Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Kirándulás
#72261

játékfilm

Juli és Marci szerelmesek: közös időtöltés, közös lakás, közös ágy. Van amiben mégsem gondolkodnak egyformán.A kilencedik Celluloid Workshop keretében kivitelezett kisjátékfilm.... több»

Eszmélet után - Elégia József Attiláról
#72262

dokumentum

A film a Curriculum vitaet követve, de nem iskolásan dolgozza fel az életművet. A megszólaló szakértők egyetértenek abban, hogy egy "világrengető géniusz" vívta eleve elrendeltetett... több»

Rendező: Jelenczki István

Lengyelország
#72263

road movie

Utunk a leglátogatottabb lengyel várossal, Krakkóval kezdődik A tudományok és a fiatalok városa olyan épületekkel büszkélkedhet mint a Királyi palota, a Posztócsarnok vagy az 1373-ban... több»

Rendező: Meronka Péter

Magyar népballadák
#72264

játékfilm

Régi és új típusú balladák keletkezése, bemutatása.

Halászóember
#72265

dokumentum

Oravecz Imre a magyar kortárs irodalom egyik meghatározó alakja. Leghíresebb verseskötete a Halászóember, már megjelenése pillanatában jókora ovációt váltott ki. Alcímében ez áll:... több»

A televízió újjászületése
#72266

dokumentum

A három részes sorozat első része megismerteti a nézőket a napjainkban elterjedő digitális televíziózás technikai fogalmaival, új lehetőségeivel. Második alkalommal a... több»

Rendező: Borbás Tamás

Megsebzett ünnep
#72267

dokumentum

"Pesty László vagyok tv riporter. 18 évvel ezelőtt, még a rendszerváltás idején, számos tüntetést dokumentáltam.Az ilyen eseményekről, azt gondolom, kötelességünk tudósítani a... több»

Rendező: Pesty László

Bánk bán
#72268

NA Bánk bán  (1974)

musical

Amíg II. Endre király idegen földön harcol, addig felesége, Gertrúd és annak meráni udvarnépe vígan él. A háttérbe szorított magyar főurak leszámolásra készülnek, de Bánk bán,... több»

Kibomlott kéve
#72269

dokumentum

A film Gyimesközéplokon kutatja a modernizációnak a tradicionális kultúrára gyakorolt hatásait. A példaértékűnek tartott gyimesi kultúra, az utóbbi évtizedben, a... több»

Az utolsó borvizes
#72270

dokumentum

A film a Kászon-Szejke vidékén élő utolsó borvizest, Kiss Katalint mutatja be.

Rendező: B. Nagy Tibor

Szereplők: Kiss Katalin

Orgonaavató gálakoncert
#72271

zenés

Európa legnagyobb hangversenytermi orgonáját, beavató koncertek után, ünnepélyesen felavatták a Művészetek Palotája Bartók Béla Hangversenytermében. Baróti István, Elekes Zsuzsa,... több»

Harmadnapra legyőzte a halált... A húsvét Európa kultúrtörténetében
#72272

Közreműködik: Dr. Dobszay László zenetörténész, Dr. Török József liturgiatörténész és a Schola Hungarica.

Rendező: Kécza András

Madagaszkár állatparadicsoma
#72273

dokumentum

Noé bárkája. A tudósok csak így emlegetik az Afrikától több, mint 100 millió éve elszakadt Madagaszkár szigetét. Az elszigetelődést követően - a rajta rekedt élőlényekkel -... több»

Rendező: Pálfy Szabolcs

Ciklus
#72274

NA Ciklus  (2008)

játékfilm | kísérleti film

Egy körkörösen mozgó történet, ami kezdődhetne bármikor, amikor felébred a vágy valami elérhetetlen iránt, amitől két világ határát jelző, ablaküveg vékonyságú, törékeny,... több»

Rendező: Komenczi Norbert

#72275

dokumentum

20 évvel ezelőtt a géntechnika bonyolult volt és drága. Speciális labor kellett hozzá. Ám mára forradalmasodott a géntechnológia, amely által másképp' látjuk magunkat és minden... több»

Semleges hely
#72276

dráma | rövidfilm

Jól öltözött fiatal férfi hazaindul jól öltözött munkahelyéről, jól öltözött családjához. A kijáratnál azonban várja egy nő, akivel szemlátomást semmi kedve találkozni.... több»

Waterloo (1815-1995)
#72277

rövidfilm

A dokumentumfilm érdekes eseményről számol be. Az angol, francia, belga és más nyugat-európai hagyományőrzők minden évben megismétlik, lehetőség szerint "szó szerint" eljátsszák a... több»

Rendező: Meskó Zsolt

Nagyboldogasszony napi búcsú közvetítése Mátraverebély-Szentkútról
#72278

Mátraverebély-Szentkút a Cserhát erdőségeiben meghúzódó ősi kegyhely, amelynek alapítása Szent László királyunk nevéhez fűződik. Az elmúlt évszázadok során minden korban... több»

Rendező: Horváth Tamás

Fától az erdőt
#72279

dokumentum

Bármikor az erdőben járunk, bármikor az erdőről beszélünk, bármikor az erdővel kapcsolatos ügyekben döntünk, ez mindig legyen a szemünk előtt: a jövőnkről, gyermekeink, unokáink... több»

La Desodora
#72280

NA La Desodora  (1983)

animáció

A fürdőszobában mint színpadon tisztálkodásunk kellékei adnak elő egy operát.

Rendező: Foky Ottó