Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Az első ember Amerikában
#72301

dokumentum

Egy vidék jóval a mi korunk előtt, valahol a világ végén. Amerika az utolsó kontinens, ahol megjelent az ember. Kardfogú tigrisek portyáztak a környéken, miközben gigantikus... több»

Kovács András Ferenc: Ex ponto
#72302

életrajzi

Kovács András Ferenc költészetének kulisszatitkaiba pillanthatunk be a Költői percek sorozat negyedik részében. Elhangzik Ex ponto című költeménye, saját előadásában.

Rendező: Mérei Anna

A Kalahári szormókjai / Sivatagi show mókusokkal
#72303

dokumentum

Kicsi, szemtelen, bájos, a táplálkozási lánc alsó fokán álló és hihetetlenül szívós ez az ürgefaj, amely minden más fajnál nagyobb megalkuvásra kényszerül azért, hogy túlélje... több»

Menaságra repülj… – A csíkmenasági székelyek
#72304

dokumentum

Faragó Annamária filmje a csíkmenasági székelyek emberi tartásáról, valamint a nemzeti összetartozásról szól. Bemutatja a székely emberek humorát, örömeit és könnyeit, akik az... több»

Rendező: Faragó Annamária

Indiában
#72305

NA Indiában  (1966)

animáció

Animciós filmköltemény József Attila Indiában című versére.

Rendező: Richly Zsolt

Magyar Nemzet Színháza
#72306

dokumentum

A Magyar Nemzeti Színház története egészen a XIX. század elejéig nyúlik vissza, az áhított épület alapkövét 1835-ben rakták le a Grassalkovich telken. A magyar színjátszás... több»

Jégapó
#72307

NA Jégapó  (1984)

játékfilm

Ljubuskát addig üldözi irigy nővére, Páva, míg egyszer csak Jégapó birodalmában találja magát. Ott maradhatna örökre, de ő visszavágyik a földi világba. Ahhoz azonban, hogy ez... több»

Ott vagy még?
#72308

rövidfilm

Egy lány elköltözött otthonról, anélkül, hogy előzetesen megbeszélte volna. Aztán a munkahelyi telefonját "kihallgatva" megtudhatunk róla mást is, de nemcsak róla, másról is...

Sobri - Betyárfilm
#72309

Sobri Jóska, vagy mint a dunántúli nép többnyire nevezte, Zsubri, a magyar betyár-romantika egyik híres alakja, legendás bakonyi betyár volt az 1830-as években. Az életéről készült... több»

Tokaj
#72310

NA Tokaj  (2002)

dokumentum

Tokaj hegyalja, a borok királyának hazája világszerte ismert történelmi borvidék. A terület művelése a 16. században kezdődött, a 19. század végén pusztító filixéra vész... több»

Rendező: Seres Tamás

#72311

NA Black Wings  (2012)

dokumentum | életrajzi | történelmi

A dokumentumfilm a második világháború alatt hősiesen helyt álló pilótákkal foglalkozik, akik amellett, hogy hazafiasságból repültek, magáért a repülésért, a... több»

W. A. Mozart: Kis éji zene Kv 525
#72312

zenés

A koncertfelvétel a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében készült.Közreműködik a Nicolaus Esterházy Simfonia. Vezényel: Drahos Béla.

Rendező: Apró Attila

#72313

animáció | rövidfilm

Amikor Stein professzor legjobb barátja meghal az utolsó kísérlete során, a gyászoló tudós mindent kész megtenni annak érdekében, hogy visszahozza a kutyáját. Egy fantasztikus... több»

Sakk, Kempelen úr!
#72314

játékfilm

Első járókelő: "Kempelen? Ja, az a sakkozógépes! Igen, most már emlékszem. Szerkesztett egy sakkozógépet. Egy olyan török ült ott, pipával a szájában, aztán az sakkozott."... több»

#72315

horror

Horrorantológia, amelyben az egyes rövidfilmeket egy rémisztő Mikulás figurája kapcsolja össze.

II. Richárd
#72316

dráma

Két komplementer személyiség, kétféle karakter küzd a koronáért: a költői lelkületű II. Richárd és a racionális Bolingbroke, aki később IV. Henrik néven szerzi meg az angol... több»

A kis Dali
#72317

NA A kis Dali  (1996)

dokumentum

Kádár Melinda újságíró beszélget Molnos Zoltán szürrealista képzőművész-grafikussal arról, hogy egy hangyára hogyan lehet vitézkötést festeni.

Rendező: Szabó Károly

#72318

akció | kaland | thriller

A film története szerint öt profi bűnöző azt tervezi, hogy ellopja a világ legértékesebb bélyegét Cape Town-ból. több»

Darvas Iván emlékei...
#72319

dokumentum

Darvas Iván kiváló színészi pályáját jó időre kettétörte az 1956-os forradalom. A művész erről beszél nézőinknek őszintén, igazul.

Rendező: Ordódy György

#72320

akció

Egy utcai csaló segítséget nyújt a hatóságok elől menekülő tehetséges harcosnak, aki underground utcai bunyókkal próbál meg elegendő pénzre szert tenni családja számára,... több»