Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
A párizsi Notre-Dame orgonaművészei Budapesten
#72261

zenés

Francia szerzők művei és improvizációk hangzanak el a két művész 2006. június 30-i hangversenyéből.

The Siege
#72262

NA The Siege  (2017)

dráma | thriller

Egy csapatnyi pakisztáni fegyveres terrortámadást hajt végre a Taj Mahal Palace Hotelben Indiában. több»

Rendező: Justin Kurzel

Pergőtűz
#72263

NA Pergőtűz  (1982)

dokumentum

A háborút megelőző évtized híradóiból, a Magyar Film Iroda által készített dokumentumokból vett összeállítással a film mintegy bevezeti a nézőt a 30-as évek végének... több»

Rendező: Sára Sándor

Műkorcsolyázó és jégtánc Európa-bajnokság
#72264

sportfilm

Páros műkorcsolya - Csordás-Konti; férfi egyéni - Ébert Jenő; páros jégtánc - Korda-Vásárhelyi; női egyéni.

Rendező: Domokos Attila

Status Update
#72265

vígjáték

Josh McIntyre cikket akar írni egy meleg fiút ért atrocitásokról, amelyek az új iskolájában történtek. A dolgot egyfajta társadalmi kísérletként fogja fel, s megpróbál minél... több»

Rendező: Gabe Torres

Szereplők: Mikey Murphy

Akit elkap az ár
#72266

A robbanóanyaggyár saját fejlesztésű beton olvasztó töltet készítésébe fog. Egy ellenséges külföldi kémszervezet Horváth igazgatón (Földényi László) keresztül akarja a... több»

Bogányi Gergely Chopin-műveket zongorázik
#72268

zenés

"Le a kalappal urak, lángész van jelen" - így mutatta be Chopint 1831-ben, híres felfedező cikkében Schumann. Ebben az évben hagyta el Varsót és költözött Párizsba az a zseniális... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Bogányi Gergely

A Bükk orchideái
#72269

dokumentum

Kevesen tudják, hogy az orchideák nemcsak a trópusi éghajlatú területeken, hanem a mérsékekelt éghajlati övben, így hazánkban is megtalálhatóak. A Bükk hegység változatos... több»

Captain Dad
#72270

vígjáték

A dolgok gyakran nem úgy alakulnak egy karibi nyaraláson, ahogy a család előre eltervezi...

Balladák filmje I.
#72271

dokumentum

Kallós Zoltán erdélyi folklorista portréján keresztül az élő folklór (bemérés, csíksomlyói búcsú, énekesek, balladamondók) Ceaucescu Romániájában.

Csobbanás
#72272

NA Csobbanás  (2006)

kísérleti film

A halász édesapa a kisfiával kimegy a tengerre. A férfinak ez már megszokott mindennapi cselekvés, de a gyerek nagyon élvezi. Bedobják a hálót, várják a kapást, telik-múlik az idő.... több»

Rendező: File Csilla

Az utolsó kántortanító
#72273

dokumentum | életrajzi

Tanító... Jelent-e ez a szó ma még valamit; ma, amikor gyermekeinket már nem tanítók tanítják, hanem pedagógusok oktatják? Tanító... Vannak még, akik ismerik e fogalom régi nevét:... több»

#72274

NA Statárium  (1989)

dokumentum

A film az ötvenes évek békésmegyei ún. "gyújtogatási" koncepciós pereit idézi fel, az elítélteket, a kivégzettek családtagjait, az ítélkező bírókat, és egy aprótermetű,... több»

Rendező: Sipos András

Európai népmesék a ládafiában
#72275

családi

Az Európai népmesék a ládafiában című mesesorozat az egyes európai népek, nemzetek legismertebb népmeséit keltette életre.

Az Éden feltámadása
#72276

dokumentum

Az óceánok koralljainak egyötöde az indonéz tengerekben él, ezek közt is az egyik legváltozatosabb élővilággal a Sulawesi-tenger büszkélkedhet. A felszínről akár 45-50 méter... több»

Rendező: Lőwy Gábor

Házasság
#72277

NA Házasság  (1942)

játékfilm

Az elfoglalt sebész megfeledkezik felesége születésnapjáról, sőt az ünneplő vendégekhez sincs kedve csatlakozni. A társaság hamarosan egy mulatóban köt ki, ahol a zongorista hevesen... több»

Három pokol
#72278

dokumentum

Balogh Attila Alternatív József Attila-díjas költő, író. Költészete a realizmus és szürrealizmus bűvöletes, szinte a szómágiával egyenértékű, összecserélhetetlen keveréke.... több»

Csak egy kislány...
#72279

dokumentum | életrajzi

2002. május 16-án Eggerth Márta koncertet adott a bécsi Theater an der Wienben. A koncertfelvétel és a művésznővel készült rövid interjú adja a portréfilm keretét. Eggerth Márta... több»

Kádár kontra Kerekes
#72280

vígjáték

Kerekes Péter (Szilassy László) adósságokkal megterhelt birtokot örökölt. Csak Gábor (Mály Gerő) az inas segíti őt a napi gondok intézésében. Egy ötórai teán Péter... több»