TOPLISTA: Az összes Star Wars-sorozat a legjobbtól a legrosszabbig a hazai nézők véleménye szerint

A Csillagok háborúja hosszú utat tett meg George Lucas eredeti filmtrilógiája óta.

Az előzmények és folytatások mellett számos tévésorozat is készült a messzi-messzi galaxisban.

Íme az összes Star Wars-sorozat a legjobbtól a legrosszabbig, a mafab közösségének pontszámai alapján rangsorolva!

#11

akció | animáció | kaland | rövidfilm | sci-fi

Disney+

Katuda Xionót, a Lázadók egyik pilótáját egy titkos küldetéssel bízzák meg: kémkednie kell az Első Rend, a galaxist fenyegető legnagyobb ellenség ellen. több»

Rengeteg animációs Star Wars-sorozatot nézhetünk a Disney+-on - és a legkevesebb mondanivalója a Star Wars Resistance-nek van, amely a franchise folytatásos korszakában játszódik. Kazuda Xionót (Christopher Sean) követi, akinek a gonosztevő Első Rend után kell nyomoznia, miközben a Castilon bolygón egy Colossus nevű óriáshajó körül száguldozik gyorshajtókkal. Szépen befészkeli magát az Ébredő Erő, Az utolsó Jedik és Skywalker kora közé, de semmi jelentőset nem tesz hozzá a franchise-hoz. Sajnos az animációs stílusa sem éppen csúcsminőségű, hiszen a túlzó színek és a fényerő túlságosan kaotikussá teszik az egészet.
#10

akció | animáció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A Visions egy Csillagok háborúja antológia sorozat, amelyben a világ legjobb anime alkotói mutatják be tehetségüket. több»

A Star Wars-szal kapcsolatos gyakori (és teljesen érthető) kritika, hogy túl sok a film, amit nem lehet követni, és túl nehéz megérteni, hogy az egyes projektek mikorra esnek az idővonalon. A Star Wars: Látomások antológiasorozat azonban mentes ezektől az idővonalbeli korlátoktól, mivel minden egyes epizód teljesen más karaktereket követ, akiket egy másik stúdió animál a világ minden tájáról. Az eredmény pedig teljesen lenyűgöző. Az antológia megközelítése lehetővé teszi a stúdiók számára, hogy a Star Wars univerzum különböző műfajait egyedi vizuális stílussal fedezzék fel, miközben a többi sorozathoz és filmhez képest eltérő történeteket mesélnek el. Mindez azt jelenti, hogy a sorozat minden Star Wars-rajongónak kínál valamit, függetlenül attól, hogy a franchise melyik részét szereti.
#9

akció | kaland | sci-fi

Disney+

 Egy önálló sorozat keretein belül tér vissza a Star Wars franchise egyik legközkedveltebb karaktere, Obi-Wan Kenobi, akit ismét Ewan McGregor alakít. több»

A rajongók a Sith-ek bosszúja 2005-ös befejezése óta kétségbeesetten vágytak arra, hogy Ewan McGregor újra felkapja kék fénykardját. Az Obi-Wan Kenobi sorozat egy évtizeddel azután veszi fel a fonalat, hogy a hős brutális párbajt vívott egykori tanítványával, Anakin Skywalkerrel (Hayden Christensen), és még mindig gyötri a legközelebbi barátja elvesztése miatti gyász. A film tele van nagyszerű alakításokkal az egész szereplőgárdától, az előzmények rajongóinak pedig újra és újra megszakad a szívük Obi-Wan és Vader párbajától a fináléban. Bosszantó módon azonban az egész súlyát elveszik, hiszen egyikük sem halhat meg az eredeti trilógia előtt. Sajnos a sorozat annak is áldozatul esett, hogy a Disney igyekezett betölteni a Star Wars iránti keresletet a streaming szolgáltatásán, ami a vizuális effektek gyengüléséhez is vezetett.
#8

akció | animáció | rövidfilm

Disney+

Rövid történetek segítségével ismerhetjük meg a jedi lovagok világát a Galaktikus Köztársaság korából. több»

A Jedihistóriák a The Clone Wars és a The Bad Batch című animációs sorozatok kísérő darabja, és több kulcsfontosságú jedi lovag, köztük Ahsoka Tano (Ashley Eckstein), Dooku gróf (Corey Burton) és Qui-Gon Jinn (Micheál Richardson) háttértörténetét tárja fel. Bár ezek mind érdekes epizódok, amelyek több összefüggést kínálnak arról, hogy egyes karakterek miért hozták azokat a döntéseket, amelyeket a közönség a filmekben és más tévésorozatokban látott, nincs elég mélységük ahhoz, hogy egy egész sorozatot indokoljanak.
#7

