Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Cs. Szabó László szellemi öröksége
#68981

dokumentum

Cs. Szabó László (1905-1984) a magyar esszéírás egyik legkiválóbb képviselője. 1949-től emigrációba kényszerült, Angliában élt, ahonnan 1980-tól évente hazalátogatott. A műsor... több»

Rendező: Rudas Gábor

A kékszakállú herceg vára
#68982

zenés

A Bartók operájából készült filmalkotás középpontjában egy erős szimbólum áll: a vár, a férfi lelke, múltjának épülete, a menedék. A sötét, hideg vár, Kékszakállú... több»

És feltárult a világegyetem
#68983

dokumentum

25 évvel ezelőtt indította el a NASA a csillagászat egyik legambiciózusabb projektjét, a Hubble űrteleszkópot. Amikor először küldött képeket vissza a Földre úgy tűnt, hogy az... több»

Gyermekszemmel
#68984

dokumentum

Gyermekek a világ minden tájáról, rajzaikon keresztül, és saját szavaikkal mesélik el, hogy mit jelent számukra a Szentírás.

Rendező: Mátis Lilla

Get Rich or Die Mining
#68985

kaland

Guy Clutterbuck hiába a világ egyik legjobb drágakővadásza, ezúttal olyan vállalkozásba fogott, ami még őt is tönkreteheti: busás hasznot reményében elhívott egy csapat befektetőt... több»

#68986

rövidfilm

Egy furcsa fantasy történet a Tűzgyűrű írójától. több»

A phaisztoszi korong titka
#68987

dokumentum

Lehetséges, hogy a phaisztoszi korong csupán egy jól sikerült hamisítvány? Eredete heves vitákat váltott ki már felfedezésekor, 1908-ban is. Többen – köztük Jerome Eisenberg... több»

László Károly portréi
#68988

dokumentum

László Károly pszichoanalitikus, művészettörténész, műgyűjtő és kereskedő, magát zsidó vallású magyarnak tartja. Élete során megjárta a koncentrációs táborok poklát, mégis... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Álomturné
#68989

NA Álomturné  (2005)

dokumentum

Egy értelmi sérültekkel foglalkozó otthon lakóinak az élete valójában sokszor ugyanolyan unalmas, mint bármelyikünké. Tomi, aki szülei halála miatt került ide, egy szép napon úgy... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Muzsika mix
#68990

NA Muzsika mix  (2015)

zenés

TV-ben (Muzsika TV, csütörtök 01:33)

Zenés klipek, az ország – világ legismertebb előadóitól műfajtól függetlenül. több»

Öt után, hat előtt
#68991

dráma | rövidfilm

Nő a vonatablakban, fehér sál, fekete napszemüveg. Nem túl franciás ez így? Néha bejön, ha az ember a férjét magára hagyja egy kicsit.

Diogenidész
#68992

dokumentum | életrajzi

T. Zselensky Péter író, költő, műfordító és újságíró főállású csövesnek, túlélőnek és nem utolsó sorban Diogenidésznek, azaz Diogenész leszármazottjának vallja magát... több»

Az igazság a zsírról
#68993

dokumentum

A zsírt első számú egészségügyi közellenségként tartják számon. De vajon tényleg olyan ártalmas, mint gondoljuk? A legutóbbi kutatások arra engednek következtetni, hogy lehet,... több»

Csehov: Platonov
#68994

Csehov ifjúkorából, az 1878 és 1881 közötti időből, tehát vagy az utolsó gimnáziumi, vagy az első egyetemi évekből, 11 házilagosan készített, cérnával összevarrt füzetben... több»

Távoli rokonság - Japán
#68995

dokumentum

A film arról ad képet, hogyan vélekednek a japánok a magyarokról, mit tisztelnek a kultúránkból, mit láthat a közönség a Japánban rendezett Millenniumi Magyar Fesztiválon. Japánok... több»

Rendező: Halom József

És félt a párt - Keletnémet szolidaritás a forradalommal
#68996

dokumentum

A szovjet birodalom megszállta országokban a hajdani NDK fiataljai között egyedülálló szolidaritási mozgalom bontakozott ki 1956-ban a magyar forradalommal. A diktatúra állambiztonsága... több»

Rendező: Kiszely Gábor

Vakvilágban
#68997

dráma

A vak véletlen folytán tragikusan összekapcsolódik két ember sorsa. Az újításért kapott pénzből a gumigyári brigád tagjai mulatni mennek. Sándorék, már italosan, egy előkelő... több»

Ragadozók zsákmányai - A középső láncszem
#68998

dokumentum

A tápláléklánc az élőlények egyik legfontosabb kapcsolata, ahol minden egymásra épül. Ha az egyik láncszem kiesik, felborulhat a rendszer. több»

Gyermekfilmek - Július 15
#68999

-Gusztáv: Gusztáv, a féltékeny Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A szegény ember kilenc tyúkja s kakasa Rendező: Nagy Lajos, Horváth Mária, Balajthy László-Piros alma szép... több»

Zenés TV Színház
#69000

zenés

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Rimszkij-Korszakov operája Puskin drámájának felhasználásával a zseni és mesterember között feszülő ellentétet mutatja be. Antonio Salieri megbecsült olasz zeneszerző,... több»