Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Mozgó Kép - Romamozi
#72181

dokumentum

1997. Október 31-én a cigánysággal kapcsolatos műsorfolyamot sugárzott a Duna Televízió. E jeles nap tematikájához igazodva készített összeállítást a Mozgó Kép, bemutatva, hogyan... több»

Vierka avagy az eltűnt B. család nyomában
#72182

dokumentum

Az IDFF Jihlavai Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál első helyezett filmje érzékenyen rajzolja meg egy tehetséges fiatal cigánylány portréját. A 11 éves szlovák Vierkát az ég... több»

#72183

NA M.M.P.R.  (1970)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy emberfeletti erővel rendelkező különleges különítmény tagjainak össze kell fogniuk, hogy megállítsák Lord Zeddet, mielőtt a zsarnok átvenné az uralmat az emberiség és a világ... több»

Dalmát körút: Dubrovnik, Sibenik, Krka
#72184

road movie

Horvátország négy délkeleti kerületének természeti és építészeti remekeivel találkozhatunk útifilmünk során. Utunkat Zágrábban, a dalmát fővárosban kezdjük, majd a... több»

Rendező: Meronka Péter

Megyünk a semmibe
#72185

dokumentum

A költői szépségű dokumentumfilm Lipótmező, az Országos Pszichiátriai Intézet utolsó napjait mutatja be. A búcsúzkodást, a pakolást, majd az ürességet.

Rendező: Ragályi Elemér

A mozgás varázsa röntgen szemmel
#72186

dokumentum

A Jénai Egyetem tudósai igyekeznek megfejteni az emberi test mozgásának még meg nem fejtet titkait. A testen belüli folyamatok mélyebb megértéséhez egy nagysebességű, modern... több»

Történetek a magyar filmről VII.
#72187

életrajzi

"Kell valahol egy fényképnek lenni mirólunk..." (Portréfilm Makk Károlyról)

Rendező: ifj. Nádasy László

Szereplők: Makk Károly

Mad Max: The Wasteland
#72188

akció | kaland | sci-fi

George Miller nagy sikerű, Mad Max: A harag útja című filmjének folytatása. több»

Rendező: George Miller

Szereplők: Tom Hardy

Ez úgy igaz, ahogy hiszitek
#72189

dokumentum

Nagyotmondó mesékre, plautusi katonatörténetekre bukkantak a Kárpát-medencében a film készítői. Legtöbbjük arról szól, hogy amerre a magyar katona járt, milyen hatalmas dolgokat... több»

Pilates Dallos Ágival
#72190

dokumentum

A Pilates módszer Joseph Pilates nevéhez fűződik, aki gyakorlatsoraival főleg balett táncosokat, táncosokat, és élsportolókat edzett. Mára a Pilates mint óratípus, bekerült a... több»

Szereplők: Dallos Ágnes

#72191

játékfilm

A szatirikus mű a kiegyezés utáni évtizedek különös, helyüket nem találó vagy parazitává váló figuráit vonultatja fel - kegyetlen iróniával fedi fel a jólét, a... több»

Ha megtévedtem volna...
#72192

dokumentum

A forradalom napjaira emlékezik vissza az egykori határőr százados. Juhász László az életét mentve vált meg az egyenruhától 1956-ban az osztrák határon. Ma venezuelai... több»

Rendező: Halmy György

Színek és fények Líbiában
#72194

dokumentum

Líbiát, ezt a hatalmas kiterjedésű, kőolajban gazdag észak-afrikai országot - 1969. szeptember 1-je óta Moamer el-Kadhafi ezredes irányítja. Az arab nacionalizmus és a szocializmus egy... több»

Rendező: Tótfalusi András

A kínok kútja, az alázat útja... – Szentandrássy István képei
#72195

dokumentum

Ezzel az 1997-ben készült portréfilmmel emlékezünk a nemrégiben elhunyt Kossuth-díjas festőművészről. több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Akváriumi cápák
#72196

dokumentum

Heidi Klum, a híres modell Nigel Marven kiséretében ereszkedik cápák közé a Karib-tengerben, és megismerkedik egy, a fogságban élő cápákat tanulmányozó programmal. több»

Ki vagyok én?
#72197

életrajzi

Ismert művészek vallanak magukról, munkáikról, mesélnek el mindeddig a nagyközönség számára nem ismert történeteket.

Rendező: Lévai István

Egy hely, ahol jó lenni: Dvoracskó Lászlónál
#72198

dokumentum

Dvoracskó László valódi oázist teremtett Szabadka szélén levő óriási telkén, ahol többek között gyerekcsoportokat is fogad: fafaragásra tanítja őket. Üvegre fest, munkáit még... több»

Szereplők: Dvoracskó László

Mese az öt kis kínairól
#72199

A klasszikus kínai népmese szerint élt hajdan öt testvér. Mindegyiknek volt valamilyen különleges tulajdonsága az első ki tudta inni a tengert, a második értett az állatok nyelvén, a... több»

...a gyilkosokat néven nevezni!
#72200

dokumentum

Mosonmagyaróváron a forradalom negyedik napján, 1956. október 26-án tüntetők, munkások, középiskolások, mezőgazdasági akadémisták vonultak az ÁVH határőrlaktanyája elé, hogy... több»

Rendező: Juhász László