Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Az amo család
#72221

dráma | rövidfilm

Amoék sokgyerekes debreceni prolicsalád: segélyekből, kukázásból, ügyeskedésből evickélnek a lét határán. Amo Mama, a családfő mindent megtesz, hogy legyen kenyér az asztalon,... több»

Rendező: Bolla Bertold

Az ősemberek
#72222

dokumentum

Mikor jelentek meg az emberek Európában, melyek voltak a homonidák evolúciójának lépcsőfokai? Milyenek voltak a Neander-völgyi emberek, hol és hogyan éltek? Milyen kapcsolat volt a... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

A pingvin konstrukció
#72223

játékfilm | rövidfilm

Szabadi élete egy csapásra jóra fordul. Már csak az a kérdés, hogy Cili visszajön-e hozzá a zsiráfoktól.

Allan Quatermain and the Jewel of the East
#72224

akció | kaland

A film története szerint Allan Quatermain éppen nyugdíjas éveit élvezi, amikor értesül barátja haláláról. Allan és családja egy furcsa idegen segítségével Közép-Afrika... több»

Dokumentátorok
#72225

dokumentum

Dárday István filmrendező pályája a dokumentarizmus igézetében indult. A 70-es években a Balázs Béla Stúdióban készített dokumentumfilmeket állandó alkotótársával, Szalai... több»

#72226

dráma

Két barát, akiknek kapcsolata ismeretlen okokból megromlott, egy este alatt újra összejönnek, hogy áthidalják a szakadékot, amely oly régóta elválasztotta őket.  Bár eleinte... több»

Gencsimese
#72227

NA Gencsimese  (2001)

filmetűd

A lírai film kísérlet és felfedezés egyben. Kísérlet a nagyszülők elhagyott házának életre keltésére, hangok, múltbeli zörejek és a hetvenes éveket idéző rádiófelvételek... több»

#72228

dráma

A sötét hangvételű dráma a drog- és alkoholfüggőségnek, illetve következményeinek a kérdését járja körül. több»

#72229

krimi | thriller

Testvére halála után egy szadista nővérnek öltözött dühös fiatal nő olyan pszichopata gyilkosokat ejt foglyul és kínoz, akik női áldozatokat szedtek Kansas környékén.

Faludy György, költő
#72230

dokumentum

"Faludy Györgynek hívnak. Magyar író és költő vagyok. 1910-ben Pesten születtem. A berlini, a grazi, a bécsi és a párizsi egyetemekre jártam. Egyetemek után hazakerültem,... több»

Máltai történet
#72231

dokumentum

2001. november 5-én tragikus eset történt egy tassi családi házban. A szobában a rossz vaskályhától keletkezett tűzben súlyosan megégett három kisgyermek. Egyikük pár nappal... több»

#72232

NA Dirty John  (2013)

akció | dráma | rövidfilm

John Evans megakadályozza felesége meggyilkolását.  több»

Night Soil - Economy of Love
#72233

dokumentum | rövidfilm

A film a női szexmunkások brooklyni mozgalmát mutatja be. A mozgalom tagjai munkájukra lehetőségként tekintenek a nők számára a hatalom demonstrálására.   több»

Rendező: Melanie Bonajo

Egy óra - három arc
#72234

játékfilm

Darvas Lili, a kiváló színésznő sikeres életutat járt be. A múlt század húszas éveiben kezdte pályáját a magyar színpadokon, majd Berlin és a Broadway következett. 1972-ben... több»

Alázatosan jelentem
#72235

dráma

A második világháború előestéje. Benedek Zoltán őrnagy maga a megtestesült szolgálati szabályzat. Érzelmeit csak Anna, öccse özvegye felé mutatja ki. Az ezredben kommunisták ellen... több»

Nagyon reális
#72236

dokumentum | életrajzi

Alexai-ék elváltak. Lakás nincs, de van két gyerek. István, a férj albérletben lakik. Ötven felé jár, fáradt és szkeptikus. A volt feleség, Ildi anyaotthonban él a gyerekekkel.... több»

Rendező: El Eini Sonia

A természeti világ - ismerd meg a majmokat!
#72237

dokumentum

Az operatőr Colin Stafford-Johnson, akit lenyűgöznek az üstökös makákók, 25 év után visszatér Sulawesi-re. Amit felfedez, sokkal nagyobb utazásra viszi, mint azt várta. több»

Szabadságharcos emlékhelyek Felsőháromszéken
#72238

dokumentum

A történelemben szinte példa nélküli, ahogy Felsőháromszék - Erdély Spártájának mindenre elszánt lakói 1848 tavaszán feltették életüket a haza és a szabadságharc védelmére.... több»

Rendező: Makó Andrea

A kor szelleme
#72239

dokumentum

A pécsi Gandhi Gimnázium hét tanulója Bernard Kops Café Zeitgeist című darabját próbálja. A próbák folyamán beszélgetéseken, helyzetgyakorlatokon keresztül megismerhetjük... több»

Villi, az elefánt
#72240

animáció

A dohányzás káros az egészségre!

Rendező: Pál Balázs