Filmek

Legjobb filmek 2011-től 2020-ig

Saját filmes lista készítése
Vad Uganda: Veszélyes édenkert
#22901

dokumentum

Az ugandai vadon egy valóságos ökológiai édenkert – melyben a pokol vár az óvatlanokra és fegyvertelenekre... több»

#22902

dokumentum

Albert Göring, Hermann Göring - az egyik legrosszabb háborús bűnös - bátyja az elnyomottak védelmezőjének tartotta magát; igaz vagy hamis? Kiderítjük, hogy az ördögnek volt egy... több»

Kalóriafaló étterem
#22903

dokumentum

Üdvözöljük a semmi máshoz nem hasonlítható étteremben. Ahol a kulisszák mögött nem csupán a konyhát jelenti, hanem egy titkos edzőtermet és edző emberek egész hadseregét –... több»

#22904

dokumentum

Légy tanúja a világ egyik leghíresebb sírja feltárásának – most először színesben! A korabeli fotók és filmfelvételek utólagos kiszínezésével újra átélhetjük a történelmi... több»

Rendező: Paul Bradshaw

Szereplők: Elizabeth Frood

#22905

dokumentum

Pompeii pusztulása hatalmas katasztrófa volt az emberiség történelmében; megtudjuk, mi történt utána, az elpusztult régió újjáépítésétől Titusz római császár... több»

Rendező: Sabine Bier

Jelenlét
#22906

NA Jelenlét  (2020)

dokumentum

Dokumentumfilm az együttműködésről, amely munkahelyeket teremtett A Jelenlét program alapja a városi nyomortelepeken, elszegényedett kistelepüléseken végzett állandó és intenzív... több»

#22907

dokumentum

Az Ascension-sziget a cápapopulációjáról híres; az elmúlt években a sporthorgászat környezeti gondokat okozott, és leállította a sziget turizmusát. több»

Hunnovációk
#22908

dokumentum

A film az innovációs folyamat különböző állomásait mutatja be magyarországi kutatásokon, fejlesztéseken, valamint kutatóintézetekből, egyetemekből kinőtt spin-off vállalkozásokon... több»

Rendező: Kopp Krisztina

Az igazság a mentális egészségről
#22909

dokumentum

Itt az ideje, hogy jobban érezzük magunkat! A műsor tényeken alapuló iránymutatást biztosít azzal kapcsolatban, hogy hogyan őrizzük meg mentális egészségünket a világjárvány... több»

#22910

dokumentum

Kulturális Filmek Fesztiválja, Szatmárcseke, 2018 2018. május 10-én a Nemzeti Színházban hirdette meg a IV. Kulturális Filmek Fesztiválja szatmárcsekei filmversényét a nemrég elhunyt... több»

Rendező: Tibor Baji

#22911

dokumentum

Ez a varázslatos dokumentumfilm, amely teljes egészében a hóban játszódik, olyan állatos történeteket mutat be, amelyek megolvasztják a nézők szívét. Egy vemhes jegesmedve barlangot... több»

A Rhône – A svájci Alpoktól a Camargue-ig
#22912

dokumentum

Svájcban ered, majd közel 550 kilométeren keresztül szeli át Franciaországot, mielőtt elérné a Földközi-tengert. Ez a Rhône. Nincs még egy olyan európai folyó, amely ilyen sokat... több»

Rendező: Rolf Lambert

Csapda
#22913

NA Csapda  (2020)

életrajzi

A tragikusan személyes történet valódi eseményeken alapul a múlt század ötvenes éveiből. Šárka Maixnerová „Jiřina Štěpničková, szinésznő csapdában“ c. könyve alapján... több»

Lenyűgőző otthonok
#22914

dokumentum

TV-ben (Spektrum Home, csütörtök 01:33)

Dermot Bannon, Írország legismertebb építésze megmutatja nekünk a világ legelképesztőbb otthonait. Az epizódok főszereplői néha maguk az otthonok, néha pedig a mögöttük álló... több»

#22915

dokumentum

Ki volt Juhász Ferenc, aki sajátos szóteremtésével megújította a magyar irodalmi nyelvet? Ki volt a költő, aki történelmi korszakokon át mindig megőrizte saját hitét az írásban,... több»

#22916

dokumentum

Christoph Wanner dokumentumfilmje az oroszországi Pyatak börtönszigeten élő fegyencek mindennapjairól. A kolostorból lett fegyintézet falai közt veszélyes bűnözők, gyilkosok és... több»

#22917

NA Ólomkapu  (2014)

dokumentum

Mindszenty József élete és tevékenysége új dokumentumok tükrében A film Mindszenty József életének azt a szakaszát dolgozza fel, amit a hercegprímás az amerikai követségen, a... több»

#22918

dokumentum

Manfred Christ dokumentumfilmje az ausztriai Fertő-tó Nemzeti Park egzotikus oldalát mutatja be - az ember számára elérhetetlen térségeket repülőgépről és drónok segítségével. Az... több»

Rendező: Manfred Christ

#22920

történelmi

A dokumentumfilm Priamosz aranyának másfél évszázadig tartó útját követi végig a trójai síkságtól egészen egy moszkvai múzeum páncélterméig.  több»

Rendező: Gokce George Ozer