Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Vadhuss
#68881

NA Vadhuss  (2010)

játékfilm

Egy család kései nyaralásának egy napja bontakozik a ki a Parti Nagy Lajos azonos című novellájának nyomán készült filmben. Meg a vendéglátósé, aki megpróbál megfelelni az... több»

Portré Sebő Ferencről - Este a Gyimesbe' jártam
#68882

életrajzi

A portréfilm a 70 éves Sebő Ferenc sokoldalú munkásságából elsősorban a táncházmozgalom és a népzenei hagyományőrzés formálásának legfontosabb állomásait villantja föl. több»

Rendező: Szomjas György

Carlo Goldoni: Velencei terecske
#68883

Három eladósorban lévő lány, három özvegyasszony és három férfi verseng egymással: mind házasodni akar. A karnevál idejére Velencébe látogató idegen lovag felbolygatja az amúgy... több»

Rendező: Ascher Tamás

És múlnak az évek
#68884

dokumentum

Búza Barna szobrászművész vall az idős kor szépségeiről. Orvos, pszichológus, lelkész beszél az öregedés alternatíváiról.

Rendező: Lehoczky László

Les Chaises
#68885

NA Les Chaises  (2008)

rövidfilm

A rövidfilm egy álmos napot mutat be vidéken, amint a napfény a szél által mozgatott leveken átvetül.

Rendező: Vincent Grenier

Szafari
#68886

NA Szafari  (1999)

dokumentum | kísérleti film

Az utazó távoli tájakon forgat, hogy hazatérve a filmszínházban bemutassa a "vadakat" az úri publikumnak. A film egyetlen forgatási napon készült. Ezt az egyetlen napot öt év... több»

Egy év Szibériában
#68887

dokumentum

Szibéria szélsőségesen mostoha időjárási és környezeti viszonyai között csak a legszívósabb és legjobban alkalmazkodó állatok képesek életben maradni. Aki a csodával határos... több»

Hány kocka egy másodperc?
#68888

dokumentum

Hány kocka egy másodperc? - kérdezi az egyik gyerek a másiktól, miközben egy UFO mozgáspályájának fázisait tervezi meg. A film azt mutatja be, hogyan született a Labdakaland című... több»

Red Squad
#68889

NA Red Squad  (2018)

akció

A Kábítószer-ellenes Hivatal egy csapat zsoldost bíz meg azzal, hogy iktassanak ki egy mexikói drogkartellt.  több»

Rendező: Alexander Witt

Szereplők: Brian Presley, Patrice Cols

53:0
#68890

NA 53:0  (1999)

kísérleti film

Az 1999. január 23-án megtartott országos cigány kisebbségi önkormányzati választást 53:0 arányban a Farkas Flórián vezette Lungo Drom választási koalíció nyerte meg. A Lungo Drom... több»

Lavotta úr utolsó szerelme
#68891

játékfilm

Létezhet-e igaz szerelem egy öreg cukrász és a fiatal felszolgálólány között? Lavotta úr és Gizi kapcsolatát többen is ellenzik. Vajon kapcsolatuk kibírja a furkálódást és... több»

Rendező: Bednai Nándor

Közellenség
#68892

Az igazságáért mindent - vagyonát, családját, végül még az életét is - feláldozó lócsiszár történetét Heinrich von Kleist nyomán többször is feldolgozták.Tasnádi István... több»

Keleti szél: A film
#68893

dokumentum

Miqueu (Michel) zenész. Provence-ben él egy kis faluban feleségével, Nikével, aki magyar. A fia Baltazár 24 éves, hegedűs. Michel meghívást kap, hogy csináljon egy koncertet Budapesten,... több»

Az utolsó ördögök
#68894

dokumentum

A tasmaniai őslakosok szerint élt egykor a szigetükön egy gyönyörű, párducszerű állat, melyet valaki megátkozott, így balszerencséjére egy hosszú karmú, széles szájú, dühös... több»

Rendező: Ian Marsh

Az Orvos halála
#68895

Weisz doktor egész életében dolgozott. Mindig sok volt a beteg, így soha sem volt ideje arra, hogy magával is foglalkozzon egy kissé. Most végre eljött a megérdemelt pihenés ideje,... több»

Megálló (Megálló)
#68896

animáció

A villamosmegállóban emberek várakoznak. Van, aki folyton az óráját lesi, van, aki ide-oda járkál, rosszallóan összenéznek, közösen türelmetlenkednek. A villamos azonban nem jön, s... több»

#68897

dráma | romantikus | vígjáték

Egy főzőiskola komoly reménysége megbízást kap, hogy a nagymenő sztárséf szakácskönyvén szellemíróként dolgozzon. A különböző főzési stílusuk miatt, minden egyes recepttel... több»

Komodo sárkányai
#68898

dokumentum

Egy erős, jól megtermett hím egy fiatal nősténnyel igyekszik párosodni. Megszokott, előre borítékolható végkimenetelű szituáció az állatvilágban – gondolhatnánk, de nem a... több»

Szörnyetegek
#68899

játékfilm | rövidfilm

Egy fiú külvárosi ámokfutása közben morális dilemmába kerül. Van-e kiút a fékezhetetlen vágy, az akarat, a ködös képzetek és hazugságok hálójából?

#68900

NA Delivery  (2017)

rövidfilm | vígjáték

Egy küldönc 30 percen belül akar teljesíteni egy szállítást, de eltéved az épületkomplexumban.