, ami azt jelenti, hogy mindenkinek van egy kis ideje, hogy igazán átgondolja a sorsát, és talán még azon is elgondolkodik, hogyan használhatná ki a lehető legjobban ezt az időt. A zombi apokalipszis egy melankolikusabb megközelítése, tele dermesztő outback atmoszférával és valódi ijesztgetésekkel.
#7

horror | misztikus | thriller

Egy fiatal ápolónő egy idős író gondoskodására vállalkozik, azt azonban nem is sejti, hogy egy elátkozott házba kell költöznie. több»

Egy lendületes, dermesztő és hatásos gótikus horrorfilm Ruth Wilson főszereplésével, aki egy bentlakásos ápolónőt alakít, aki elhiszi, hogy a nyikorgó öreg ház, ahol dolgozik, kísértetjárta. Ez a film kevésbé foglalkozik az azonnali sokkolással és ijesztgetéssel, mint azzal, hogy a bőröd alá bújjon, de határozottan van itt egy olyan hátborzongatóság, ami megmarad.
#6

67 Webkamera  (2018)

(1)

horror | misztikus | thriller

Netflix

Egy fiatal lány egy nap azzal szembesül, hogy saját internetes műsorában valaki, aki pontosan ugyanúgy néz ki, mint ő maga, átvette a helyét. több»

Daniel Goldhaber rendező összeállt Isa Mazzei íróval, aki ezt a Black Mirror-szerű történetet részben saját memoárjaira alapozta. Madeline Brewer (Orange is the New Black) játssza az online szexmunkás Alice Ackermant, alias Lola_Lolát, aki egy éjszaka felfedezi, hogy létezik egy másik Lola is - egy cam-lány, aki külsőre és általános hangulatában megegyezik Alice-szel, de akinek a hajlandósága, hogy tovább menjen, a nézettség tekintetében előnybe hozza őt. Ez egy horrorfilm, amelynek sok mondanivalója van a szexmunkások dehumanizálásáról, Brewer remek központi alakításával.
A metafora kissé nehézkesnek tűnhet - de a modern élet már megtanított minket arra, hogy még a legszörnyűbb disztópikus sci-fi is csak a sarkon túl van. A címadó platform egy hatalmas torony, amelyet eufemisztikusan "Vertikális Önkezelő Központnak" neveznek, és amelyben az ételt egy aknán keresztül szállítják, amely felülről lefelé haladva minden emeleten megáll: a csúcshoz közel állók jóllaknak, az alul lévők maradékot kapnak. A spanyol nyelvű thriller vadul erőszakos, de ötletes.
#4

80 Gerald's Game  (2017)

(21) (1)

dráma | erotikus | horror | thriller

Netflix

Amikor egy házaspár ártalmatlan játéka egyik pillanatról a másikra a túlélésért folyó küzdelemmé válik, a feleségnek, Jessie-nek meg kell küzdenie a házban ólálkodó... több»

Az 1992-es Stephen King-regényből készült Gerald's Game sosem tűnt borzasztóan megfilmesíthetőnek. A történet teljes egészében egy elszigetelt erdei faházban játszódik, és a könyv nagy részében egyetlen mozgásképtelen szereplővel foglalkozik. De jön Mike Flanagan rendező, aki sikeres minisorozat-projektjei (A Hill House kísértése, Éjféli mise, Éjféli klub) mellett a lehetetlent is megtette, és gyilkos adaptációt készített King kevésbé kedvelt Ragyogás-folytatásából, az Álomdoktorból is. Carla Gugino egy házas nőt alakít, aki csapdába esik, amikor a Bruce Greenwood által játszott férje meghal, miután az ágyhoz bilincselte. Az egyre inkább delíriumban lévő nő kénytelen szembenézni nemcsak múltbéli traumájával, hanem a folyton szimatoló éhes kutyával is.
#3

80 Kinek a háza?  (2020)

(6)

dráma | horror | thriller

Netflix

Egy fiatal párnak sikerül elmenekülni Dél-Szudán háborús övezetéből, hogy egy angliai kisvárosban új életet kezdhessenek. Ez az új élet azonban nem sok jóval kecsegtet,... több»

Bármennyire is terhelt (és sznob) lett az "emelkedett horror" kifejezés, nem árt emlékezni arra, hogy egy filmnek lehet mély érzelmi rezonanciája és társadalmi lelkiismerete anélkül, hogy feláldozná a kísértetházi borzongást. Itt Bol és Rial (Sope Dirisu és Wunmi Mosaku) a lányukkal, Nyagakkal együtt menekülnek a háború sújtotta Szudánból, hogy egy csendes angol kisvárosban találjanak menedéket, ám kiderül, hogy ott a gonosz vár rájuk.
#2

65 Apostol  (2018)

(4)

dráma | fantasy | horror | misztikus | thriller

Netflix

Thomas Richardson egy remeteszigetre érkezik, hogy kiszabadítsa húgát, akit egy rejtélyes szekta tagja ejtettek fogjul. A cselekmény során azonban egyre több fény derül Thomas... több»

Ha ismered a The Raid című vad torony akció-látványosságot, akkor talán van némi érzéked ahhoz az energiához, amit Gareth Evans rendező az Apostle második felébe visz, még ha a stílusok nagyon különböznek is. Ez itt tiszta népi horror, A fonott emberre utaló utalásokkal: Dan Stevens (Downton Abbey, A vendég) játssza Thomas Richardsont, a már hitehagyott misszionáriust, aki hazatérve felfedezi, hogy a húgát elrabolta egy vallási szekta egy távoli walesi szigeten. Ami kezdetben kicsit álmos korrajznak tűnik, az mire véget ér, egy igazán vad gorefesté fejlődik.
#1

61 Éjszakai mesék  (2021)

(9)

családi

Netflix

A történet Alexet követi, egy fiút, aki a horrortörténetek megszállottja. Egy gonosz boszorkány bebörtönzi őt New Yorkban található lakásában. több»

A film technikailag gyerekeknek szól, és ezért nem biztos, hogy olyan mennyiségű ijesztgetést nyújt, mint amit a felnőtt horrorfilmek közönsége remélne. Ezt leszámítva: Van itt néhány legális ijesztgetés, őszintén szólva kicsit több, mint amit egy gyerekfilmtől elvárnánk. A régi történet a boszorkány (Krysten Ritter) által elrabolt gyerekekről szól, azzal a csavarral, hogy az egyik elrabolt, Alex (Winslow Fegley) rémtörténeteket ír, és minden este el kell mesélnie egyet arról, hogy a boszorkány lakásában ragadt, hogy életben maradjon. Van itt olyan képi világ, amitől szinte bárkit kiráz a hideg.