Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
#72241

animáció

Egy tanulságos történet, melyben kiderül, hogy miért is fontos a bátorság és a becsületesség és minden rossz cselekedetnek következménye van. Tűzoltó Samnek minden tudását és... több»

#72242

zenés

A MüpArt classic - Magyarok a nagyvilágban című zenés műsorban klasszikus magyar zeneszerzők művei csendülnek fel hazai és külföldi előadók tolmácsolásában.

A föld
#72243

NA A föld  (1955)

rövidfilm

Öreg parasztemberre adja fel a pap az utolsó kenetet. Az örökösök már a halottas ágy mellett elkezdenek marakodni a földért...

Angyalok szigete
#72244

animáció

Az angyalok láthatatlanok, mert nem tér-idő részei, hanem a lét erőinek és szerkezetének hordozói.

Rendező: Kalmár István

Az igazság az elhízásról
#72245

dokumentum

A gyorséttermi kultúrának és génjeinknek köszönhetően derékbőségünk egyre nő. Chris Bavin viszont megosztja velünk, hogy néhány apró változtatással hogyan maximalizálhatjuk... több»

Kint és bent
#72246

dokumentum

A magyar Leo Amici Alapítvány tevékenysége drogfüggő betegek rehabilitációját és a droghasználat prevencióját elősegítő programokat foglal magába. A rehabilitációs program... több»

Rendező: Domokos János

Álomhotel - Marokkó
#72247

romantikus

Markus, egy, a szálloda konszern ellenséges kivásárlását meghiúsító akció után rosszul lesz és kórházba kerül. Az orvos szigorú és hosszú pihenést tanácsol neki, ezért... több»

Az örökifjú lélek titka
#72248

életrajzi

A magyar televíziók között elsőként, a Duna Televízió képviseletében Matisa Carlo az első, aki eljutott Gianni Morandihoz, a hatalmas népszerűségnek örvendő művészhez, aki a... több»

Rendező: Horváth Tamás

Szereplők: Gianni Morandi

Szolzsenyicin frontnaplója
#72249

dokumentum

A világhírű Nobel-díjas orosz író, az Iván Gyenyiszovics egy napja szerzője, Alexander Szolzsenyicin hadinaplója alapján készült portré. Kozák értelmiségi családba született,... több»

Mesélő életek - beás mesék
#72250

dokumentum

A több magyarországi helyszínen forgatott film szereplői beás nyelven beszélnek (magyar feirattal).A dokumentumfilm célja a magyarországi beás kultúra bemutatása sajátos meséiken,... több»

A Niki Lauda sztori
#72251

dokumentum

Niki Lauda 1976-ban, a Forma 1 egyik leghíresebb balesetében szenvedett életveszélyes sérüléseket. A film vizsgálja a baleset körülményeit és bemutatja Lauda bátor visszatérésének... több»

Defekt
#72252

NA Defekt  (2007)

dráma | rövidfilm

Oxana, a gazdag családi burokból kitörni akaró tinédzser, kiutat keres a családi és társadalmi nyomás alól. Egy féllegális szórakozóhelyen találkozik a társadalom perifériáján... több»

Rendező: Réthelyi András

A meghódított Kárpát-medence
#72253

dokumentum

Hogyan változott meg 1100 év alatt a Kárpát-medence élővilága? A filmben megszólaló szaktudósok meghökkentő epizódokat elevenítenek fel a Kárpát-medence népeinek tájátalakító... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Molto Vivace - Barbaro (Molto Vivace - Barbaro)
#72254

zenés

Balkáni népzene és hardrock, kristálytiszta ének és katartikus szólók - az idén újjáalakult Barbaro mit sem vesztett frissességéből és átütő erejéből. A nyolcvanas-kilencvenes... több»

A ház
#72255

NA A ház  (2003)

dráma | kísérleti film

Egy romos pesti bérházban él az író, aki idegen ebben a városban, ebben az országban. A nyelvet nem beszéli, verbális kapcsolata nincs a lakókkal. Ám mégis ismeri az életüket,... több»

Téli csodavilág
#72256

dokumentum

Az északi erdőségek télen mesevilággá változnak. A hó és a jég pompás látványt nyújt, a béke szinte kézzelfogható. Ám ez csupán a látszat. Az erdő lakói, kisebb és nagyobb... több»

Filmesek egymás között (Rekviem egy filmgyárért)
#72257

dokumentum

Az 1984-1985-ben készült Filmesek egymást között című film folytatása. A film a múlt mellett bemutatja, hogy mára mi lett belőlünk és mi lett a filmgyárakból.

Rendező: Puszt Tibor

Ártéri halászat Kopácson
#72258

dokumentum

A Drávától északra, Kopácson és környékén az ártéri halászatnak évszázados hagyományai voltak, s ennek a délszláv háború vetett véget. A fiatalok nagy része elköltözött,... több»

Rendező: Erdélyi János

Popova Aleszja
#72259

dokumentum | életrajzi

A Magyar állami Operaház ifjú szólótáncosnőjének munkásságát sok egyéb díj után Kossuth-díjjal is elismerték. Aki látta őt táncolni, örömmel találkozik vele a róla szóló... több»

Rendező: Petőcz Tamás

Az elmúlt 200 év
#72260

dokumentum

A Magyar Természettudományi Múzeum története.