Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Csörgősipka
#72201

A Csörgősipka című televíziós sorozatban Gabnai Katalin, a drámajátékok ismerője, rendezője és szakértője adja át tudását a báb- és gyerekjátékok rendezéséről mindazoknak,... több»

Vilhelm Károly műhelyében
#72202

életrajzi

Filmünkben Vilhelm Károly erdélyi származású festőművész beszél regényes életéről és művészetéről. Az alkotóból, mint képeiből árad az életöröm. Igazi impresszionista,... több»

Rendező: Sipos István

Beágyazott emlékeink
#72203

dokumentum

TV-ben (DUNA WORLD, csütörtök 01:33)

Ahogyan sokan mások, mi is úgy nőttünk fel, hogy csak foltokban ismertük családunk történetét. Százéves házak emlékeit feldolgozó internetes cikkben szembesültünk édesanyánk... több»

Rendező: Oláh Kata

Jazz + Az koncert
#72204

dokumentum

A Jazz+Az 2000. május 19-én tartott búcsúkoncertje a Kisstadionból. több»

Limbo
#72205

NA Limbo  (2019)

dráma

Egy gyilkos a pokolban találja magát, egy keserű ügyész és egy tapasztalatlan védőügyvéd karjai között. több»

A vénasszonyok nyara
#72206

játékfilm

A Maróti Lajos írásából 1980-ban készült darabban látszólag nagy szeretetben él a nagymama, a mama és az unoka, míg meg nem jelenik az unoka szerelme, s felszínre nem hozza a... több»

A bujdosó I. - Egy év Bethlen István életéből
#72207

dokumentum

A közel három évtizede, a SZÁZADUNK keretében készült filmsorozat 1944. március 19-től, a német megszállástól követi nyomon gróf Bethlen István sorsát, aki 1921-től 1931-ig... több»

A dombba zárt gyár
#72208

dokumentum

Aki erre jár, nem lát mást, csak egy domboldalt virágokkal, facsemetéket katonás sorban, szorgosan menetelő hangyákat, precízen kivitelezett autópályát és felüljárókat. Ha nem... több»

Pintyőke cirkusz, világszám! (Pintyőke cirkusz, világszám!)
#72209

Mit tehet egy vándorcirkuszos, akinek szétszéledt a társulata? Keseregve gondol régi szép időkre. Mik történnek vele, ha egy varázserdőbe ér? Természetesen emcsak különös dolgok,... több»

A cigány hold - egy cella képei
#72210

kísérleti film

1957 tavaszán egyik vidéki városunk börtönében közös vizsgálati cellába kerül három női gyanúsított: egy tanárnő, aki harcolt a forradalomban, egy fiatalkorú, gyermekgyilkos... több»

Csókolj meg, édes!
#72211

A filmrendező három filmíróval filmtémákról beszélget. Hogy "életszagú" legyen a tervezett mozidarab, úgy döntenek, hogy olvasói levelek nyomán indulnak el. Az első történet, a... több»

Gazdag szegények
#72212

játékfilm

Kapor Ádám kiöregedett váltóőr és élettársa előtt felcsillan a remény: végre bekerülhetnének a városi szegényházba. Már-már úgy látszik, beteljesedik életük nagy vágya, ám... több»

Az ember lánya
#72213

dokumentum

Korunk egyik rabszolgaságáról, a prostitúcióról szól a film, amelyben egy fiatal lány sorsa tárul fel előttünk. Hogy a főszereplő inkognitóját megőrizhessék a film alkotói, arca... több»

Cooling Waters
#72214

dokumentum | rövidfilm

Szarajevóban emberek sürgölődnek egy elhagyott ház körül. A rövidfilmből kiderül, hogy kik is ők, és hogy milyen okból ténykednek ott.

Rendező: Jonas Scheu

Baljós felhők között
#72215

dokumentum

Szerb Antal elbűvölő emberi és tudósportréját idézzük meg. A portréfilmben irodalmárok mutatják be azt a ritka jelenséget, hogy egy írót elsősorban irodalomtörténeti munkái... több»

Rendező: Bakos Katalin

Hátsó lépcső
#72216

rövidfilm

A céltudatos, konzervatív Júlia a 90-es évek elején egyetemi ösztöndíjasként Párizsba utazik. Egy elegáns ház felső emeletén bérel apró lakást, ahová csak a félhomályba vezető... több»

Egérút
#72217

NA Egérút  (2001)

dráma | játékfilm

A főhős, Péter Simon negyven feletti író, akinek éppen most jelenik meg az első kötete, s noha kicsit későinek tűnik a debütálás - ő mégis úgy érzi, most végre abszolút a... több»

La jupe d'Adam
#72218

rövidfilm | vígjáték

Egy fiatal apa úgy dönt, hogy hagyja fia nemi identitását szabadon kibontakozni, és beleegyezik, hogy a srác egy nap szoknyában menjen iskolába. A fiút azonban társai zaklatni kezdik,... több»

Gran Paradiso
#72219

dokumentum

Bágyi Ferenc 1945-ben született Budapesten. 1980 óta él Németországban, ahol a világ egyik legjobb természetfotósaként tartják számon. Megszállottja munkájának, nála nincs semmi... több»

Rendező: Pozsgai János

#72220

dokumentum

A dokumentumfilm a katolikus egyház jelenlegi fejével, Ferenc pápával foglalkozik. Megpróbálja hitelesen megrajzolni ennek a rendhagyó stílussal rendelkező, a szegények és elesettek... több»

Rendező: Andrés Garrigó