Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#54982

dokumentum | dráma

A film Szántó Sándor református lelkész munkájának perspektívájából mutatja be a Románia dél-nyugati részén elszórt hitközösség egymástól távol élő tagjait és életüket a... több»

#54983

dokumentum

Egy véletlen találkozást követően egy magányos hím hiéna és egy nőstény leopárd egyesítik erőiket, és szokatlan szövetségre lépnek a sikeresebb vadászat érdekében. több»

Alagi úrfi, a királynő vendége
#54984

Alagú úrfi egy bájos, derűlátó vakond, aki Méyfalva nyüzsgő földalatti városában él, és ő az őrzője a mágia misztikus könyvének. több»

#54985

vígjáték

Egy dokumentumfilmes stáb követi a politikai szélhámost, Rick Klingmant, aki összefog a haverjával, Simonnal, hogy elintézzenek egy rivális kongresszusi képviselőjelöltet. több»

#54987

dokumentum

A dokumentumfilm az Afrika Korps csúfos vereségének történetét mondja el, melyet a brit hadsereg mért Mussolini  és az erősítésként küldött Rommel haderőire. több»

#54988

NA Kövek  (2020)

dokumentum

Budapesten kéthetes tábort szerveznek különféle hátterű európai fiatalok részvételével, akik önkéntesként egy zsidó temetőben tisztítják meg az elhanyagolt sírokat. Gunter... több»

Rendező: Dobray György

A világ legnagyobb drogbárója
#54991

dokumentum

Tse Chi Lop szervezte meg a történelem legnagyobb kábítószer-kereskedelmi akcióját. A nyomozók felfedik, hogyan maradt észrevétlen több mint egy évtizeden át. több»

Cápa attak-tikák
#54992

dokumentum

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy a hírhedt, a természetfilmekben méltán sokat szereplő cápákról mindent tudunk. De vajon valóban így van ez? A látványos összeállításban a... több»

#54993

dokumentum

A Budapest Jammin’ közvetlen hangulatban kalauzolja el a nézőt a hazai jam sessionok egykori és napjainkban tapasztalható kulisszái mögé. Több oldalról is bemutatásra kerül a... több»

Rendező: Dudás Viktor

Egy keresztre feszítés anatómiája
#54994

dokumentum

TV-ben (Viasat History, csütörtök 01:33)

A Cambridgeshire Fens területén 2017-be folyó közönséges régészeti ásatás szenzációs felfedezéshez vezetett, megtalálták a római keresztre feszítések legjobb állapotban... több»

Rendező: Adam Luria

Szereplők: Helena Wilson

Csokoládé és béke
#54995

A családja csokoládégyárának lebombázása után Tareq Hadhad, az elbűvölő, fiatal szíriai menekült igyekszik beilleszkedni az új-skóciai Antigonish kisvárosi életébe. Tareq az új... több»

Viktor – Rétisas akcióban
#54996

dokumentum

A horvát fiú, Viktor biztos benne, hogy eljön a világvége, mert a Nap egy csillag, és minden csillagból szupernóva lesz, ami felrobban. Ezért megy el a túlélő táborba, hogy megtanulja... több»

#54997

horror

Egy friss szerelmespár fejvesztve belevág új kapcsolatukba, amíg az intimitásuk félelmetessé nem változik. több»

#54998

NA Nezouh  (2022)

dráma | háborús

Mutaz még akkor sem hajlandó a bizonytalan menekültéletet választani feleségével, Halával, és lányával, Zeinával, amikor Damaszkuszra bombák hullanak. Dönteniük kell, hogy mennek... több»

Éljen a JRD, éljen a párt!
#54999

dokumentum

Bartók Csaba dokumentumfilmje a csehszlovák  szocialista kollektivizálás és szövetkezetesítés több szakaszát mutatja be archív felvételek, tanúk és szakértők segítségével. több»

Rendező: Bartók Csaba