Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2012-ig

Saját filmes lista készítése
Csajkovszkij: Csipkerózsika
#38021

zenés

Csajkovszkij klasszikus balettje a Brit Királyi Operaház előadásában. több»

Rendező: Marius Petipa

Szereplők: Marianela Nuñez

Déli-Georgia, a pingvinek városa
#38022

dokumentum

Az Antarktisztól nem messze magasodik egy hatalmas, hegyekkel teli sziget. A Déli-óceán viharainak kitett földdarab igen zord és barátságtalan, mégis minden évben sok millió pingvin... több»

Új ablak a világegyetemre
#38023

dokumentum

A gravitációs hullámok felfedezésének bejelentése 2016 egyik legnagyobb tudományos szenzációja. Einstein elméletét az atommag méretének tízezred részénél kisebb elmozdulásokat is... több»

Dinoszauruszok - A Föld urai
#38024

családi | kaland

A kis Pacsi a törpeorrú dínók családjához tartozik, és nap mint nap szüksége van az eszére és a szívére, hogy felvegye a versenyt a testvéreivel, különösen Morcossal, aki a vezér... több»

Így készült: Rossz versek
#38025

szkeccsfilm

A történet szerint a 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás (Reisz Gábor) magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna... több»

Rendező: Reisz Gábor

Pompeii élő halottjai
#38026

dokumentum

A Pompeii-i áldozatok 1863-ban készített 86 gipszöntvénye közül számos állapota komolyan romlott az évek során. Giancarlo Napoli professzor vezeti a csapatot, ami felújítja a... több»

#38027

dráma

Francois vágyik egy Charlotte nevű nőre, de a vágya egyre sötétebbé és megszállottságba hajlóvá válik. Közben a néző tanúja lehet a két ember hazug és önpusztító életének is.

Madarak bolygója
#38028

dokumentum

TV-ben (Nat. Geo. Wild, csütörtök 01:33)

A madarak – az állatvilágban szinte egyedülálló módon – mind a hét kontinensen megtalálták az életben maradás módját. Ehhez a bravúrhoz azonban hosszú evolúció és bámulatos... több»

#38029

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

A királyi család tagjai, a brit arisztokrácia és a nácik
#38030

dokumentum

A brit királyi család mindig a náci ellenállás jelképe volt, de ez a dokumentumfilm új anyagot kínál, ami a korabeli királyi család nemzetiszocializmus iránti szimpátiáját sugallja. több»

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#38031

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

Magas és apró: a természet szélsőségei
#38032

dokumentum

Afrikában él a legnagyobb madár s a legmagasabb emlős: a strucc és a zsiráf; Borneó ad otthont a legnagyobb fáknak és a legkisebb állatoknak. Megismerjük a nagyokat és az aprókat a... több»

Rostás Pál feltámadása
#38033

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#38034

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Hangjegyesek
#38035

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#38036

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria

#38037

horror | misztikus

Ava és Theo egy fiatal pár, akiket bűntudat és megbánás kínoz. Vidékre költöznek, hogy túltegyék magukat Ava nővérének közelmúltbeli öngyilkosságán. De a körülöttük lévő... több»

#38039

dráma | horror | romantikus

Gótikus szerelmi horrortörténet két szerelmes reinkarnációjáról.

#38040

NA Feels Good  (2016)

rövidfilm | vígjáték

Az életed legrosszabb napja néha az életed legjobb napja.