Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Párkai István karnagy
#68961

életrajzi

A portréfilm Párkai István több mint hat évtizedes karnagyi és tanári munkássága legfontosabb állomásait idézi fel pályatársak, tanítványok és barátok segítségével. több»

Magyarország egy francia szemével
#68962

dokumentum

Egy francia fotóriporter, Régis Colin évtizedes fotóriporteri tevékenység révén megismeri Magyarországot, az ipari munkások, bányászok, kisebbségek, elsősorban a cigányság... több»

Rendező: Sipos István

HighLife
#68963

NA HighLife  (2016)

Bevállalós maradok a kamera előtt, még a cirkuszi kötélre is felkúszom a művész után, hogy megtudjam, megéri-e vállalni a veszélyt a sok pénzért ? mondja Kovács Dóra, az RTL... több»

Nocturne
#68964

NA Nocturne  (2000)

kísérleti film

Egy idős asszony halála előtt visszaemlékezik életére, élete néhány szép, vagy fájó mozzanatára. Mindez hét perces lírai feldolgozásban, csupán zajokkal, atmoszférával,... több»

Így indult az élet
#68965

dokumentum

 Négy és fél milliárd évvel ezelőtt a fiatal Föld pokoli hely volt. Forrongó káosz, meteoritok, vulkanikus gázok és villámlások. Ha nincs az ózonréteg, a Föld ma is egy... több»

Levegő nélkül a mélyben
#68966

dokumentum

A szabadtüdős merülés elképesztő teljesítmény, kiváltságos adomány és pompás lehetőség is egyben a természet zavartalan megfigyelésére. Pierre Frolla négy világbajnoki címet... több»

Beate Klarsfeld, a nácivadász
#68967

1960-ban Beate megismerkedik Serge-dzsel. Beate a II. világháborút gyerekként élte meg, míg Serge koncentrációs táborban raboskodott. A férfi rettenetes, háborús történetei... több»

Szabadság és béklyó
#68968

életrajzi

A kortárs erdélyi prózaírás kitűnő képviselője Szilágyi István, a kolozsvári Helikon című irodalmi lap főszerkesztője. Emlékezetes regényei: a Kő hull apadó kútba és az... több»

Rendező: Rudas Gábor

Szereplők: Szilágyi István

Dubai csodálatos állatvilága
#68969

dokumentum

A modern Dubai kincset rejteget - fantasztikus élővilága elválaszthatatlan kapcsolatban áll a sivataggal, a tengerrel és az emberek történelmével és hagyományaival. több»

Ebéd
#68970

NA Ebéd  (2005)

dráma | rövidfilm

Együtt egy bolygón. Ketten egy lakásban. Hirtelen minden megváltozik köztük. Még nem látjuk őket, de képről-képre, fokozatosan, kibontakozik a dráma.

Rendező: Sólyom Miklós

Szakonyi Károly: Kardok, kalodák
#68971

Nemzeti múltunk egyik legfényesebb korszakát idézi a színjáték: a Rákóczi-szabadságharc teljes időszakát elevenítve meg a zászlóbontástól az összeomlásig.

Zenés műszak
#68972

dokumentum

Csepel, gyártelep, 30 popzenekar, 19 óvóhelyen, a négy emelet magasságú ablaktalan, atombiztos bunkerekben és a föld alatti pincékben beköt. Este jönnek, reggel mennek, közte... több»

Rendező: Oláh Lehel

Marosi Miklós - Széchenyi-díjas építész
#68973

életrajzi

A mindig új kihívásokat kereső építész megvalósult tervei, nagyszabású épületei bemutatásán túl hitet tesz a magyar építészek kivételes örökségének a továbbadása és... több»

Rendező: Duló Károly

Plutó és Puck
#68974

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai falun, erdőn, mezőn át, amelynek során mindketten sok borsot törnek az útjukba kerülő emberek és állatok orra alá. A mulatságos... több»

Gólyamese
#68975

NA Gólyamese  (2005)

dokumentum

A film a nyílt örökbefogadásról szól, amikor az anya nem tudja, vagy nem akarja felnevelni születendő gyermekét, ezért örökbefogadó szülőkre bízza. A várakozás, a felkészülés... több»

Rendező: Dobray György

Mennyire vagyunk őszinték?
#68976

dokumentum

A csalás az emberi természet szerves része, és becslések szerint mindannyian naponta akár kilencszer hazudunk. De mi lenne, ha létrehoznánk egy világot, amiben nem tudnánk hazudni? Egy... több»

#68977

NA Saroküzlet  (1978)

játékfilm | romantikus

Albert Mully az ipari kémkedés vádjával ártatlanul elítélt geológus, öt év után szabadul. A vonat indulása előtt betér a helyi kocsmába, ahol megismerkedik két férfival, akikről... több»

Gyermekfilmek - Július 25
#68978

-Gusztáv: Gusztáv halogat Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát Rendező: Jankovics Marcell, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: Az... több»

#68979

dokumentum

A dokumentumfilm a Ruhr-vidéket mutatja be, amelynek nem minden lakója felel meg a német polgár modelljének, ők ugyanis az urbanizált világ közepén az ökológiailag motivált... több»

Rendező: Matthias Coers

Ez az élet csak egy harmat
#68980

dokumentum

A Parajdon élő szénégető Bíró Mihály élete és fafaragásai.