77 Boba Fett könyve  (2021)

(13) (7)

akció | kaland | sci-fi

Disney+

Jon Favreau A Mandalori című sorozata meglepő fordulatként újra bemutatta a világnak Boba Fett karakterét. Ki ne ismerné a legendás fejvadászt, aki a Csillagok háborúja eredeti... több»

Míg a Mandalorian világszerte magával ragadta a közönséget, addig a The Book of Boba Fett gyorsan középszerűségbe süllyedt. Ez óriási csalódás volt, mert a fejvadász visszatérése a franchise-ba a The Mandalorian második évadának egyik legkedveltebb pillanata volt. Temuera Morrison visszatér Bobát alakítani, miután a 2002-es A klónok támadása című filmben eljátszotta (klón)apját, Jango Fettet. A Boba tettei mögött álló sztori egyáltalán nem illik a karakter korábban megismert személyiségéhez. A sorozatnak azért van néhány csúcspontja, például Boba együttműködése a páratlan Fennec Shanddel (Ming-Na Wen), és a Tatooine-on a hírhedt Tusken Raiderekkel való lenyűgöző dinamikája.
#6

76 Star Wars: Lázadók  (2014)

(6) (6)

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi

Disney+

A galaxisban a félelem az úr. A fiatal Ezra a lázadók oldalán áll, különleges képességeire pedig Kanan is felfigyel. A jedi a szárnyai alá veszik a fiút, azonban a sith... több»

Bár a Star Wars: Lázadók kezdetben talán túlságosan könnyednek és butának tűnhet néhány néző számára, hamar a többi sorozat fölé emelkedik. A Lázadók mindössze néhány évvel az Egy új remény előtt játszódik, és új karaktereket követ, akik lassan segítenek felépíteni a Lázadók Szövetségét, hogy teljes értékű hadsereggé váljon. A Lázadók Ezra Bridgert (Taylor Gray) követi, egy fiatal Erő-érzékeny lányt, akit a Jedi Kanan Jarrus (Freddie Prinze Jr.) tanít, miközben egy csapattal küldetésekre indulnak, hogy minél jobban megzavarják a Birodalmat.Innen kezdve a sorozat lenyűgöző módon sokkal részletesebben tárja fel a Jedik és a Sith-ek mitológiáját, és abba is belemerül, hogy mi köti össze az Erő két oldalát. Nem csak ezt, de számos klasszikus karaktert is felvonultat, méghozzá úgy, hogy nem érződik nosztalgiázásnak. A Lázadók csendben a modern Star Wars franchise egyik legfontosabb részévé vált.
#5

86 Andor  (2022)

(15) (2)

akció | dráma | kaland | sci-fi | thriller

Disney+

A Zsivány Egyes történetében bemutatott Cassian Andor előtörténetével ismerkedhetünk meg, amint a lázadás kialakulásának kezdeti éveiben tevékenykedik. több»

Bár az Andor talán nem olyan feltűnő, mint más Star Wars sorozatok, például a Mandalorian vagy akár az Obi-Wan Kenobi, de határozottan kiemelkedik a többi közül.Tony Gilroy hangulatos, lázadó sorozata tökéletes párja a Rogue One-nak, hiszen Diego Luna lecsúszott Cassian Andorát követi nyomon, aki egy szedett-vedett harcosból elszánt lázadóvá válik.Lassúsága eleinte talán nehezen emészthetővé teszi, de ezekre az alapokra mesterien építkezik, hogy a közönség kötődjön a szereplőkhöz, így amikor a Birodalom a későbbiekben valóban megmutatja a sötét oldalát, az sokkal erőteljesebbnek hat. A Jedik, a Sith-ek és az Erő mind szórakoztatóak és érdekesek, de az Andor bebizonyítja, hogy a Star Wars igazán nagyszerű tud lenni, még fénykard nélkül is.  
#4

akció | animáció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A klón hadsereg a Jedik vezetésével harcol a szeparatistákkal szemben, a cél pedig a béke megteremtése.

