Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2012-ig

Saját filmes lista készítése
Rekordok tornádója
#38001

dokumentum

A 2013. május 31-én az oklahomai El Renóra lecsapó tornádó örökre beírta magát a meteorológiai évkönyvekbe: ez volt minden idők egyik leghatalmasabb, leghevesebb és - a... több»

#38002

dokumentum

Takis Bardakos, az egykor ünnepelt filmes, aki megélte, hogy hajléktalan legyen egy tőle független válság miatt, elmeséli a görögök új szegénységi hullámát, a munkanélküliek... több»

Rendező: Takis Bardakos

Kényszeres vagyok
#38003

dokumentum

Az obszesszív-kompulzív megbetegedés, más néven kényszerbetegség, a WHO adatai szerint egy a világ 10 leginkább gyakori megbetegedésének. A fejlett világ mintegy 3 %-a szenved ettől a... több»

Amazónia papagájai – Kutatók, őslakók és turisták együtt Amazóniáért
#38004

dokumentum

Egy tudományos kutatás folyik a dél-keleti perui amazóniában található Tambopata-Candamo régióban az arapapagájokról. Ez a dokumentumfilm ezt a kutatást és a biológusok mindennapos... több»

Dinoszauruszok - A Föld urai
#38005

családi | kaland

A kis Pacsi a törpeorrú dínók családjához tartozik, és nap mint nap szüksége van az eszére és a szívére, hogy felvegye a versenyt a testvéreivel, különösen Morcossal, aki a vezér... több»

#38006

dráma | krimi | misztikus | romantikus

Egy érzelmileg labilis nő, aki egy nevelőotthonban nőtt fel, most a szégyenérzettel küszködik. Nehezen tudja elfogadni magát, de keresi a szerelmet és az őszinteséget az életben.... több»

Hóból víz
#38008

dráma | rövidfilm

A boszniai háború egyik legdrámaibb és legvéresebb időszaka Szarajevó ostroma volt. A szerb csapatok 1992-től kezdve három és fél éven keresztül ostromolták a bekerített, főként... több»

Rendező: Chris Villers

#38009

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#38010

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

Ahonnan elindultam… (Rácz Noémi, Lukács Zsolt)
#38011

életrajzi

A kassai művészházaspár aránylag fiatal kora ellenére már eddig is komoly pályát futott be. Noha a maguk módján mindketten képzőművészek, mégis külön utakat járnak. Noémi... több»

Rostás Pál feltámadása
#38012

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

The Dead Ringer
#38013

horror | misztikus | rövidfilm | thriller

Egy telefonos operátor segít átjutni egy anyának a pokol kilenc körén, hogy az megmenthesse a lánya lelkét egy démontól. több»

Rendező: Carlos Arata

Kocsár Miklós zeneszerző
#38014

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Hangjegyesek
#38015

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#38016

NA Muse 90401  (2021)

(1)

musical

Egyszemélyes showműsor, amelyet maga az előadó írt.

Rendező: Fadik Sevin Atasoy

Szereplők: Fadik Sevin Atasoy

#38017

NA Flat 6b  (2016)

horror | rövidfilm

Julia elvállal egy munkát egy titokzatos cégnél, de nem azt kapja, mint amire számított. több»

#38018

horror | misztikus | thriller

Egy gyászoló tinédzser elborzadva fedezi fel, hogy apja új barátnője ugyanúgy néz ki, mint halott édesanyja.

Oszama bin Laden
#38019

dokumentum | életrajzi | történelmi

2011. május 2-án az Egyesült Államok tengerészgyalogsága halálos csapást mér Osama Bin Ladenre abbottabadi búvóhelyén. A támadás részleteivel kapcsolatos információ csak négy... több»

Rendező: Alexander Berkel

Ablonczy László - A Nemzeti varázskörében
#38020

dokumentum

Ablonczy László a magyar kultúr-, azon belül elsősorban a színháztörténet fontos szereplője. Szakmai elkötelezettsége a rendszerváltás után, a Nemzeti Színház igazgatásának... több»

Rendező: Komár István