Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
#63601

NA Sri Asih  (2022)

akció | dráma | kaland

Alana elszakadt a szüleitől, és egy gazdag nő fogadta örökbe. Felnőttkorában rájön az igazságra származásával kapcsolatban. több»

Barna utak
#63602

NA Barna utak  (2000)

életrajzi

A két kisfilm midegyike más és más példán keresztül, mutatja be a cigányok beilleszkedésére tett próbálkozásokat.

Rendező: Moldova Ágnes

#63603

animáció | családi

Bob ezúttal azt mutatja meg, milyen egyszerű és játékos dolog is otthonokat és játszótereket építeni, ha akad egy kis segítség a barátoktól.

Templom az Óceán közepén
#63604

dokumentum

2018. július 1-én a franciaországi Sables D’Olonne-ból elrajtolt a Golden Globe Race, azaz az egyszemélyes Föld-kerülő vitorlásverseny, ahol született tengerészek küzdenek meg... több»

Életbevágó
#63605

dráma | kísérleti film

Az Életbevágó története - a gyakori térváltások, a dolgok közepébe nyilalló kezdés ellenére - brutálisan egyszerű: egy szegény vidéki asszony eladja születendő gyermekét egy... több»

Anzix a búzamezőkről
#63606

dokumentum

Vészits Andreának, Móra Ferenc dédunokájának lírai filmje az író önvallomása, családi levelek, dokumentumok és írástöredékei alapján. "Móra Ferenc és Vészits Andrea filmje" -... több»

Rendező: Vészits Andrea

Titkok a Föld mélyéről
#63607

dokumentum

Craig Beals középiskolai tanár élethosszig tartó küldetése, hogy felfedezze és bemutassa bolygónk legmeglepőbb titkait. Most éppen saját hátsókertjében, Amerika legnagyobb mítosza,... több»

Préda lettem: Cápák hete
#63608

dokumentum

A Csendes-óceán felszíne alatt veszélyes lények ólálkodnak. Délutáni úszás közben egy nőt hirtelen megtámad egy nagy fehér cápa. Egy szigonyos halászt megtámad egy tigriscápa. több»

Kilakoltatás
#63609

dráma | rövidfilm

Vali munkanélküli, segélyekből próbálja eltartani szellemi fogyatékos fiát, Karcsit. Egy pesti bérházban élnek, valahol a vadregényes nyolcadik kerületben, ahol a kilakoltatás a... több»

Ajándék a végzettől
#63610

dokumentum

A hasonló című könyv tavaly karácsonyra jelent meg. Többek között Márai Sándor helyszíni tudósításait tartalmazza az 1938-as és 1940-es terület-visszacsatolásokról. Ezeket az... több»

A hajótörött
#63611

játékfilm

Honza szülei különélnek. Az anyukája elviszi őt nyaralni az apukája hajójára. A folyóparton pecáznak, élvezik az együttlétet a természetben. Egészen addig, míg a fiú ki nem fog... több»

Napló IX-XII.
#63612

IX. Avokádó pornó, X. Andy Warhol és Isaac Babel találkozása, XI. A nagy utazás, XII. A kínai táj meséje.

Rendező: Szirtes András

Ízőrzők: Szentkirály
#63613

dokumentum

Szentkirályra, az ásványvíz hazájába helyi különlegességekkel vártak bennünket. Első nap a forgatás a Faluház mögötti kemencéknél zajlott. Itt elsőként Kökényné Erzsike... több»

Rendező: Móczár István

#63614

dokumentum

A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és... több»

Bús düledékeiden
#63615

dokumentum

A földrajzi utazáson túl, egyfajta időutazásra indulunk, amelynek során eljutunk Kárpátalja varázslatosan szép tájaira és megismerjük a magyar történelem egyik fontos helyszínét.... több»

Rendező: Vándor Attila

Herman Ottó 100 – MME 40, avagy a természetvédelem hajnala
#63616

dokumentum

Száz éve annak, hogy Herman Ottó, minden idők legnagyobb magyar természettudósa és polihisztora távozott az élők sorából. A bozontos szakállú, torzonborz természettudós, a... több»

Szende
#63617

NA Szende  (2000)

rövidfilm

A 2001-es Ifjúsági- és Diákfilmszemle fődíjas filmje. Piros körömcipő. Fehér jogging. Fekete kávé. Hét bányász szívhez szóló története az Atlantis Színház előadásában...

Rendező: Bernáth Dénes

Szereplők: Valovics István

Erdély Széchenyije
#63618

dokumentum

Hidvégi gróf Mikó Imre (1805-1876) a XIX. században Erdély leghitelesebb és legsikeresebb politikusa, a tettek embere volt. Miután Nagyenyeden befejezte tanulmányait állami hivatalba... több»

Vízió
#63619

NA Vízió  (2000)

animáció

Cakó Ferenc bábanimációja az 50. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon az egyetlen magyar versenyfilm volt. A művész víziója következetesen továbbra is a fény keresése, a fény... több»

Rendező: Cakó Ferenc

XXereLem
#63620

NA XXereLem  (2016)

dokumentum

Egy esztendővel ezelőtt még több mint százhúsz kilóval mutatott többet a mérleg, amikor Adrian ráállt. A kövérség megnehezítette az életét, ezért belevágott a fogyókúrába. A... több»