Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Skagerrak, a sokarcú tengerszoros
#63581

dokumentum

A háborgó Északi-tenger Dánia, Norvégia és Svédország között. A Skagerrak tengerszoros sokféle arcát mutathatja. Mélyen felszabdalt partvonala egyszerre békés édenkert és... több»

Jancsó Adrienne
#63582

életrajzi

Jancsó Adrienne a népművészet világából merítette erejét, abból a világból, ahol még együtt él a vers és dallam, és ez az egység a közvetlen kifejezés szolgálatában áll. Az... több»

Rendező: Bakos Katalin

Szereplők: Jancsó Adrienne

A borzvár titkai
#63583

dokumentum

TV-ben (National Geographic, csütörtök 01:33)

A borzok rendkívül rejtőzködő életet élnek. A film egy borzcsalád életét követi nyomon egy teljes éven keresztül. több»

Deadly Dust
#63584

NA Deadly Dust  (2010)

dokumentum

Bár az utóbbi idők hurrikánjainál és tájfunjainál nehéz elképzelni pusztítóbb ciklonokat, a tudósok szerint a világegyetem legvadabb viharai a Föld határain kívül dúlnak. De mi... több»

Kossuth őrvárosa
#63585

dokumentum

Kossuth Lajos politikai pályájának legsikeresebb szakasza az 1849-ben Debrecenben töltött néhány hónap. A szabadságharc bukása után az emigrációba kényszerült kormányzó mindig... több»

Rendező: Filep Tibor

Peloponnészosz, a görög kultúra szülőhelye
#63586

dokumentum

A Peloponnészoszi-félsziget a görög kultúra bölcsője. Mitologikus, legendákkal átszőtt helyein szinte megelevenedik előttünk a történelem. Itt található többek között Mükéné,... több»

A Kalahári szormókjai / Sivatagi show mókusokkal
#63587

dokumentum

Kicsi, szemtelen, bájos, a táplálkozási lánc alsó fokán álló és hihetetlenül szívós ez az ürgefaj, amely minden más fajnál nagyobb megalkuvásra kényszerül azért, hogy túlélje... több»

Ketten jössztök, hárman mentek
#63588

dokumentum

Egy néprajzkutatónak elege lesz a városi élet zajából és úgy dönt, hogy családjával együtt egy kis csángó faluba költözik. Önállátásra rendezkedik be, sikeres gazdaságot... több»

Magyar katolikus misszió San Franciscóban
#63589

dokumentum

1956-ban Jávor Egon atya alapította a bencés közösséget a San Franciscó-i öbölben. 1957-ben már középiskolát is alapítottak, amely igen színvonalas Magyarországról is érkeznek... több»

Rendező: M. Szabó Imre

Három kövér
#63590

családi

Ma már senki sem tudja, hogyan kerítette hatalmába a várost a három kövér: Possessio, Injuris és Violentus. És talán semmi sem változnék, ha nem akadna egy bátor ember: Prospero, a... több»

Orbán Ottó: Körtánc
#63591

életrajzi

Orbán Ottó költészetének titkaival ismerkedhetünk a Költői percek mai adásában. Elhangzik a költő saját előadásában Körtánc című verse.

Rendező: Mérei Anna

Sírsz Magyarországért, sírjál! I-II.
#63592

dokumentum

A zámolyi romák 2000. július 24-én a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordultak, hogy állapítsák meg: üldöztetés érte őket Magyarországon. A mintegy félszáz -... több»

Tíz falu - egy templom
#63593

dokumentum

A sorozat Bakonyszentlászló templomkertjében fellépő énekmondókat, megzenésített versek előadóit és néptáncosokat mutat be. Tíz magyarok lakta területről származnak a fellépő... több»

Rendező: Márton Géza

#63594

NA Black Wings  (2012)

dokumentum | életrajzi | történelmi

A dokumentumfilm a második világháború alatt hősiesen helyt álló pilótákkal foglalkozik, akik amellett, hogy hazafiasságból repültek, magáért a repülésért, a... több»

Világbajnok
#63595

dokumentum | életrajzi

Imre boldog. Találkozik az édesanyjával. Méghozzá úgy, hogy megmutathatja, mi minden lakozik benne. Színpadon, színészként láthatja őt az édesanyja. Az intézetben, ahol él,... több»

#63596

dráma | horror | sci-fi

Egy valóságshow stábja és szereplői elátkozott hajóra szállnak, hogy elkészítsék a valóságshow halloweeni különkiadását, ám a hajón egy veszélyes lény kezdi tizedelni őket. több»

A KGB alkonya
#63597

dokumentum

Az eredeti archív felvételekkel gazdagon illusztrált dokumentumfilmben, amely a Kremlben folyó hatalmi harccal és a szovjet politikai rendőrség történetének háború utáni korszakával... több»

Rendező: Tóth T. Tamás

Tough as They Come
#63598

akció | dráma | életrajzi | háborús

A film története szerint Travis Mills, egy Afganisztánban szolgáló katona elveszti valamennyi végtagját négy nappal huszonötödik születésnapja előtt. Visszatérése után meg kell... több»

Rendező: Sylvester Stallone

Szereplők: Sylvester Stallone

In memoriam Cziffra György
#63599

dokumentum

Cziffra György a 20. század egyik leghíresebb zongoraművésze. 1956-ban, három éves börtönbüntetés letöltése után - amelyet tiltott határátlépésért róttak ki rá, feleségére s... több»

Magukért nem felel senki
#63600

dokumentum

A második világháború befejezése után néhány héttel, 1945. június 18-án Karol Pazur vezette szlovák különítmény több száz magyar nőt és gyermeket mészárolt le a Prevov... több»

Rendező: Tóth Péter Pál