Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Buborék
#68861

NA Buborék  (2005)

animáció

A fogyasztói kultúra képi vírusai a média hipnotikus virtualitásán keresztül deforlmálnak, rombolnak.

Rendező: Miklós Árpád

Amikor én még kissrác voltam
#68862

zenés

Fotók és rajzos elemek kombinációja asszociál játékosan az Illés zenekar népszerű szerzeményeire.

Provinciális szecesszió
#68863

dokumentum

Vajon minőségét tekintve provinciálissá válik-e a szecesszió ha a szellemi és civilizációs központoktól távol eső kis városokban valósítják meg terveiket az építészek? A... több»

Rendező: Duló Károly

#68864

horror | thriller

Egy eszes tinédzser egy pszichopata fogságába esik, ahol igyekszik összejátszani fogvatartója mentálisan sérült lányával, hogy valahogyan kiszabadulhasson, még mielőtt ő is felkerül... több»

Dzsingisz Kán öröksége
#68865

dokumentum

Mongólia közel tízszer akkora területen fekszik mint Magyarország, de alig két és fél millió lakosa van. A kínai és orosz hatalmi harcoknak köszönhetően a mongolok többsége ma is... több»

Rendező: Vörös T. Balázs

Férfi és nő
#68866

játékfilm

"Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt." Ezt az alapfelvetést követve válogatták egy csokorba Karinthy Frigyes műveit,... több»

Rendező: Bán Róbert

Távoli utakon
#68867

életrajzi

Baráthosi még a század elején bejárta Ázsia távoli vidékeit azzal a céllal, hogy felkeresse azokat a népeket, amelyek közelebbi vagy távolabbi kapcsolatba hozhatók a magyarsággal. Az... több»

Beszélgetések Szókratésszal
#68868

játékfilm

Edvard Radzinszkij orosz író a nagy görög filozófust, Szókratészt állítja drámája középpontjába. Az athéni bölcset bíróság elé állítják felforgató eszmék terjesztéséért... több»

Fekete Piros – Korniss Péter portréfilm
#68869

dokumentum | életrajzi

Korniss Péter fotóművész a Nők Lapja fotósaként kezdte pályáját, azóta több könyv, kiállítás és számos elismerés van a tarsolyában. Erdély és a néptánc szerelmese, mesél... több»

Rendező: Kántor László

Provincia
#68870

NA Provincia  (2014)

dráma | rövidfilm

A 20 perces alkotás egy áruszállító sofőrről, Ottóról szól, akinek az autója lerobban egy vidéki állomáson, így véletlenül egy ókori római település régészeti ásatására... több»

#68871

NA Új lakók  (1978)

animáció

Filmio

Egy kentaur család beköltözik egy budapesti lakásba, azonban a lakók nem nézik jó szemmel az új jövevények furcsa életmódját. Amikor azonban eltűnnek, furcsa űrt hagynak maguk... több»

Rendező: Gyulai Líviusz

Gyermekfilmek - Július 9
#68872

-Gusztáv: Gusztáv csal Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A mezei nyúl és a sündisznó Rendező: Horváth Mária, Gyapai Tamás-Piros alma szép meséi: A királynő porontyai... több»

A szeretõ
#68873

NA A szeretõ  (1992)

A tizenöt éves lányt egy kompon látja meg a gazdag kínai fiatalember. Autóján magával viszi Saigonba, az internátusba. A kislány meglepõ könnyedséggel rá- áll, hogy a szeretõje... több»

Rosamunde Pilcher: A boldogság nyomában
#68874

romantikus

Közelgő esküvője előtt Eleanor megtudja, hogy vőlegénye megcsalja őt. A tengerparti, idilli Brandon kastélyba menekül, ahol Tom, a legjobb barátja karjaiban vigasztalódik. Hamarosan... több»

A náci, aki zsidókat mentett: Karl Plagge
#68875

dokumentum

A Schindler listájára hasonlító történetben Karl Plagge őrnagy 1240 zsidót férfit, nőt és gyereket foglalkoztatott, és képes volt megóvni közülük sokat Litvánia zsidóságának... több»

Hangköz
#68876

NA Hangköz  (2005)

dokumentum

A kecskeméti Kodály Zoltán Zeneiskola tanárainak és tanulóinak életébe enged betekintést a film. Az epiztódokból építkező minden didaxist kerülő dokumentumfilmből sugárzik az... több»

Rendező: Sós Ágnes

Mécsek
#68877

NA Mécsek  (1992)

játékfilm

Az emberben lévő jóságnak van egy különös sajátja. Minél többször győzi le a rossz kísértését, annál inkább képes megvédeni magát.

A tanuló régió
#68878

dokumentum

A sorozat a munkanélküliséggel különösen sújtott Észak-kelet magyarországi régióban működő szak és felnőttképzési intézmények valamint ezek programjainak bemutatása egyszerű,... több»

Rendező: Mándoki Ferenc

#68879

rövidfilm

A filmben egy új dal sorsát láthatjuk a stúdióbeli próbáktól a koncertszínpadig.

Rendező: Lance Bangs

Kacat-dizájnerek
#68880

Shane Hansen tervezői kihívások sorozatán keresztül irányítja a versenyzőket, segítve őket eredeti, merész és innovatív művek készítésében. több»