Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Elsüllyesztve
#54784

dokumentum

A dokumentumfilm célja bemutatni, mire használták a pszichiátriai osztályokat még a 60-as években is. Hogyan próbálták megtörni a politikailag veszélyesnek ítélt embereket és hogyan... több»

Rendező: Lukács Gabriella

#54786

dráma | életrajzi

#54788

vígjáték

Bruno Aleixo karácsony előtt egy héttel balesetet szenved, és kómába esik. Az orvosok azonban egybehangzóan állítják: a kómás állapotnak nem tudnak fiziológiai okot adni, így arra... több»

Turulhegedű projekt
#54789

Turulhegedűvel a világbékéért, a népek megbékéléséért. Follmann Jenő magyar származású akusztikai mérnök világot körbeölelő fantasztikus ötlete. több»

„Itt születtem én ezen a tájon...
#54791

dokumentum

Petőfi Sándor születésének pontos dátuma és helye máig vitatott. E rövid oknyomozó dokumentumfilm a lehetséges szülőhelyek álláspontjait igyekszik összevetni. több»

#54792

dokumentum

A Wetterstein-hegység csipkés gerincei éles határvonalat húznak Németország és Ausztria között. A Zugspitze így Németország legmagasabb pontja. A Zugspitze szinte majd minden embert... több»

Rendező: Wolfgang Thaler

Bárka a Földközi-tengeren: Szardínia hosszú utazása
#54795

dokumentum

40 millió évvel ezelőtt furcsa dolog történt Európa déli peremén: egy jókora darab leszakadt a vén kontinens lemezéből, és, akár egy hatalmas, kőből készült tutaj, megindult... több»

A terror alkotmánya
#54800

dokumentum

TV-ben (Viasat History, csütörtök 01:33)

Felfedjük, miként használták a nácik a törvényeket a megbocsájthatatlan és legszégyenletesebb bűncselekmények igazolására, és hogy milyen szerepet játszottak a jogászok a... több»