A Star Wars: A klónok háborúja talán gyerekeknek szóló sorozatnak indult, amely az azonos című animációs filmből nőtt ki, de a Klónok támadása és a Sith-ek bosszúja közötti időszakban sokkal közelebbről is megismerkedhetünk a klónokkal és a Jedikkel. A Tartakovsky-sorozatban rejlő potenciálra épít, mivel minden évad több epizódon keresztül több ívből áll. Vannak lenyűgöző történetszálak, mint például a Bo-Katan Kryze (Katee Sackhoff) és a Mandalore bolygó körüli folyamatos konfliktus, valamint Darth Maul (Sam Witwer) meglepő visszatérése. Bár Anakin (Matt Lanter) és Obi-Wan (Stephen Stanton) rengeteg reflektorfényt kap, a sorozat fényes csillaga kétségtelenül a fiatal Jedi, Ahsoka Tano (Ashley Eckstein). Az ő útja a befolyásolható padawanként való indulástól a rend teljes elhagyásáig lenyűgöző történeti ív.
#3

akció | animáció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A történet egy különleges klónokból álló elit alakulatot követ a galaxison keresztül, ahogy különféle harcokba és kalandokba keverednek. Tagjai a 99-es klón alakulat, Rex és... több»

A 2008-as The Clone Wars szellemi folytatása, a The Bad Batch egy olyan klóncsoportot követ, akik egyedi mutációkkal rendelkeznek, amelyek megkülönböztetik őket a Köztársaság hadseregének többi tagjától, közvetlenül a 66-os parancs és a Jedik lemészárlása után. Nem csak ezt, hanem azt is látjuk, hogy megpróbálják a saját útjukat járni a galaxisban, amikor a Birodalom fokozatosan kivonja a klónhadsereget, hogy hagyományos civileket toborozzon rohamosztagosoknak. A csillagközi politikától eltekintve a Batch megvédi az egyetlen női klónt is, akit a készítőik alkottak, ami új dinamikát ad a cselekménynek. Ez a sorozat a Star Wars-akció tökéletes keveréke, amely a gyerekek számára is megfelelő, ugyanakkor az idősebb nézők számára is kínál eleget, mivel a klónok nézőpontját a Jedik halálával és a Birodalom fejlődésével kapcsolatban is mélyebben megmutatja. 
#2

88 A mandalóri  (2019)

(20) (5)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

A Birodalom már megbukott, az Első Rend pedig még nem alakult meg. Egy magányos pisztolyhős eközben az ismert galaxis legtávolabbi szegleteiben utazgat. több»

A mandalóri pilotjának sikerült egy olyan popkulturális jelenséget létrehoznia, amely meghódította a világot azzal, hogy bemutatta Baby Yodát - akiről később kiderült, hogy Grogu - a messzi-messzi galaxisból. A Jon Favreau és Dave Filoni által készített sorozatban a mandalori harcos Din Djarin (Pedro Pascal) megpróbál más Jediket találni, hogy megtanítsák Grogu-t, hogyan védje meg magát. Lassan azonban kötődni kezd a fiatal Erő-használóhoz, és lényegében örökbe is fogadja. Ha a fejvadász és a cuki kis lény közötti imádnivaló dinamika nem lenne elég, a sorozat időt fordít a mandalori kultúra feltárására is, és úgy konkretizálja azt, ahogyan a régi Star Wars rajongók egykor csak álmodhattak róla. A sorozat számos rajongók által kedvelt karaktert sző be a franchise-ból, bár a harmadik évad végére a cameók kezdik elveszíteni a fényüket. Mint az első modern Star Wars élőszereplős sorozat, A mandalóri azonnal megadja a mércét, aminek minden másnak meg kell felelnie. .
#1

akció | animáció | családi | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Az animációs sorozat történetének középpontjában a Galaktikus Köztársaság és a Független Rendszerek Konföderációja közti csatározások állnak, mely mögött Palpatine... több»

Míg Dave Filoni Star Wars: A klónok háborúja mélyreható történetmesélést nyújtott a Köztársaság és a szakadárok közötti háború hátteréről, addig van egy még korábbi Klónok háborúja sorozat, amely igazán egyedülállónak tűnik a többi rajzfilmhez képest. A Samurai Jack alkotója, Genndy Tartakovsky által irányított, 2003-ban a Cartoon Networkön debütált Clone Wars sorozat 25 epizódot tartalmaz, amelyek játékideje 3 perc és 12 perc között változik. Tartakovsky nem félt feszegetni a határait annak, hogy mi illik a gyermektévébe, még a hátborzongató gonosz Durge-ot is bemutatta, akinek regenerálódó csápjai a testhorror területéhez tartoznak. Az egyetlen komolyabb dolog, ami negatívuma ennek a sorozatnak, hogy az epizódok túl gyorsan elrepülnek. Alapvetően a hardcore rajongóknak nyújt betekintést a háború egyes csatáiba.