Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#52341

dráma

Nem sokkal Dél-Szudán elszakadása előtt egy északi, házasságban élő egykori énekesnő megváltást keres, amiért egy déli férfi halálát okozta azzal, hogy felfogadta a feledékeny... több»

#52342

dokumentum

Amikor az anyja súlyosan megsérül, Pembának gyorsan fel kell nőnie, különben esélye sincs az életben maradásra a könyörtelen vadonban. Vajon képes alkalmazkodni az új helyzethez, és... több»

#52343

NA Tükörkép  (2022)

animáció | rövidfilm

Filmio

1944. augusztus 2-án hajnalban az Auschwitz-Birkenau koncentrációs táborban maradt háromezer roma fogoly közül az utolsókat is kivégezték. A pusztulás napján egy láthatatlan emberi... több»

Rendező: Kevin Králl

A karcagi cigányteleptől a rákkutatásig
#52344

életrajzi

Horváth József 28 éves roma, rákkutató. Olyan genetikai markereket keres, amelyek idejében jelzik a szájüregi rákot. Az első Aranypánt-díj tulajdonosa – a díjat 25 év feletti roma... több»

A legnagyobb székely − Orbán Balázs szellemi öröksége
#52348

dokumentum

1868-ban jelent meg Orbán Balázs Székelyföld leírása első kötete, amely még most is a legértékesebb monográfiája, dokumentuma ennek a varázslatos tájegységnek. Orbán Balázs... több»

Rendező: Törköly Róbert

#52349

családi

Christina a Hollingbrook családnak segédkezik az évi borkóstolójuk megrendezésében, amibe beletartozik Michael kockázatos ötlete - ami a jégbor. több»

#52350

NA Parallel  (2024)

dráma | sci-fi | thriller

A film Vanessa, egy gyászoló nő útját követi, aki rejtélyes módon párhuzamos terek között navigál. több»

#52352

dráma | életrajzi | történelmi

Egy pillantás a kosárlabda-sztár fiatalkorára. LeBron James és Buzz Bissinger Shooting Stars című könyvének játékfilmes adaptációja. több»

MS Mester: Vizitáció
#52354

animáció

MS Mester 1506-ban festett Vizitáció című képének titkairól lebben fel a fátyol. Mária áldott állapotban való látogatása Erzsébetnél. A festmény rétegeit, hátterét és alakjait... több»

Rendező: Neuberger Gizella

Észbontó szerelem
#52355

családi | romantikus

Mackenzie Sullivan a nehezebb módszerrel tanulja meg, hogy a barátok és a család támogatása sokkal többet jelent, mint azt valaha képzelte volna. több»

#52357

dokumentum

Hat toronymászó rendkívüli munkája és személyes küzdelme a mindennapi veszéllyel. több»