Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
A miniszter
#63641

NA A miniszter  (1988)

játékfilm

Eötvös József 53. születésnapján elhatározza, hogy felhagy a politikával és ismét írni kezd. A kiegyezés előtti politikai szituációban Deák Ferenc kérésére mégis elvállalja a... több»

Székesfehérvári Bazilika
#63642

dokumentum

A film eredeti címe: Szent István méltán híres, Székesfehérvári, a Boldogságos Szűz tiszteletére szentelt Bazilikája. Érdekes, változatos módszerekkel rekonstruálják az alkotók... több»

Rendező: Deák Péter

A rejtőzködő nyomor
#63643

dokumentum

Móricz Zsigmond 1934-ben két riportot írt Angyalföldről. Az egyikben apró életképek felvillantásával mutatja be a fővárosnak ezt a részét, a másikban az itt élt, szegénységbe... több»

Rendező: Paczolay Béla

Vasárnapozás
#63644

dokumentum

"Ha létezik mennyország, akkor az a negyvenes évek Montevideójával lehet azonos" - mondják a filmben. Ennek az időszaknak a nyomába szegődik egy fiatal, magyar táncos, hogy megismerje a... több»

Rendező: Gabriel Szollosy

Szereplők: Szőllősi András

#63645

játékfilm

Egy ismeretlen országban elrabolnak egy orvost. A férfi egy táborba kerül, ahol a fogvatartottakon kísérletet hajtanak végre; beoltásukat követően a legtöbben életüket vesztik. Az... több»

Egy lány elindul
#63646

életrajzi

Az egyik legnagyobb magyar színésznőnk, Szörényi Éva. Hírneve, 1956-os szerepe és a II. világháború előtti filmjei alapján lehetett volna hollywoodi filmsztár is, de ő az... több»

Rendező: Cselényi László

Keleti táncvihar
#63647

táncfilm

Közreműködnek: a Budapest Táncegyüttes, a Honvéd Táncegyüttes, Tbiliszi Együttes (Grúzia), Hegedős Együttes, Gázsa Zenekar

Rendező: Sztanó Hédi

Natasa
#63648

NA Natasa  (1998)

dráma

A Natasa egy huszadik századi "Bábeli torony" története - és egy huszadik századi "bábeli" szerelemé. Arról szól, hogy ebben a században már össze sem kell zavarni az emberek nyelvét... több»

A végzet neve: krokodil
#63649

dokumentum

Embereket ért krokodilattakokról számtalan hihetetlennek tűnő legendát hallottunk már, így felmerül a kérdés: miként zajlik egy ilyen támadás a valóságban? Az egyszerre informatív... több»

Sziveri János voltam, ez volt büntetésem
#63650

életrajzi

Sziveri János 1954. március 25-én született a vajdasági Muzslyán és 1990. február 1-én hunyt el Budapesten. A fiatalon eltávozott költő meghatározó személyisége és... több»

Rendező: Kécza András

Fekete március - Marosvásárhely, 1990
#63651

dokumentum

Barabási Győző dokumentumfilmjét és a Sütő Andrással készült beszélgetést szerkesztette: Csáky Zoltán.

Volt egyszer egy kis zsidó
#63652

zenés

Erdélyi és más kelet-európai jiddis népdalok Kányádi Sándor fordításában, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Sárközi Gergely hangszerelésében, a zenei folklórkutatás számára is... több»

Szép Zalában születtem - In memoriam Vajda József
#63653

életrajzi

Kortársak, pedagógusok, egykori tanítványok és családja tagjai elevenítik fel Vajda József népzenekutató,fáradhatatlan népdalgyűjtő munkásságát, nevelői módszereit, az... több»

Rendező: Csenterics Ágnes

A Tisza
#63654

NA A Tisza  (2006)

dokumentum

Nincs még egy folyó, mely hol méltóságteljes, lassú kanyargásával, hol zabolátlan rohanásával oly mélyen beásta volna magát a magyar ember szívébe. Azt mondják: "Ki a Tisza vizét... több»

Rendező: Bakos Katalin

Sonntags
#63655

NA Sonntags  (2014)

családi | dráma | rövidfilm

Amióta a szülei elváltak, Mike csupán felváltva töltheti az idejét előbb az édesanyjával, majd az édesapjával. Ám az egyik hétvégére a fiú ravasz tervvel áll elő. Apja... több»

Rocknapló
#63656

NA Rocknapló  (1982)

dokumentum

Benkó Sándor és Illés Lajos idézik fel a hagyományos tánczene és a berobbanó beat legendás ütközetét 1963-ban a Sportcsarnokban, amikor a lelkes Illés-rajongók paradicsommal,... több»

Rendező: Sánta László

A masculinum felé
#63657

rövidfilm

Ernő, a húszéves egyetemista nemrég szakított a barátnőjével, amiért az két éven át egyszer sem volt hajlandó lefeküdni vele. Főhősünk két hetet ad magának, hogy végre... több»

Rendező: Bodzsár Márk

Szereplők: Kovács Lehel, Sipos Vera

#63658

vígjáték

Karel Venter szeret meztelenül szaladgálni a meccseken, és élvezi a média figyelmét is. Az egyik ilyen meztelenkedése balul sül el, ám beleszeret a segítségére siető mentőtisztbe.... több»

Rendező: Meg Rickards

Szereplők: Francois Jacobs

Budapesti Búcsú 2006.
#63659

zenés

Műsor: - Bartók: Magyar képek (15')- Beethoven: VII. szimfónia (40').Vezényel: Fischer Iván.Harmadszor adjuk élő adásban a Fesztiválzenekar hangversenyét a Hősök terén a Budapesti... több»

Rendező: Petrovics Eszter

A herencsényi mesemondó
#63660

dokumentum

2004-ben jelent meg Magyar Zoltán: A herencsényi mesemondó c. könyve. A most következő dokumentumfilmben a könyvben szereplő palócföldi hagyományőrzőt, Szandai Terézt mutatjuk be.

Rendező: Tari János