Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68941

dokumentum

Egy mélyreható dokumentumfilm a munkahelyi zaklatásról és az amerikai családokra gyakorolt hatásukról.

Rendező: Richard Santiago

#68942

dráma | sci-fi

A film egy újságíró történetét követi nyomon, aki a Dél-afrikai Köztársaságban vizsgálja egy 5 hónapig tomboló vihar különös következményeit. Miután kollégiával interjúkat... több»

Ezüstlakodalom – Utójáték a Szentivánéji álomhoz
#68943

vígjáték

Shakespeare Szentivánéji álom című darabjának utójátéka Benedek Marcell tollából, melyben megtudhatjuk, mi történik a szerelmespárokkal és a darab szereplőivel 25 évvel később.  több»

Mary Shelley's Monster
#68944

dráma | életrajzi

Mary Shelley retteg attól, hogy a tudatalattijában rejtőző sötétség a felszínre tör, ezért miközben a Frankenstein című regényén dolgozik, harcba keveredik saját "belső... több»

Elvált asszony - operett dióhéjban
#68945

zenés

Jana asszony válópert indít az ura, Karel udvari titkár ellen amiatt, hogy az megcsalta őt egy Gonda nevű ifjú hölggyel, aki, hogy még izgatóbb legyen az ügy, a Szabad Szerelmet... több»

Rendező: László Félix

Harcban az Iszlám Állammal
#68946

dokumentum

Kurdisztán egy igazi sokszínű mikrokozmosz: a Közel-Keleten kis túlzással nincsen olyan vallás vagy etnikum, mely ne lenne megtalálható ezen a kis területen. Arabok, örmények, azeriek,... több»

#68947

NA 6:45  (2020)

thriller

Mi lenne, ha életed egyik legjobb napja hirtelen a legrosszabb rémálommá válna? És mi lenne, ha kénytelen lennél újra és újra átélni ugyanazt a napot? több»

I Feel Fine
#68948

NA I Feel Fine  (2016)

dráma

1980, Glasgow. A kamasz, drogtól zavarodott elméjű Johnny White alatt megrezeg a léc, amikor a hatóságok egy olyan bűneset elkövetésével vádolják meg, melyben nem bűnös. Egy... több»

Trans Duna
#68949

NA Trans Duna  (2015)

dokumentum

A Dunán játszódó dokumentumfilm a teherhajósok izolált életmódját mutatja be, miközben megismerhetjük a folyami munkahely természeti és ipari környezetét. több»

Rendező: Somogyvári Gergő

Holdraszállás - és ami mögötte van
#68950

dokumentum

Brian Cox és Dara O Briain professzorok az Egyesült Államokba indulnak, hogy felfedjék a NASA három nagy űrkikötőjének titkait, melyek 50 évvel ezelőtt lehetővé tették az Apollo... több»

Az álruhás királyfi
#68951

dokumentum

Az álruhás királyfi ebben a természetfilmben a mindannyiunk által ismert rovar, a szitakötő. Fejlődését, különleges átalakulóképességét, táplálkozási és párzási szokásait... több»

Rendező: Moldoványi Judit

Medvék - A legnagyobb túlélők
#68952

dokumentum

Követjük észak-amerikai medvék három faját, amint küzdenek az életben maradásért egy sebesen változó világban; nem feltétlenül a legerősebb fog életben maradni, hanem a... több»

Az ördög szeme, Verespatak
#68953

dokumentum

Valaha az Erdélyi Érchegység aranybányáiból töltötték fel újra és újra a Római Birodalom kincstárait. Verespatak és Abrudbánya most újra "aranylázban" ég: jönnek az ausztrálok... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

Egy munkás szemben a munkáshatalommal
#68954

dokumentum

A film Rácz Sándornak állít emléket, az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a nagyközönség által még nem látott archív anyagok feldolgozásával. A film alapját azok... több»

Ennyiből ennyi (Erdély, 1990)
#68955

dráma | játékfilm

Közvetlenül a romániai forradalom után játszódik a forgatókönyv alapjait adó Csiki László novella. Egy kicsiny magyarlakta faluról készít látleletet úgyszólván a változás... több»

A tárca
#68956

NA A tárca  (2005)

horror | rövidfilm

Rövid horror-mese az öregúrról, aki egy padról pecázik a játszótér zavarosában.

Helló, szia, csókolom
#68957

dokumentum

Marikát és Janit közös szenvedélyük, a tánc hozta össze. Jani nem akart Marika ötödik férje lenni,- így "vadházasságban" élnek. Jani 71, Marika 78 éves. Mex az egyik legismertebb... több»

Rendező: Oláh Kata

Afrika vad arca: Dinasztiák
#68958

dokumentum

Botswana állatvilága ennél sokszínűbb és változatosabb nem is lehetne, a különböző fajok életcélja azonban azonos: fenntartani fajtájuk vérvonalát. Ehhez azonban először párt... több»

A szibériai halott
#68960

dokumentum | történelmi

A film Petőfi Sándor halálának körülményeivel foglalkozik. Részletesen és tudományos alapon is cáfolja az időnként felröppenő híreket, amelyek Petőfi orosz fogságba eséséről... több»

Rendező: Lakatos Iván