Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
A Planet Called Eden
#72161

akció | sci-fi

A film története szerint a 22. században egy távoli csillagrendszerben tevékenykedő űrexpedíció részvevői váratlanul egy mesterséges bolygóra bukkannak, amely vélhetőleg valamilyen... több»

Konrád György: Fenn a hegyen
#72162

játékfilm

Konrád György Fenn, a hegyen című önéletrajzi regényéből készült televíziós feldolgozás.

Melyik úton járjak?
#72163

Louisa szép is, fiatal is, kedves is, mégis mindenkire balszerencsét hoz. Elsõsorban persze azokra a férfiakra, akik botor módon feleségül veszik. Minden egyes újdonsült férj szentül... több»

Megélni és megírni...
#72164

dokumentum

Budai Kulcsár János költő és újságíró életét megváltoztatták 1956 forradalmi napjai. A költő és versei idézik fel az 50 évvel ezelőtti emlékeket.

Szereplők: Nagy Ervin

Our Hearts Beat Like War
#72165

dráma | rövidfilm

A 9 éves Sinai elalszik az anyja munkahelyén, s az elméje kalandos utazásra hívja. több»

Rendező: Elinor Nechemya

Szereplők: Laliv Sivan

HERZL
#72166

NA HERZL  (2004)

dokumentum | életrajzi

"Azokban az országokban, ahol a zsidóknak jól megy a soruk, cáfolni fogják azt az állítást, hogy az asszimiláció nem valósítható meg. Csak akkor fognak rájönni igazára, mikor... több»

Antalyai napló
#72167

dokumentum

2007-ben a szarvasi Chován Kálmán Művészeti Alapiskola néptánccsoportja képviselte hazánkat a 29. Nemzetközi Gyermek Néptáncfesztiválon. Útjukról és a rendkívül gazdag... több»

Rendező: Tősér Ádám

Menekülés a szerelembe
#72168

dokumentum | életrajzi

"A Bódva mentén, a kerekerdő szélén ismertem meg Etát. Gyöngyöző nevetését hallottam meg először, piros pulóverben, mezítláb csúszkált a hóban. "Nem fázom, mert melegít a... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Az ozorai példa
#72169

játékfilm

1848 őszén Ozora körül gyülekeznek az általános támadásra készülő császári seregek. Az első szabad szüretet ünneplő ozoraiakat nem rémíti meg a hír, furfanggal futamítják... több»

Krzysztof Scieranski & Vasvári Pál
#72170

zenés

Krzysztof Scieranski és Vasvári Pál 1981-ben ismerkedett meg a Szegedi Jazz Fesztiválon egy jam session alkalmából. Az évek során nemcsak jó zenészek, de jó barátok is lettek. 2002... több»

Rendező: Sebők György

#72171

vígjáték

"Itt mindenki új popsit, új melleket akar. Ön mit utál magában annyira? Vagy esetleg a férje?" A 66 éves nő, Dorottya vagy inkább Mimi ajándékot kap a férjétől, egy plasztikai... több»

Álometűdök
#72172

filmetűd

Filmetűd Martin Gábor verseire és fotóira.

Szereplők: Lukács Sándor

Óriások Voltunk
#72173

dokumentum | történelmi

1956 októberében Miskolc városának is megvolt a maga saját forradalma. Ennek fő szervezői a miskolci diákok, a szocialista oktatás és iparfejlesztés nagy büszkesége, a Miskolci... több»

Különböző helyek
#72174

dokumentum

A film készítői a Velencei Filmfesztiválon arra a kérdésre kerestek választ, milyen lehetőségei vannak a filmnek a képi nyelv változásával.

Rendező: Fésős András

Mediawave koncertek 2004. - Dresch Quintet
#72175

zenés

Dresch Mihály első kvartettjét 1984-ben alapította. A kilencvenes évek közepéig gyakorta változott a tagok összetétele, majd 1995-ben stabilizálódott a mai felállásban a... több»

Rendező: Silló Sándor

D-dúr
#72176

NA D-dúr  (2008)

dokumentum | életrajzi

Kiszolgáltatva, de méltósággal viselve. A végső harc, amit minden ember elveszít. Az utolsó harmónia, amit mindenki eljátszik: az elmúlás. Az Arany Alkony idősek otthona lakóinak... több»

A honti igricek
#72177

játékfilm

1910-ben az ipolysági vármegyeházán Győrffy István, a Néprajzi Múzeum őre állított be az alispánhoz, Marek Károlyhoz. Nem elég a kanászhangszert berakni a múzeumi üvegszekrénybe,... több»

Rendező: Bán Róbert

Szoknya
#72178

NA Szoknya  (2006)

rövidfilm

15 éves gimnazista lány, Anna a belvárosban lóg tanitás alatt. Egy drága ruhaüzletben meglát egy fiatal vonzó nőt, aki egy fodros szoknyát próbál. Anna számára a nő es általa a... több»

Omega koncert
#72179

zenés

Omega volt, Omega van, Omega lesz. Ez lehetne a mottója a hatvanas években alakult legendás Omega együttesnek, aki 2004-ben újra turnézni indult, melynek végállomása a budapesti Puskás... több»

Gábor Felicia - Csángó vagyok
#72180

dokumentum

Gábor Felicia, gyereklányként hagyta el szülőföldjét, hogy előbb Erdélyben, majd Budapesten tanuljon, a fővárosban alapított családot. A Vajdaságból származó férjével, s kicsi... több»

Rendező: Zsigmond Dezső