Filmek

Legjobb filmek 2012-től 2012-ig

Saját filmes lista készítése
SOPI
#38061

NA SOPI  (2019)

dokumentum

Soponyai Géza – vagy ahogy a vitorlázás szerelmesei nevezik, Sopi – a Balaton és a balatoni hajózás meghatározó személyisége.Sportmúltja, kitartó hajóépítő munkája, az... több»

Rendező: Vladucz Zoltán

#38062

horror | musical | vígjáték

Egy nőnek elege lesz erőszakos férjéből, és megöli őt. Azonban elégedetlen azzal, ahogyan a férfi meghal, ezért egy feltámasztó klinika segítségével újra életri kelteti a... több»

V2: a nácik rakétája
#38063

dokumentum

Az első V2-es rakéta becsapódásával három férfi története kapcsolódik össze. Az angol Reginald Victor Jones az MI6-nek dolgozik, feladata, hogy megpróbálja kicselezni a náci... több»

Csajkovszkij: Csipkerózsika
#38064

zenés

Csajkovszkij klasszikus balettje a Brit Királyi Operaház előadásában. több»

Rendező: Marius Petipa

Szereplők: Marianela Nuñez

#38065

dráma | háborús | történelmi

A Magyar Királyi Székesfehérvári 17-s honvéd gyalogezred 1918. november 17.-én hazatér a frontról. Vajon hogyan tudnak visszailleszkedni egy ország életébe azok a katonák, akik hosszú... több»

Déli-Georgia, a pingvinek városa
#38066

dokumentum

Az Antarktisztól nem messze magasodik egy hatalmas, hegyekkel teli sziget. A Déli-óceán viharainak kitett földdarab igen zord és barátságtalan, mégis minden évben sok millió pingvin... több»

Új ablak a világegyetemre
#38067

dokumentum

A gravitációs hullámok felfedezésének bejelentése 2016 egyik legnagyobb tudományos szenzációja. Einstein elméletét az atommag méretének tízezred részénél kisebb elmozdulásokat is... több»

Dinoszauruszok - A Föld urai
#38068

családi | kaland

A kis Pacsi a törpeorrú dínók családjához tartozik, és nap mint nap szüksége van az eszére és a szívére, hogy felvegye a versenyt a testvéreivel, különösen Morcossal, aki a vezér... több»

#38069

dráma

Francois vágyik egy Charlotte nevű nőre, de a vágya egyre sötétebbé és megszállottságba hajlóvá válik. Közben a néző tanúja lehet a két ember hazug és önpusztító életének is.

Nyomozás egy ismeretlen hosszúszárnyú bálna után
#38070

dokumentum

2015-ben Kalifornia partjainál egy hosszúszárnyú bálna landolt egy fiatal pár kajakján. Szerencsére túlélték a "becsapódást". A pár egyik tagja, Tom Mustill dokumentumfilmes a... több»

#38071

dokumentum

Magyarország egyik leghatalmasabb, a Gerecsében lévő öreg kocsányos tölgy életét meséli el a film. Korszerű filmes technikával megörökítik négy évszakon keresztül a közel 400... több»

Rendező: Molnár Attila Dávid

Szereplők: Máthé Gábor

Túlélők – egy lány Utoya-szigetről
#38072

dokumentum

A Norvégiában, Utoya-szigetén 2011. július 22-én elkövetett, terrorista lövöldözést túlélt lányról szól ez a történet, aki évekkel később a barátnőjével visszatér a tett... több»

Kizsákmányolás nélkül: kistermelők, nagy ötletek
#38073

dokumentum

A cukor, a rizs és a kakaó fontos szerepet játszik mindennapi életünkben. Ám ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztása pusztító hatással bír a kis gazdálkodásokra és a... több»

Rostás Pál feltámadása
#38074

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Kocsár Miklós zeneszerző
#38075

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Hangjegyesek
#38076

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

#38077

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria

#38079

dráma | horror | romantikus

Gótikus szerelmi horrortörténet két szerelmes reinkarnációjáról.

#38080

animáció | dokumentum | musical

A film látványos betekintést nyújt az electronic dance music világába. több»