Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72241

NA Retro Hero  (2017)

dráma | vígjáték

Egy jó versenyszellemmel megáldott gamer lány arra kényszerül, hogy barátaival és barátokból ellenségé vált ellenfelekkel vetélkedjen. A kihívások során pedig eszébe jut... több»

Búcsú a kikötőben
#72242

játékfilm

A "Búcsú a kikötőben" egy katonakórházban játszódik a háború vége felé. Az embereket, így az ott dolgozó ápolónőket és gondozott tiszteket is meggyötörte, megkínozta az... több»

Nagy Gáspár: Késői hódolat
#72243

életrajzi

A Költői percek ezúttal Nagy Gáspár életművébe nyújt betekintést. Meghallgathatjuk a költő saját előadásában Késői hódolat című versét.

Rendező: Mérei Anna

Valóságos kincsesbánya
#72244

dokumentum

A Valóságos kincsesbánya című magyar dokumentumfilm a környezettudatos energiafelhasználásra fókuszál. Olyan módszereket, lehetséges megoldásokat és technológiákat mutat be,... több»

Rejtélyes viszonyok
#72245

játékfilm

Erich Emmanuel Schmitte színdarabjának a Játékszínben készült televíziós felvételét láthatjuk Huszti Péter és Rátóti Zoltán előadásában. A kamaradráma egy titokzatos szerelmi... több»

A Föld nevű oázis / A Naprendszer oázisa
#72246

dokumentum

A Föld nevű oázis / A Naprendszer oázisa című dokumentumfilmben a NASA három űrhajósa mesél űrbéli kalandjairól. Elbeszéléseikből megsejthetjük, milyen érzés lehet a... több»

Teljes töredék
#72247

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Szigetváron, a vár mellett felállított millenniumi emlékmű keletkezésének történetét eleveníti fel.

Rendező: M. Nagy Richárd

Zsolt és Kriszta
#72248

dokumentum

A film egy vak párról, Krisztáról meg Zsoltról szól, akik tíz éve élnek együtt. Van egy vak színjátszó csoportjuk, Zsolt hobbiból rádiózik, Kriszta időnként... több»

Rendező: Visky Ábel

Vargabetű
#72249

NA Vargabetű  (2002)

dokumentum

Dokumentumportré három halmozottan hátrányos helyzetű fiatalról, akik a Varga László vezette Vargabetű Klub-műhely segítségével próbálnak szakítani pokoli gyermekkoruk... több»

Rendező: Kékesi Attila

Tortakalamajka - Mese a bátor kisrókáról
#72250

animáció

Hősünk a kis róka tortát szeretne sütni, de sehogy sem sikerül neki. Míg bosszankodik, eszébe jut, hogy ma van a nagy piknik napja, amire Kutyáné asszony minden évben finom tortákat... több»

Plutó és Puck, a csavargók
#72251

dokumentum

Egy szelíd mosómedve és egy szelíd holló kalandjai.

Küldetés - Portréfilm Balczó Andrásról
#72252

életrajzi

Kósa Ferenc filmjéből egy olyan ember arca bontakozik ki, aki a sportot és azon belül is az öttusát választotta hivatástudata, küldetése megvalósítási területéül, s aki mindent... több»

Rendező: Kósa Ferenc

Szereplők: Balczó András

A "nagy" húsleves
#72253

játékfilm

Baloghné, az üzemi konyha dolgozója a mosogató peremén intim viszonyba kerül a munkanélküli Bán Ádámmal. Baloghné az esemény után - feltehetően tisztálkodási célzattal - belelép... több»

#72254

dráma | fantasy | sci-fi

A Föld forgása folyamatosan lassul, így az éjszakák hossza is megnövekedik. Hamarosan a forgás már annyira lassúvá válik, hogy az éjszakák szinte egy örökkévalóságnak tűnnek. Az... több»

#72255

akció | dráma | krimi | rövidfilm

Négy férfi tervezi a következő rablásuk részleteit, nem tudva, hogy az egyikük a rendőrség besúgója.

Zach's Lie
#72256

dráma

A film története szerint Jack Osborne élete egycsapásra megváltozik, amikor egy álarcos ember betör az otthonába, megfenyegeti a családját és kifosztja a lakását. Jack, édesanyja és... több»

Hogy a fa tovább éljen...
#72257

dokumentum

Az iparszerű termelés következtében lassan feledésbe merülnek a hajdanán jó megélhetést biztosító mesterségek. Ezek a mesterek nemcsak biztos anyagi hátteret biztosítottak a... több»

Rendező: Szegezdi János

#72258

dráma

Egy gyógyíthatatlan járvány és az erőszak által uralt világban Jericho, a nomád férfi bosszút akar állni családja lemészárlásáért. több»

Mesterek és tanítványok
#72259

dokumentum

Illés György népszerű nevén "Illés Papi" és tanítványai a világ minden részéről összegyűltek Eger városában, születésnapot ülni s a régmúltra, a főiskolára, a magyar... több»

#72260

NA Safe Place  (2020)

horror

Hat diák elmegy egy bulira, ahol cimborájuk művészeti kiállításának megnyitóját ünneplik, csakhogy jelenlétük kellemetlen, régi emlékeket idéz fel a házigazdában, aki zaklatottá... több»