Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Karácsonyi varázslat
#68901

játékfilm

A 16 éves Panni rajongásig szereti édesapját, aki az utóbbi időben egyre idegesebb és kimerültebb. A kislányt rettenetesen megviseli, amikor apja karácsony előtt elhagyja őket. Panni... több»

Aranyban álmodó (Aranyban álmodó)
#68902

életrajzi

Ady Endre Üdvözlet című versének soraival invitálja legtöbb kiállítására a látogatókat Ungvári Mihály festőművész. A román határ mentén elterülő kistelepülésen,... több»

#68903

dokumentum

Lewis Pugh fejest ugrik a Jeges-tengerbe, és leúszik egy kilométert a Déli-sark vizeiben, s mindezt egy szál úszónagrágban és úszósapkában - ezt eddig lehetetlennek tartottuk. Hogy... több»

Nemzeti dal
#68904

NA Nemzeti dal  (2000)

kísérleti film

Egy különleges Március 15-e. A Nemzeti Múzeum lépcsőjén a siketnémák jel-nyelvén "hangzik el" a Nemzeti Dal.

Az emberi memória titkai
#68905

dokumentum

Emlékezetünk különleges, izgalmas és meghökkentő rendszer, kötőanyag személyiségünk és a világ közt, nélküle sose látnánk ki a jelenből és képtelenek lennénk tanulni, vagy a... több»

Varjúháj
#68906

NA Varjúháj  (2018)

Egy kisfiú története, aki anyukája betegségét és saját szorongását sötét, mágikus fenyegetésként éli meg. több»

Öt után, hat előtt
#68907

dráma | rövidfilm

Nő a vonatablakban, fehér sál, fekete napszemüveg. Nem túl franciás ez így? Néha bejön, ha az ember a férjét magára hagyja egy kicsit.

Diogenidész
#68908

dokumentum | életrajzi

T. Zselensky Péter író, költő, műfordító és újságíró főállású csövesnek, túlélőnek és nem utolsó sorban Diogenidésznek, azaz Diogenész leszármazottjának vallja magát... több»

Az igazság a zsírról
#68909

dokumentum

A zsírt első számú egészségügyi közellenségként tartják számon. De vajon tényleg olyan ártalmas, mint gondoljuk? A legutóbbi kutatások arra engednek következtetni, hogy lehet,... több»

Csehov: Platonov
#68910

Csehov ifjúkorából, az 1878 és 1881 közötti időből, tehát vagy az utolsó gimnáziumi, vagy az első egyetemi évekből, 11 házilagosan készített, cérnával összevarrt füzetben... több»

Távoli rokonság - Japán
#68911

dokumentum

A film arról ad képet, hogyan vélekednek a japánok a magyarokról, mit tisztelnek a kultúránkból, mit láthat a közönség a Japánban rendezett Millenniumi Magyar Fesztiválon. Japánok... több»

Rendező: Halom József

És félt a párt - Keletnémet szolidaritás a forradalommal
#68912

dokumentum

A szovjet birodalom megszállta országokban a hajdani NDK fiataljai között egyedülálló szolidaritási mozgalom bontakozott ki 1956-ban a magyar forradalommal. A diktatúra állambiztonsága... több»

Rendező: Kiszely Gábor

Vakvilágban
#68913

dráma

A vak véletlen folytán tragikusan összekapcsolódik két ember sorsa. Az újításért kapott pénzből a gumigyári brigád tagjai mulatni mennek. Sándorék, már italosan, egy előkelő... több»

Ragadozók zsákmányai - A középső láncszem
#68914

dokumentum

A tápláléklánc az élőlények egyik legfontosabb kapcsolata, ahol minden egymásra épül. Ha az egyik láncszem kiesik, felborulhat a rendszer. több»

Gyermekfilmek - Július 15
#68915

-Gusztáv: Gusztáv, a féltékeny Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A szegény ember kilenc tyúkja s kakasa Rendező: Nagy Lajos, Horváth Mária, Balajthy László-Piros alma szép... több»

Zenés TV Színház
#68916

zenés

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Rimszkij-Korszakov operája Puskin drámájának felhasználásával a zseni és mesterember között feszülő ellentétet mutatja be. Antonio Salieri megbecsült olasz zeneszerző,... több»

Észak-Korea: A rezsim titkai
#68917

dokumentum

A kétórás dokumentumfilm bemutatja a bonyolult történelmet, az extrém politikát és a merev társadalmi normákat, melyek a belső elnyomás és a külső agresszió útjára vezették... több»

High-Tech Bajorországban
#68918

dokumentum

Hogyan lett egy alapvetően agrártartományból Európa egyik legfejlettebb iparával rendelkező német szövetségi állam? Hogyan fejlődik a technológia tovább?

Kemény János báró filmjei
#68919

dokumentum

Kemény János báró amatőr filmfelvételeinek fölidézésével, az erdélyi irodalom mecénására, a Helikon megszervezőjére és családjára emlékeznek a megkérdezettek.

Rendező: Czigány Zoltán

#68920

A természetfilm magyar találmány című film annak jár utána, hogy hol vette kezdetét a magyar természetfilm-készítés és mi miatt vált olyan népszerű és kedvelt műfajjá nem... több»