Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Önportré
#66501

NA Önportré  (1996)

dokumentum

Az erdélyi televízióst az anyaországban segítik, míg az otthoniak ígérgetéseik ellenére is cserben hagyják, hátráltatják az ismeretszerzésben is.

Rendező: Antal Miklós

Tűzzel, vassal
#66502

dokumentum

Egy kovács-iparművész bemutatja egy gyertyatartó elkészítését a formátlan anyagtól a kész művészi munkáig.

Rendező: Erdős Zsigmond

A kerületi srácok
#66503

Fekete vidék Los Angeles-ben van. Aki élve kerül ki innen, annak nincs mitõl tartania, az már mindent látott, mindent megtapasztalt. Tre Styles jó srác, itt nõtt fel, de nem rontotta el... több»

#66504

dráma

Miután Sam úgy dönt, hogy visszavonja a vádakat megerőszakolójával szemben, testvérei összegyűlnek, hogy kézbe vegyék a dolgokat. több»

Fanny
#66505

NA Fanny  (2015)

dráma

Egy filantrópus beleavatkozik egy friss házaspár életébe, hogy újra átélje saját múltját. több»

#66506

NA Keleti Éva  (2018)

dokumentum

Ha valaki nem hallott volna még Keleti Éváról és az interneten próbál információhoz jutni, könnyen belefut a „magyar fotóművészet nagyasszonya” kifejezésbe vagy, hogy „iskolát... több»

Rendező: Borsody István

Driven
#66507

dráma

Emerson Graham taxisofőrként sokszor kerül kellemetlen helyzetbe, és rengeteg bosszúság éri, főleg az éjjeli fuvarozások alkalmával. Miután egy éjjel egy rejtélyes utas száll be a... több»

A Wettstein-napló – Trianon 100
#66508

dokumentum

Wettstein János, a béketárgyalásokban résztvevő diplomata hagyatékának köszönhetően részletesen ismerhetjük meg a magyar békedelegáció öt hónapi munkájának legfontosabb... több»

Az aranylány
#66509

dokumentum

Andreea Răducan 17 évesen a Sydney-i olimpián szerzett bajnoki címet női tornában, ám doppingolás miatt megfosztották az aranyérmétől. 15 évvel később Andreea még midig azért... több»

#66510

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#66511

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#66512

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#66513

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#66514

dráma | vígjáték

A hetvenéves Mahin, aki eddig magányos volt, úgy dönt, hogy újraéleszti szerelmi életét. Egy véletlen találkozásból pedig egy felejthetetlen este kerekedik. több»

#66515

dráma | vígjáték

Delia, háromgyermekes anya az 1940-es évek második felében Rómában él. A város a felszabadulásból fakadó remény és az éppen csak véget ért háború okozta anyagi nehézségek... több»

#66516

dokumentum | életrajzi

Pablo Picasso a történelem egyik legmegbecsültebb művésze. Mégis, mi vezette őt ilyen elismeréshez? Évekig figyelmen kívül hagyták meghatározó élményeinek jelentőségét – az... több»

#66517

78 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#66518

animáció | dráma | vígjáték

Az erős mezőny ellenére a Karasuno gimnázium röplabdacsapata továbbjutott a Mijagi prefektúrában rendezett Harutaka-torna előselejtezőjén, és bejutott a harmadik fordulóba. több»

#66519

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon való... több»

#66520

dráma

A film két fiatalember történetét meséli el, akik Dakarból Európába indulnak. több»