Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72281

sci-fi | vígjáték

Gondolkodtál már azon, milyen lenne, ha kedvenc halott rocksztárodat visszahoznád az életbe? Alberta minden bizonnyal igen. Gyerekkora óta egy olyan világról álmodik, ahol a 60-as évek... több»

Lengyel tollal a magyar őszről
#72282

dokumentum

A film a lengyel és magyar történelem párhuzamosságaira utalva bemutatja azt a rendkívüli rokonszenvet amellyel a lengyel közvélemény az 1956-os magyar forradalmat a kitörés... több»

Kérem a következőt! - II. sorozat
#72283

animáció

A "rímhányó Romhányi" - így hívták barátai Romhányi Józsefet, akinek annyi kitűnő magyar szöveget, filmforgatókönyvet, rajzfilmet, versikét, aforizmát és aranyköpést... több»

Hímes tojás csak annak jár...
#72284

dokumentum

Az ünnepnapok ma is élő népi hagyományai elevenednek meg a határkerülés, a zöldágazás, virágozás, vagy a kakasütés képsoraiban. A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus... több»

A lengyel légió
#72285

dokumentum

Az 1848-49-es szabadságharcban a magyarok mellett harcoló több ezer fős lengyel légió léte és tevékenysége alig ismert Magyarországon. Megszervezője, Józef Wysocki magyarul is... több»

Szereplők: Kovács István

Magyar szabadság
#72286

dokumentum

Él Finnországban egy férfi, aki máig őrzi az 1956-os magyar forradalom emlékét.

Rendező: Togay Jónás

Kapcsolj fénysebességre
#72287

dokumentum

A tudósok napjaink nagyenergiás magfizikai kísérleteiben nehéz atommagok összeütköztetésével az Univerzum első milliomod másodpercében uralkodó állapotokat kívánják újra... több»

Rendező: Erdőss Pál

Advent Csíkcsobotfalván és Munkácson
#72288

dokumentum

Antal Imre sokoldalú ember. Rajztanár diplomával rendelkezik, de legtöbben népzenészként ismerik. Családi zenekara mellett a csíkcsobotfalvi hagyományok felélesztésével is... több»

Rendező: Nagy Katalin, Mucsányi János

Szereplők: Antal Imre

Franeker műemlékei
#72289

dokumentum

A Hollandia északi részén található, közel ezer éves város történelmi múltjával ismerkedhetünk meg a film révén. A város magyar vonatkozása elsősorban a reformáció... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

Los Angeles 1984 - Egy bojkottált olimpia
#72290

dokumentum

1984-ben, ezen a napon kezdődtek Los Angelesben az olimpiai küzdelmek, ahol fényes magyar sikerek születhettek volna... Politikai okok miatt azonban Magyarország nem vett részt ezen a... több»

#72291

dokumentum

Az ikrek rejtélye című francia dokumentumfilm az ikerterhességek izgalmas világát igyekszik feltárni a néző előtt. Mind a mai napig valamilyen különös misztikus figyelemmel kíséri a... több»

Rendező: Nils Tavernier

#72292

dokumentum

Hit nélkül senki nem üdvözülhet, mint a virág, nap nélkül nem zöldülhet olvasható Dévai Bíró Mátyás énekében. De ki is volt valójában a magyar Luther? A magyar reformátor a... több»

Rendező: Letenyei László

Csak Nő és Férfi
#72293

akció | rövidfilm

A film főhőse egy lecsúszott rendőr. Züllött életet él, éjszakánként félhomályos, füstös kricsmikbe jár. Az egyetlen pozitív dolog életében egy prostituált, akit egy bárban... több»

Röpirat a magyar fotóművészet helyzetéről
#72294

dokumentum

Ötven éves jubileumát ünnepelte 2000-ben a Magyar Fotóművészek Szövetsége. A jubileum jó alkalom a mérlegkészítésre. Kardos Sándor filmje az ünneprontás szándéka nélkül a... több»

Rendező: Kardos Sándor

Tükör előtt
#72295

dokumentum

Beszélgetés Illyés Kingával Dsida Jenő, Majtényi Erik és Weöres Sándor verseivel.

Rendező: Czigány Zoltán

Szereplők: Illyés Kinga

Mi volt ez az egész?
#72296

dokumentum

A magyar film több alkotói nemzedékének képviselői a legendás Pécsi Filmszemlékre - ezzel együtt a magyar film történetének egyik legjelentősebb korszakára - emlékeznek. A... több»

Rendező: Enyedi Ildikó

Gál Sándor - Egyetlen idő - Portréfilm Gál Sándor író, költőről
#72297

életrajzi

A szlovákiai magyar költő, író, közíró, szerkesztő műveiben a történelem perifériájára szorított ember és a kisebbségi sorsban őrlődő (cseh)szlovákiai magyarság életét... több»

Rendező: Vizi Mária

Égi élő igazság
#72298

dokumentum

Tudunk-e tanulni a Nemzetet megtartó dicső múltunkból? Tudjuk-e megőrizve, megtartva, újra alkotni mindazt, amit a történelmi Magyarország szerves történeti alkotmánya, hagyománya,... több»

Rendező: Jelenczki István

Korallország
#72299

dokumentum

A film Darwin naplójának gondolataival járja be a Maldiv-szigeteket, légi és vízalatti felvételeken mutatja be a korall szirtek és szigetek keletkezését, élővilágát.

Rendező: Kollányi Ágoston

Tegnapi és mai huszárok Párizsban (Tegnapi és mai huszárok Párizsban)
#72300

dokumentum

"Barangolok utcáidon, csodálatos, nagy és szent város, kit csókos vágyakkal akarok néhány mámoros hét óta megközelíteni. Barangolok, és azt akarom, hogy az enyém légy.Ó, Párizs,... több»