Filmek

Legjobb filmek 1981-től 1990-ig

Saját filmes lista készítése
Zappapest
#63681

NA Zappapest  (1991)

dokumentum

Volt egyszer egy rendszerváltásnak nevezett időszak, úgy 20 évvel ezelőtt. Akkor a legtöbben aztgondolták, biztosan remek dolgok történnek majd ezután kis hazánkban. Nos, sok minden... több»

Rendező: Gerebics Sándor

#63682

családi

Tapsikáné elhatározza, hogy öreg korára bevonul az illabereki vadaskertbe. Ahhoz azonban, hogy megvásárolhassa jól védett "ketrecét", pénzre van szüksége. Elhatározza, hogy megválik... több»

Mohács
#63683

NA Mohács  (1996)

játékfilm

A fiatal II. Lajos király minden igyekezetével meg akarja menteni az országot a török hordáktól. A magyar főurak önzése és örökös széthúzása, valamint a pápa és az európai... több»

Rendező: Mihályfi Imre

Prisoner of War
#63684

sci-fi

A Földet idegenek támadják meg, akik az egész emberiséget ki akarják pusztítani. A háború sújtotta afrikai vidéken egy amerikai katona és egy francia orvos együttes erővel küzd a... több»

Ciprián mester
#63685

vígjáték

A híres csodadoktor története áll Lőrincz Miklós egyfelvonásosának középpontjában, akihez valósággal özönlenek a betegek, mígnem beállít hozzá egy néma asszony, aki gyereket... több»

#63686

játékfilm

András most töltötte be ötvenedik életévét. A születésnapi buli nem úgy sikerül, ahogy tervezte, ráadásul másnap az élettársa, a húsz évvel fiatalabb Nóra is faképnél hagyja.... több»

Delphin - 2020-as újdonságok a pontyhorgászatban
#63687

sportfilm

TV-ben (Fishing & Hunting, csütörtök 01:33)

Filmünkből megismerhetik a Delphin 2020-as, pontyhorgászattal kapcsolatos újdonságait. több»

#63688

NA The Depths  (2019)

családi | fantasy | misztikus | rövidfilm

Justin elhunyt édesanyja lakásában kutakodva keres enyhülést fájdalmára. Egy öreg búvárruhát talál és úgy dönt, felfedezi a mélységet.  több»

#63689

dokumentum

A dokumentumfilm egy olyan vidéket és népcsoportot mutat be, akikről nekünk, magyaroknak azonnal a tatárjárás jut eszünkbe. Pedig ezek a tatárok egyáltalán nem azok a tatárok.... több»

Jamie Oliver – 20 éve a pályán
#63690

dokumentum

Jamie Oliver, a zseniális és legendás séf karrierjének 20 évébe pillanthatunk be. több»

#63691

dráma

Graciela egy ideje arról álmodozik, hogy elköltözik a városból, hogy új életet kezdhessen, azonban minden megváltozik, amikor rájön, hogy az apjának kapcsolata van egy hajléktalan... több»

Leopárdok birodalma
#63692

dokumentum

A dél-afrikai Sabi Sands Vadrezervátum leopárdkirálynője több mint egy évtizeden át a Karula nevű híres nőstény volt. Mostanra azonban az ő ideje lejárt, s az utódai szeretnék az... több»

A bajnai Sándor - Metternich-kastély
#63693

dokumentum

A pusztuló kastélyok közül a Metternich-kastély történetével ismerkedhetünk meg.

Rendező: Lugossy István

Vihar lett úrrá a rejtett szívemen - Portréfilm Almásy Aladár festőművészről
#63694

életrajzi

A portréfilmben maga a festőművész kalauzolja a nézőt saját világában, lehetőséget adva így egy izgalmas elme és tudat csak általa megnyíló, realitáson túli dimenzióiba vezető... több»

Rendező: Rohonyi Gábor

Halálos természet: Szuperkígyók
#63695

dokumentum

Vannak állatok, melyeknek félelmetes a hírük, de jobban megismerve őket kiderül róluk, hogy alaptalan a rettegésünk. A kígyókkal kapcsolatban sajnos nem ez a helyzet: ahogy a filmből... több»

Beszélő fejek
#63696

dráma | rövidfilm

"Mindannyian hipnózis alatt állunk, s a tudatállapotok lehetőségei közül egy sávba vagyunk behipnotizálva. Ezt a sávot nevezzük normálisnak, és akkor érezzük jól magunkat amikor... több»

OzoneUtazás: Japán
#63697

dokumentum

Szamurájok, gésák, sógunok, humanoid robotok és mindenütt virágzó cseresznyefák. Bárány Róbert az OzoneUtazás legújabb epizódjában Japánban járt. A Felkelő Nap országa... több»

#63698

fantasy

Egy fiatal művészek által szervezett buli után Lur és Ura a sivatag közepén találják magukat. A két fiatal nő mindent elkövet, hogy hazajusson. Az út során nem csak a céljukhoz, de... több»

Kortanúk – Rendszerváltozás a hadseregben – Lőrincz Kálmán vezérezredes
#63699

dokumentum

Éppen harminc esztendeje, hogy az 1989-es rendszerváltás következményeként megkezdődött a haderő gyökeres átalakítása. A Magyar Néphadsereg nyugatra „tájolt”, jelentős támadó... több»

Érintések
#63700

NA Érintések  (2000)

dráma | rövidfilm

Egy siket-néma, verseinek, kilencvenéves anyjának és tiszta szívű tyúkjainak élő költő meséje a film.Kötődésekről, érintettségről és megérintésről szóló história.... több»