Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Cerritos, I Love You
#63561

dráma

A korábban mezőgazdasággal foglalkozó közösség, a Cerritos belépett egy nagy céghez, a Dairy Valley-hez, 1956-ban. A városban most számos fejlesztést eszközölnek ennek... több»

A dombba zárt gyár
#63562

dokumentum

Aki erre jár, nem lát mást, csak egy domboldalt virágokkal, facsemetéket katonás sorban, szorgosan menetelő hangyákat, precízen kivitelezett autópályát és felüljárókat. Ha nem... több»

A cipész szerencséje
#63563

dokumentum

A film egy a szocializmus építésének korai szakaszában nem kivételes munkáskáder hiteles története. A kiskunfélegyházi tanyavilágban nevelkedett, négy elemit végzett parasztfiúnak... több»

Rendező: Kékesi Attila

Az erdélyi fejedelmi udvar
#63564

dokumentum

1551. December 17-én reggel 7 órakor lépett be a titkár, Ferrari, az aláírandó levéllel az alvinczi kastély dolgozószobájába. A vizsgálati jegyzőkönyv szerint a tölgyfa asztalon... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Bella István
#63565

dokumentum

A 2001-ben 60 éves, Kossuth-díjjal kitüntetett költő és műfordító, Bella István húsz kötetnyi versével a kortárs költők egyik legtermékenyebb, legsokszínűbb és... több»

Rendező: Rudas Gábor

Hátsó lépcső
#63566

rövidfilm

A céltudatos, konzervatív Júlia a 90-es évek elején egyetemi ösztöndíjasként Párizsba utazik. Egy elegáns ház felső emeletén bérel apró lakást, ahová csak a félhomályba vezető... több»

#63567

akció

A történet 1944-ben játszódik Olaszországban. A német katonák éheznek, piszkosak, és kétségbeesetten várnak Mussolini segítségére. Az olasz katonák azonban fellázadnak, nem... több»

Egy kémfőnök becsülete
#63568

dokumentum

Egy országot, a romániai értelmiséget és ottani magyarságot tartotta rettegésben a Securitate. Ion Mihai Pacepa tábornok huszonnyolc évig volt meghatározó embere a kommunista... több»

Rendező: Farkas György

Gyaloglás gulágföldön - Észak-Urál (Gyaloglás gulágföldön - Észak-Urál)
#63569

dokumentum

"... leghátborzongatóbb élményem az időutazás volt, amit nap mint nap át kellett élnem, miközben a "zónában" bolyongtam. Az őserdő mélyén lágerek összedőlt romjainál, a részeg,... több»

#63570

dokumentum

A dokumentumfilm a katolikus egyház jelenlegi fejével, Ferenc pápával foglalkozik. Megpróbálja hitelesen megrajzolni ennek a rendhagyó stílussal rendelkező, a szegények és elesettek... több»

Rendező: Andrés Garrigó

Kamera a hátizsákban - Szózat a Jurtában
#63571

dokumentum

Egy Mongóliában munkát vállaló, majd családot is alapító magyar fiatalember kalauzolásával ismerjük meg a rendszerváltás utáni Mongólia ellentmondásos, de a magyar néző számára... több»

Rendező: Cséke Zsolt

Középkori templomok útja
#63572

dokumentum

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye középkori templomokban Magyarország egyik leggazdagabb vidéke, a középkori templomoknak itt olyan sűrű hálózata maradhatott fenn, amely egyedülálló.... több»

#63573

dokumentum

Egy dokumentumfilm a pennsylvaniai pizza, az ún. "tray" eredetéről és közel 100 éves múltjáról. több»

Rendező: Jeremy Saltry

Menedéket adó váram
#63574

dokumentum | történelmi

Pannonhalmán 1944-45-ben embermentés volt. Ennek vezetôje, így egyszemélyes felelőse Kelemen Krizosztom, akkori főapát volt. A jelenlegi főapát, Várszegi Asztrik 1996-ban emlékezésre... több»

Tickety Toc - A tehetségkutató
#63575

animáció

Tik-tak falván izgalmas eeseményekre készülnek: az egymilliomodik óraütésre és a helyi tehetségkutató versenyre. A versenyt Tommy nyeri meg, és így nem tud részt venni Talluláhval az... több»

Night Soil - Economy of Love
#63576

dokumentum | rövidfilm

A film a női szexmunkások brooklyni mozgalmát mutatja be. A mozgalom tagjai munkájukra lehetőségként tekintenek a nők számára a hatalom demonstrálására.   több»

Rendező: Melanie Bonajo

#63577

dokumentum

A dokumentumfilm egy expedíció útját tárja elénk, amely az utolsó, élő tuskegee-i légierő katonájának az életét kívánja feldolgozni. több»

Ortodoxia - Hagymakupolás honfoglalás
#63578

dokumentum

Erdélyben, kiváltképp Székelyföldön 1990 óta gombamód szaporodnak az ortodox imaházak, templomok, kolostorok. Székelyföldet Marosvásárhelytől Csíkszeredán át a Gyimesekig... több»

Rendező: Marossy Géza

A miniszter
#63579

NA A miniszter  (1988)

játékfilm

Eötvös József 53. születésnapján elhatározza, hogy felhagy a politikával és ismét írni kezd. A kiegyezés előtti politikai szituációban Deák Ferenc kérésére mégis elvállalja a... több»

Székesfehérvári Bazilika
#63580

dokumentum

A film eredeti címe: Szent István méltán híres, Székesfehérvári, a Boldogságos Szűz tiszteletére szentelt Bazilikája. Érdekes, változatos módszerekkel rekonstruálják az alkotók... több»

Rendező: Deák Péter