Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Kalef - A Moszkva téri galeri
#71201

dokumentum

Buda legforgalmasabb központja a Moszkva tér. Az 50-es évek végétől a 68-69-ig ide járó fiatal gimnazisták és főiskolások, jampecek soha nem ejtették ki szájukon a Moszkva nevet.... több»

Magarok Nepálban
#71202

dokumentum

A nepáli magarok ősi vallása a sámánizmus. Anne De Sales francia sámánkutató mondandójával keretbe foglalja azokat a ritka felvételeket, amelyeket egy sámánszertartáson forgattunk.

Végállomások
#71203

dokumentum

Németh Gábor Péter dokumentumfilmje, a Végállomások, azoknak a bosnyák menekülteknek a lehetetlen helyzetét mutatja be, akiket a háborús frontvonalon lévő jakesi elmeszociális... több»

Csíksomlyó története
#71204

dokumentum

Csíksomlyó ősi kegyhely, hisz már az 1400-as évekből is maradtak fenn olyan dokumentumok, amelyek ősidők óta, nagy számban rendszeresen odasereglő sokaságról tudósítanak. De... több»

Rendező: Horváth Tamás

Mária
#71205

NA Mária  (2007)

zenés

Horgas Eszter fuvolaművész 2003-ban hozta létre Carmen című zenés produkcióját, megnyerve a közreműködésre a világhírű gitárművészt, Al Di Meolát. Az együttműködés olyan... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

A mozgás varázsa röntgen szemmel
#71206

dokumentum

A Jénai Egyetem tudósai igyekeznek megfejteni az emberi test mozgásának még meg nem fejtet titkait. A testen belüli folyamatok mélyebb megértéséhez egy nagysebességű, modern... több»

Szín-játék
#71207

rövidfilm

A film Mesélője egy történetbe kezd, amelynek szereplői a Cserkész, aki cserkészkedik, az Erdőkerülő-író-favágó, aki erdőt kerül, ír, és fát vág, a Sintér, aki végzi a... több»

Rendező: Mráz Ferenc

Born to Run
#71208

kaland

Egy díjnyertes újságíró és egy sérült futó a világtól elzárt mexikói Réz-kanyonba utazik, hogy kiderítsék, miként képesek a Tarahumara indiánok több száz mérföldet futni... több»

Einstand
#71209

NA Einstand  (2003)

filmetűd

Bankhuligánok a parkban.

Rendező: Oláh Lehel

Szereplők: Vad Levente, Vad Máté

Párbeszéd a zenében - V4 jazz est
#71210

zenés

Négy ország között a legrövidebb út a zene. Ezen a koncerten a Visegrádi Csoport négy országa beszédbe elegyedik egymással és a közönséggel egy olyan nyelven, amely mindenki... több»

#71211

NA Veszélyroham  (2021)

(1)

akció | rövidfilm | sci-fi

Franklin (Tóth Péter Attila) egy napon találkozik egy József nevű férfival (Kilián Tibor), aki különleges, ámde veszélyes feladattal bízza meg Franklint: ha bemegy a közeli erdőbe,... több»

#71212

93 Panelkapcsolat  (1982)

(2)

dráma

Egy egymástól eltávolodó férj és feleség elgondolkodik a házasságuk legrosszabb vitájához vezető eseményeken. több»

Nagyon jó és hasznos film, ajánlom meggtekintésre mindenkinek. Érdemes elgondolkodni rajta, hogyan ment tönkre annyi ember élete, annyi család és generáció egy hülye utópista eszme miatt.
#71213

akció | sci-fi | vígjáték

A Deadpool franchise harmadik része, melyben a közönségkedvenc karakter mellett visszatér Rozsomák szerepében Hugh Jackman. több»

#71214

akció | dráma | krimi | musical | thriller

Arthur Fleck, az Arkham Elmegyógyintézet leghírhedtebb lakója, egy ismeretlen nő kíséretében szabadul ki a fogságból, odakint azonban hatalmas káosz uralkodik. Gotham City mocskos... több»

#71215

dráma | vígjáték

A hetvenéves Mahin, aki eddig magányos volt, úgy dönt, hogy újraéleszti szerelmi életét. Egy véletlen találkozásból pedig egy felejthetetlen este kerekedik. több»

#71216

dráma | vígjáték

Delia, háromgyermekes anya az 1940-es évek második felében Rómában él. A város a felszabadulásból fakadó remény és az éppen csak véget ért háború okozta anyagi nehézségek... több»

#71217

dokumentum | életrajzi

Pablo Picasso a történelem egyik legmegbecsültebb művésze. Mégis, mi vezette őt ilyen elismeréshez? Évekig figyelmen kívül hagyták meghatározó élményeinek jelentőségét – az... több»

#71218

78 Motorosok  (2023)

(8)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált Motorosok elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és hangjaiban. Kathy, a... több»

#71219

animáció | dráma | vígjáték

Az erős mezőny ellenére a Karasuno gimnázium röplabdacsapata továbbjutott a Mijagi prefektúrában rendezett Harutaka-torna előselejtezőjén, és bejutott a harmadik fordulóba. több»

#71220

akció | kaland | sci-fi | thriller

Amikor a világ véget ér, a fiatal Furiosát (Anya Taylor-Joy) elrabolják szülőhelyéről, és egy nagy motoros horda kezébe kerül, amelyet a hadúr Dementus vezet. A pusztaságon való... több»