Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
A szellem napvilága
#68921

dokumentum

A filmben az 1986. november végi nagy port felkavaró írószövetségi közgyűlésen történtek elevenednek meg, a főbb szereplők visszaemlékezéseiben. Megszólalók: Albert Gábor, Berecz... több»

Cápa - a felszín alatt
#68922

dokumentum

Az utóbbi időkben a cápák életmódjában végzett kutatások néhány orvosi és mérnöki akadály leküzdésében is megoldásokat kínáltak az emberiség számára. Ezek az új... több»

Írottkő Natúrpark
#68923

dokumentum

TV-ben (ID Invest. Disc., csütörtök 01:33)

1997-ben alakult meg az Írottkő Natúrpark a természeti és kulturális értékek megőrzésére. Egy gyönyörű hegység évekig szigorúan zárt világa most láthatóvá válik. Nagyon... több»

Rendező: Szabados Tamás

A szabadság asszonyai
#68924

dokumentum

Március 15. jelkép, magába foglalja az eseményeket, az eszményeket és az érzelmeket is. Az érzelmeket említvén nem feledkezhetünk meg azokról a nevezetes nőalakokról sem, akik a... több»

Bohém, negyvenes, nagypapa
#68925

romantikus | vígjáték

A negyvenes Werner egy hostel recepciósaként éli gondtalan agglegényéletét, minden mókában benne van, és nagy szoknyavadász hírében áll. Ám egy nap beállít hozzá rég nem látott... több»

#68926

NA Anima State  (2013)

dráma | thriller

Napjaink Pakisztánjában egy felfegyverzett pszichopatának látszó, névtelen, bepólyált arcú férfit követünk vérengző körútján,amelyen, úgy tűnik,senki nem próbálja... több»

Rendező: Hammad Khan

Szereplők: Osman Khalid Butt, Khalid Saeed

Magyar utas
#68927

NA Magyar utas  (2000)

dokumentum

Ünnepek tájékán megtelnek a vonatok, repülők, autópályák és a határon túlra induló buszok. Özönlenek haza a határon túl élő magyarok. Hol van az otthon? Igaz-e az a kijelentés,... több»

Rendező: Farkas György

Becsöngettek
#68928

dokumentum

A mai magyar oktatás helyzetét elemző igényes, nézőbarát dokumentum-filmsorozat.

Rendező: Pálos György

Break
#68929

NA Break  (2015)

rövidfilm

Egy idősebb házaspár találkozik egy nehéz sorsú fiatal párral. Jack és Phoebe hamarosan összebarátkozik Billy-vel és Marthával. A mélyen megindító dráma – főszerepben a... több»

Amikor én még kissrác voltam
#68930

zenés

Fotók és rajzos elemek kombinációja asszociál játékosan az Illés zenekar népszerű szerzeményeire.

Serpentine
#68931

NA Serpentine  (2016)

animáció | rövidfilm

A film egy fiatal nő fantáziái kapcsán mutatja be saját magával kapcsolatos elképzeléseit, önértékelését és félelmeit. több»

Rendező: Bronwyn Maloney

Rácsos egyetem
#68932

dokumentum

Középkorú férfiak, egy gépészmérnök, egy történész, egy fröccsöntő egy országgyűlési képviselő, egy klinikai pszichológus, egy építésvezető valamint egy nyugalmazott... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

#68933

dokumentum

Amerika lakói a televíziós kameráknak köszönhetően 1981. március 30-án közvetlen közelről figyelhették végig, amint egy John W. Hinckley nevű 25 éves fiatalember merényletet... több»

Dubai csodálatos állatvilága
#68934

dokumentum

A modern Dubai kincset rejteget - fantasztikus élővilága elválaszthatatlan kapcsolatban áll a sivataggal, a tengerrel és az emberek történelmével és hagyományaival. több»

Egy fiú Mérkről
#68935

életrajzi

Egy kelet-magyarországi faluból Mérkről gyermekfejjel kadetiskolába, onnan a frontra, majd szibériai hadifogolytáborba vezet Danku Ferenc útja. Közel a 80-hoz valósítja meg ifjúkori... több»

Mindent az elefántról
#68936

dokumentum

Valószínűleg még soha egyetlen film nem mutatott be annyi új kutatási eredményt az elefántokkal kapcsolatban, mint a Nat Geo Wild ’Mindent az elefántról’ című műsora. Ülj le a... több»

Gréti
#68937

NA Gréti  (1986)

animáció

Gréti, a nőstény német juhászkutya elmeséli, hogyan szelídítette meg gazdáit.

Rendező: Nepp József

Tokaj
#68938

NA Tokaj  (2000)

dokumentum

Tokaj, az egykoron sok nemzetiség lakta kisváros, világhírű hely. Borai jelentik a külföldi borkedvelőknek Magyarországot. A történelem során rengeteg író, költő járt itt , és... több»

Rendező: Farkas György

A lipicai
#68939

NA A lipicai  (2016)

dokumentum

A lipicai Európa legrégebbi kultúrló fajtája. A filmünk bemutatja, hogy Magyarország milyen fontos szerepet játszik a lipicai lótenyésztésben az 1800-as évektől kezdve egészen... több»

Rendező: Pintér András

Marosi Miklós - Széchenyi-díjas építész
#68940

életrajzi

A mindig új kihívásokat kereső építész megvalósult tervei, nagyszabású épületei bemutatásán túl hitet tesz a magyar építészek kivételes örökségének a továbbadása és... több»

Rendező: Duló Károly