Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
#68901

dokumentum

A Jelentés a Földről 2009 című dokumentumfilm a Föld éve kapcsán készült, mely 2008-ban volt. Friss és korszerű tudományos felfedezésekről, környezetvédelmi fejlesztésekről és... több»

Nemkívánatos viszonyok
#68902

dráma

Különös szeremi történet egy feleségét gyászoló diplomata és egy fiatal hölgy között. több»

#68903

sportfilm

A film különböző snowboardos sportolókat mutat be.

Így készült: Szinglik éjszakája
#68904

vígjáték

Négy barátnő, Juli, Edit, Zsófi és Adrienn még gyerekkorában megfogadja: soha nem mennek férjhez. A négy csinos, okos, művelt, a húszas évei végén járó lány tartja is magát a... több»

Akarsz-e játszani?
#68905

kísérleti film

A film azt szemlélteti, hogy mennyiben változik egy vers jelentése, hangulata értelme azáltal, hogy ki, miként szavalja, illetve, hogy milyen képek kísérik a szöveget.

Rendező: Vámos Zoltán

Szereplők: Bajka Pál, Tóth Enikő

ANDO DROM
#68906

NA ANDO DROM  (2001)

zenés

Az Ando Drom Magyarország egyik legismertebb, autentikus és feldolgozott cigányzenét játszó zenekara. A Zsigó Jenő vezette együttes 1990-ben alakult hosszú évek színházi és zenei... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Contrast
#68907

NA Contrast  (2001)

animáció

A film a fekete-fehér, a hang és a tér kontrasztjának folyamatában építi fel a fogalmi, gondolati kontrasztot.

Fekete-fehér, igen-nem
#68908

dráma | rövidfilm

Lili Békáson lakik, és díler Pesten. Tomi Pesten lakik, és Lili főnöke. Lili szerelmes Tomiba. Tomi használja Lilit. Lili meglopja Tomit. Tomi megfenyegeti Lilit. Lili megpróbálja... több»

#68909

Az óriáskrokodil nyomában című ismeretterjesztő film főhőse egy közel hat méteres szörny. Lolong, az óriáskrokodil évekig tartotta rettegésben Mindanao szigetét, majd miután két... több»

Hitújítás
#68910

dokumentum

1541 elején a nyugati végeken, Sárvárott, egy pajtában felállított nyomdagépen megjelenik magyarul a teljes Új Testamentum . A fordító Sylvester János mintha egész rendhagyó... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Ízőrzők: Mencshely
#68911

dokumentum

Mencshely a Balaton-felvidék északi határán fekvő község. A "háromtornyú falu" elnevezést arról kapta, hogy több temploma is van. Természeti környezete önmagában is elegendő indok... több»

Rendező: Móczár István

#68912

NA Jett  (2021)

dráma

A zenés dráma Melbourne underground zenei világába kalauzol el egy banda felemelkedésének és bukásának történetén keresztül.

Csicsóka és a Moszkitók
#68913

Csicsókát kiközösítették a Moszkitók. A városba cirkuszosok érkeznek. A népművelési előadó elveszi engedélyüket azzal az ürüggyel, hogy az embereknek nem ilyen színvonaltalan... több»

LO'JO
#68914

NA LO'JO  (2001)

zenés

Budapesten, a Pepsi Szigeten, a világzenei nagyszínpadon az elmúlt évben fellépett egy különleges hangulatú, francia-holland együttes. LO'JO a nevük, és muzsikájuk világszerte... több»

Rendező: Durst György

Mintha nem otthon lennénk...
#68915

dokumentum

A két részes film kiinduló pontja a 2010. októberi vörösiszap tragédiát követő hónapban forgatott "4 nap emlékezés" című film. Az első rész centrumában az akkor megismert... több»

Rendező: Gulyás János

Tabi László: Jubileum
#68916

játékfilm

Hűség, hűtlenség, kölcsönös rivalizálás, férfi és nő kapcsolatának örök témája. Ezúttal egy ünnepelt színészházaspár "jubileuma" ad alkalmat az írónak, hogy elmondja... több»

Millenáris Teátrum - Tolcsvay László-koncert
#68917

zenés

Szövegeiben, zenéjében, előadásmódjában, együttese tagjainak megválogatásában rejlik Tolcsvay László titka, az idő múlását túlélő népszerűség.

Rendező: M. Nagy Richárd

A katakomba rejtélye
#68918

dokumentum

Dr. Michael Scott történész feltárja egy sír titkait, amelyet a híres római katakombákban találtak. több»

The Iron Hammer
#68919

dokumentum | sportfilm | történelmi

Dokumentumfilm Jenny Lang Pingről, a híres kínai röplabdajátékosról. több»

Sugárpehely
#68920

rövidfilm

Weöres Sándor művének táncfeldolgozása.

Rendező: Borsos Miklós